keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

Uusi lamppu

Hommattiin uusi lamppu keittiöön, kun Ikean vanha alkoi kyllästyttämään. Tämä superhieno, niin valkoiselta väriltään kuin upealta muodoltaankin, sopii tosi hyvin meidän baaripöydän päälle. Mies otti eilen kuvia ja tässä kuvassa tulee muoto tosi kivasti esille! Tykkään ihan hirveän paljon! Lamppu ostettiin Möbel Maxx:sta ja hintaa oli n.24 euroa. Jotain muutakin tuli keittiöön hankittua, mutta niistä lisää myöhemmin!



Levollista pääsiäistä kaikille!

maanantai 29. maaliskuuta 2010

Tuolihaaveilua

Viikonloppu meni sutjakkaasti. Lauantaina piti käydä kaupungilla etsimässä tytölle harjoittelupyörää. Oletteko kuulleet sellaisesta? Minä en ollut ennen Saksaan muuttoa, mutta täällä ovat kovaa huutoa! Pyörä sellainen, missä ei ole renkaita eikä siis kettinkejä, vaan sitä potkutellaan jaloilla eteenpäin. Tytön jalat juuri ja juuri yltävät maahan siinä istuessa, joten vielä vähän saa neiti siihen kasvaa :) Minä en tytön ensimmäistä "ajo"kertaa sitten eilen nähnytkään, kun lauantaina alkoi aivan käsittämättömän kova kurkkukipu ja myös kuumetta oli lähemmäs 38 astetta. Tänään kävin lääkärissä ja jotain virusperäistä tautia tämä on, joten en saanut antibiootteja. Joudun käymään sitten lääkärissä vielä huomenna hengittelemässä sellaista höyryä, joka avaa keuhkoputkia. Kiva vaan sairastaa, kun huomenna tulee vielä pojan tarhakaveri äitinsä kanssa kyläilemään... 

No joo, alhaalla kuva tuolista, jonka tahtoisin tyttärellemme, mutta eipäs se nyt mahtuisi lastenhuoneeseen. Kyllä tuossa kelpaisi pienen prinsessan istua :) Tuo ja muita ihanuuksia löytyy nettikaupasta : http://de.maisonsdumonde.com/




Terveitä kevätpäiviä kaikille lukijoille!

perjantai 26. maaliskuuta 2010

Lastenhuonetta ja -kenkiä

Laitanpas nyt sitten kuvia lastenhuoneesta, kun raivasin sieltä ylimääräistä tavarata pois. Lisäksi kuvia lasten kengistä ja tytön uudesta takista. Täällä aurinko on hellinyt meitä tämän viikon ja eilen meni 20 astetta rikki tälle keväälle! Puut ovat puskeneet silmuja ja ruohikot vihertävät, kesä on ihan ovella :)



Lastenhuoneen keskelle jää hyvin leikkitilaa. Puppy sai arvoisensa paikan.


Tytön puoli on..... aikas pinkki ;)


Pojan puoli on.... poikien juttuja täynnä :)


Eräs pikkumies on meillä hurahtanut jalkapalloon. Kyllä näillä kelpaa pelata. Jostain syystä täältä ei saa jalkapallokampetta Suomen väreissä :D


Tyttö sai tosi ihanat kesäkengät. Kelepais mullekin!


Lenkkarit on ollut jo kovassa käytössä.

Uusi softshell-takki pitää tuulen hyvin ja käypi omppupipoon ku nenä päähän!

Rauhallista viikonloppua kaikille!

keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Pääsiäisjuttuja

Ensi viikolla on jo pääsiäinen, hui! Minä olen ahkerasti siivonnut kaappeja ja paljon tavaraa on mennyt kierrätykseen. Minun ja miehen vaatteita vein kaksi säkillistä kierrätykseen ja lasten vaatteita säilöin viisi pussia varastoon. Lastenhuonetta myös siistin ja nyt se onkin tosi avara, ihan kuin odottaakseen jotain lisää :) Pojan kanssa maalailtiin viikonloppuna pääsiäismunia ja tehtiin kortteja, jotka pitäisi tällä viikolla lähettääkin. Tyttökin kävi yhden kortin tekemässä kaverina.


Poika maalasi pääsiäismunia innoissaan. Väri oli aika sotkuista, joten alusta ja essu olivat tarpeen. Munat olivat muovisia, joten eivät rikkoudu kovin helposti lasten kätösissä.


Hienoja tuli!



Korttehin väritimme valmiita kuvia, jotka leikkasimme irti. Poika värittää tosi hienosti ja käyttää paljon värejä.


Tytär kävi yhden kuvan "värittämässä".

Valmiita kortteja! Etummainen on tytön tekemä, loput pojan.

