maanantai 20. syyskuuta 2010

Neulatyyny ja sohvamietintää

Tein äidilleni uuden neulatyynyn, kun hänen vanhansa matkasi vahingossa mukanani Saksaan ja se näytti olevan jo tosi huonossa kunnossa ja neulatkin ruosteessa :) Päähän tein renksun, että voi laittaa jonnekin roikkumaan, jotta ei aina ole hukassa, kun jotain tarvitsisi tehdä. 

Eilen pesin - taas vaihteeksi - sohvan päällisiä ja huomasin, kuinka huonossa kunnossa meidän sohva on. Päällisen olen ommellut monesta kohtaa ja toisesta istuintyynystä on vetoketju rikki. Onneksi saa vielä sen kiinni, mutta kohta alkaa olemaan entinen koko sohva. Nyt saisi Ikeasta Ektorpia alle 300 euron, mutta en tiedä, onko se hyvä meille. Halpahan se olisi ja päällisten pesu jatkuisi. Impressionenista olen katsonut yhtä sohvaa jo kauan, mutta se on yli 1000 euroa... Ihanstun niin helposti valkoisen ja vaaleanpunaisen yhdistelmiin lehdissä ja siihen Ektorppi olisi ihan omiaan. Toinen sohva on taas linjakas ja siinä on hieman luksusta. Sellaista ei varmaan ole ihan joka kodissa. En tiedä. Sohva nyt on kuitenkin pienin meidän mietinnöistä. Mukava mietintä kuitenkin ;)

Mies meneepi työporukan kans tänään Oktoberfesteille, joten minulla tiedossa ilta yksin lasten kanssa. Tai no, tulee pojan tarhakaveri meille leikkimään tarhan jälkeen :) Ehkäpä minäkin pääsen tällä viikolla katsastamaan, minkälaiset festit siellä tänä vuonna on...




Neulatyynyn tein samasta kankaasta, josta tein jokin aika sitten tyynynpäälliset äidilleni.


Uudessa Country Living -lehdessä oli ihana ranskalaistyylinen koti. Paljon valkoista ja hieman vaaleanpunaista. Joka prinsessan unelma :) 


Makoista syyspäivää!


8 kommenttia:

  1. Hieno tuli neulatyynystä:)

    Meilläkin pitäsi pestä sohvanpäälliset
    hiukan vain laiskotuttaa:P.

    Mukavaa uutta viikkoa<3

    Jamssi

    VastaaPoista
  2. Ja meillä kanssa, sohvanpäällisten pesua siis! Myös meidän sohva on tosi kaamee ja olen katsellut Suomi-Soffasta sellaista valkoista nahkasohvaa, mutta se hinta, voi että yli 1000 pitkälti. Olen koittanut oikein säästää ja sitten, kun olen saanut vähän säästöön niin ostankin sillä sitten jotain pikkujuttuja.

    Mies tuli muuten juuri ovesta sisälle, tuli Saksasta, mutta ei ollut tänä vuonna ehtinyt festeille ollenkaan.

    Voi miten söpöinen neulatyyny!

    Kaunista viikkoa teille kaikille.

    Sanna-Riikka

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista! Oikeasti sohvan päällisten pesu on kovaa työtä. Mulla ainakin kynnet katkeilee ja pulssi on helposti yli sadan, kun ähvellän päällisiä takaisin paikoilleen. Hermot on palanu monta kertaa :/

    Jos ei ois rahasta kiinni, niin heti tilaisin sen kalliimman sohvan. On se vaan niin hieno. Mutta pitää nyt kattoa, miten tuo vanha kestää. Sopivasti eilen läppärikin hajos, että oon ihan pöytäkoneen varassa (voi näitä nykyajan huolia ;)

    Voin kyllä sanoa, että ei sun mies, Sanna-Riikkaa menettäny yhtään mitään, vaikka ei festeille kerennykään... Ei siellä oikeasti mitään ihmeellistä ole. Paljon ihmisiä ja kallista tavaraa turisteille. Puhumattakaan juopuneista turisteista :)

    Mukavaa viikkoa teillekin molemmille!

    VastaaPoista
  4. Ensikertaa tulin vierailulle! Sydämellinen tuli neulatyynystä.
    Minäkin haaveilen sohvasta ja ektorp on kyl monen kehuma edullinen ja hyvännäköinen vaihtoehto, mut jotenkin aina ihastuu johonkin kalliiseen vaihtoehtoon vaikkei rahat riitäkään.
    Mukavia sohvamietintöjä sinulle

    VastaaPoista
  5. Sohvamietintäsi on niin tuttua...
    Sohvia alvariinsa vaihdelleena ja nahkasohvaa kaihtamalla niskakarvat pystyssä, tärväsin omaisuuden ja hermoni kankaisiin;)
    Reilu vuosi sitten taivuin ja ostin "sen kalliin" nahkasohvan..vaalean beigenä http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/30155528 Ja olen ollut TODELLA tyytyväinen!!
    Sen sijaan vajaa vuosi sitten ostettu Ektorpin nojatuoli..Mies sen halusi ja minähän sen kanssa hermot olen menettäny taas sen sata kertaa..
    Inhottavaa just se kankaiden paikalleen repiminen pesun jälkeen..
    Ja minkä näköinen se on, huh!
    Ei paljon pesut enää auta..
    Kirpas vaan kerran tuo uus sohva ja ei tarvi enää kiristellä.
    Kaikki lähtee pesemällä fairylla ja lämpimällä vedellä.
    Meillä tosin ei ole valkoinen tuo sohva..
    Joten valkoisesta en tiedä kertoa...Hmm..
    Ennen muuten tota meidän sohvaa myytiin värikoodilla: Norsunluun valkoinen, joka kyllä on vähän osuvampi..Mutta näemmä on muuttunut nimitys sitten viimenäkemän ;)

    Onnea ja menestystä sohvakaupoille ;)

    Suloinen neulatyyny <3

    VastaaPoista
  6. Kiitos Riitta kommentista ja tervetuloa vierailulle uudemmankin kerran :)

    Onnenkyyneleelle myös kiitos kommentista! Mulla kyllä kans ottaa aivoon tuo päällisten jatkuva pesu. Jos päädyttäis se kallis sohva ostamaan, niin olen ajatellut ostaa sellaista tekstiilisuoja-ainetta, jota näin kerran T.i.l.a -ohjelmassa. Sen pitäisi suojata lialta... Se ihailemani sohva kun on kangassohva, eikä päällinen ole irrotettava. Se ei kyllä ole valkoinen, mutta kyllä siinä lika näkyy, jos esim. banaania lapset mussuttaa sohvalla. Pitääpä katsastaa sun antama sohvavinkki ja miettiä vaihtoehtoja...

    Mukavia viikonjatkoja!

    VastaaPoista
  7. Hurmaava neulatyyny.♥

    Meilläkin olisi sohvan päällisten pesu edessä.Tytön Siiri koira kun käy,niin sohva on aivan kauheassa kunnossa.Meidän sohvan tyynyihin olen itse tehnyt pussit.Ne on kyllä helppo irroittaa ja pestä ja ovat ehkä liiankin reilut laittaa paikalleen.Mutta tykkään.

    Mukavaa viikkoa.Toivottavasti löydät hyvän sohva ratkaisun,se on niin iso ostos.

    VastaaPoista
  8. Kiitos JaanaElina kannustavasta kommentista :)

    VastaaPoista