Koitan laittaa loppuviikosta kuvia lastenhuoneesta ja lasten uusista kengistä :)

Aurinkoista viikkoa (täällä mittari lähentelee 20 astetta!) :)

sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Matkareportaasia vuorilta!

Perjantaina miehellä oli vapaapäivä, joten lähdettiin koko perhe Saksan korkeimmalle vuorelle, Zugspitzelle. Tässä raporttia päivän reissusta, jonka toivon auttavan sinne itsenäisesti matkustavia! :)

Päivä lähti käyntiin Poingista, kun suljimme kotioven aamulla yhdeksältä. Asemalta ostettiin Bayern-ticket, joka maksaa 28euroa ja on voimassa koko päivän aamu yhdeksästä lähtien. Lipulla saa kulkea viisi henkeä, pienet lapset menee ilmaiseksi. Ensin otettiin juna Hauptbahnhoffille, eli Münchenin päärautatieasemalle. Sieltä otimme sitten junan Garmisch-partenkircheniin. Taululla oli aina huono info, sillä juna ei jäänyt Garmeschiin vaan jatkoi siitä matkaa ja vain pienellä oli teksti, että tulisi mennä kolmeen ensimmäiseen vaunuun. Onneksi mies huomasi sen ja pääsimme oikeaan vaunuun. Emme halunneet mennä pyörä/lastenvaunu osastolle, koska siellä pyörien seassa on tosi ikävä istua, joten laitoimme rattaat kasaan ja otimme me "tavalliseen" junavaunuun. Matka Garmisch-partenkircheniin kesti noin 1.5 tuntia ja meni melko nopeasti eväitä mussuttaessa.

Garmisch-partenkirchenissä juna tuli keskilaiturille, eikä tietenkään ollut hissiä, joten mies kantoi vaunut alas ja menimme ostamaan lippua paikalliseen "vuori-junaan", mutta niitäpä ei saanutkaan lipunmyyntipisteestä asemalta vaan ainostaan vuori-junan edessä olevasta kopista. Lippu maksoi 37euroa/hklö, ja sillä saa päivän kulkea vuoristojunissa sekä korihisseillä ylös vuorille. Alle kuusi vuotiaat lapset menevät ilmaiseksi. Juna oli lähtiessä ihan tyhjä ja sinne mahtui hyvin lastenvaunuilla. Junalla olisi päässyt vuorelle 2600m:n asti, mutta me jäimme pois Eibseellä ja otimme siitä korihissin ylös vuoren päälle. Matka Eibseelle kesti n. puoli tuntia, koska juna pysähteli asemilla aika usein.

Korihissiä odottelimme noin. puoli tuntia ja itse hissiin olisi mahtunut 90 henkeä, mutta meitä oli ehkä reilu 10, joten lastenvaunuilla mahduimme oikein hyvin. Nousu vuoren päälle oli aivan huikea ja maisemat aivan tolkuttoman hienot! Poika katseli ehkä noin puoleen matkaan ikkunasta ulos ja sitten hänelle tuoli huono olo ja tyytyi sitten istumaan loppumatkan. Loppumatka meni kyllä todella jyrkästi ylös vuorelle ja silloin itsestäkin tuntui, että ei passaa kaiteesta päästää irti :) Hyvin päästiin kuitenkin vuoren päälle, 2962m:n korkeuteen! Ylhäällä mies kuvaili ja minä pidin lapsista TODELLA tiukasti kiinni, kun kävimme ulkona katsomassa maisemia. Näky oli aivan henkeäsalpaavan hieno! Koko päivän saimme nauttia aurinkoisesta säästä ja vaikka maassa oli lämmintä lähes 20 astetta, oli ylhäällä navakka tuuli ja hansikkaat tuli tarpeeseen.

Vuoren päältä otimme jälleen korihissin ja laskeuduimme alemmas 2600m:n ja kävimme syömässä Aasialaisessa ravintolassa. Lähes vierekkäin siinä oli kaksi ravintolaa, mutta me emme ensin huomanneet kuin tämän yhden ja menimme sitten sinne syömään. Vasta myöhemmin huomasimme, että siinä olisi ollut sellainen bistro-tyyppinen ruokapaikkakin, mutta kyllä valitsemamme ruoka oli niin hyvää, että ei harmittanut ollenkaan. Ruoka ei ollut mitenkään kamalan kallista, vaikka ensin ajattelimme, että raskiikohan ylhäällä syödäkään. Yksi annos oli n.12 euroa ja yhdestä annoksesta söi hyvinkin aikuinen ja meillä vielä lapset. Vessaa ei aasialaisessa raflassa ollut, joten jouduimme pojan kanssa käymään isossa rakennuksessa ennen lumileikkejä.  Laskettelijoita oli aika paljon, mutta varmasti vähän siihen verrattuna, mitä on viikonloppuisin. Tuolla päivälipulla, 37 euroa, saa myös lasketella koko päivän vuorilla, joten ei ole mikään paha hinta. Ilmeisesti sieltä saa myös vuokrattua pulkkia, mutta me tyydyimme vaan kävelemään ja katselemaan maisemia. Tammi-maaliskuussa vuorilla järjestetään myös opastettuja lumikenkäreissuja ja sinne minulla tekisi kovasti ensi vuonna mieli! Paljon ihmiset istuivat terassilla ulkona ja ottivat aurinkoa. Esitteiden mukaan laskettelijat voivat ostaa myös kahden päivän lipun ja laskea sillä sekä Italian puolella, Tirolissa, että Saksan puolella. Kuulostaa mukavalta!

Kotimatka alkoi, kun otimme junan 2600 metristä alaspäin ja sekin meni nopeasti, sillä junassa pyöri esittelyvideoita vuorilta ja myös turvaopasteita. Juna oli todella täysi ja koska halusimme istumaan, laitoimme jälleen rattaat kasaan ja otimme ne jalkoihin. Matka Garmisch-partenkircheniin kesti n.1,5 tuntia ja ehdimme sopivasti Münchenin junaan, joita kyllä meni tunnin välein. Münchenissä oltiin jälleen 1,5 tuntia myöhemmin ja vielä viimeisenä otimme junan kotiin Hauptbahnhoffilta. Kotikylässä ehdimme vielä kauppaan ostamaan lapsille jätskiä, sillä he jaksoivat todella hienosti koko päivän istua ja olla kärsivällisiä.

Matka oli rankka tehtäväksi yhden päivän aikana, kovasti olisi Eibseellä oleva neljän tähden hotelli houkuttanut, jossa olimme vajaa pari vuotta sitten yhden viikonlopun vaellusreissulla. Joka paikkaan pääsi hyvin lastenvauilla ja työntekijät olivat ystävällisiä ja availivat portteja, että pääsimme hyvin liikkumaan. Vaellusmahdollisuuksia on itse Garmisch-partenkirchenissä, Grainaussa, joka on vähän ennen Eibseetä ja sitten vielä Eibseellä ja lähiympäristössä. Tarkoituksena onkin, että ensi kesäksi hankitaan kantorinkka toisellekin lapselle ja lähdetään patikoimaan jonnekin tuonne. Innolla odotan :)

Alla kuvia reissulta:




Juna vuorilla oli tilava ja väkeä ei ollut nimeksikään menomatkalla.


Matkalla Eibseelle piti vaihtaa junaa yhdesti, mutta takaisin tullessa ei.


Korihissillä pitäisi mennä tuonne ylös!


Loppuvaiheessa otti mahan pohjasta, kun katsoi alas. Melkoinen pudotus :)


Korkeimmalla kohdalla oli todella hienot maisemat ja luntakin reilusti.


Alempana, 2600 m:ssä terassilla oli auringonottajia.


Me söimme tällaiset aasialaiset herkkuannokset. Tajuttoman hyvää!


Poika valloitti ylhäällä pienemmän vuoren :)


Itsehän en olisi uskaltanut nousta edes tuolle nyppylälle...


Lapsilla oli hauskaa temmeltää lumessa. Tarkkana sai olla, kun laskettelijoita meni puolelta jos toiseltakin, mutta mukavaa oli! Suosittelen!

Ensi viikolla uudet jutut! Kauniita unia!

torstai 18. maaliskuuta 2010

Ipanoille kampetta

Kevään lämpimin päivä on ollut tänään, +18 astetta! Teki sitten mieli kurvata lasten kanssa ulos ja kokeilemaan uusia kevättakkeja. Tuntui, että aurinko poltti petollisen kuumasti ja iho alkoi jo punottaa. Talvesta ei ole enää tietoakaan ja loppuviikoksi on luvattu yhtä lämmintä :) Poika lähti mieheni kanssa katsomaan suurta dinosaurus-showta Müncheniin ja me tytöt jäimme kotiin (tosin aika yksinäistä on, kun tyttö vaan nukkuu :) ) Poika on meillä dino-hullu ja aina tuleekin tuota hulluutta ruokittua kivoilla dinovaatteilla... Alla kuvia lapsille ostetuista kevät/kesävaatteista.




Pojalle ostin tänään kolme t-paitaa Takkosta. Kaikki olivat 2-4 euroa/kpl!


Kahdessa paidassa seikkailee dinosaurus.



Myös nämä vaatteet ovat pojalle Takkosta, mutta olen ne ostanut jo pari viikkoa sitten. Farkut maksoivat alennuksen jälkeen 10 euroa, paidat 2 euroa/kpl.


Pojan kevättakin ostin Lidlistä, hintaa oli vajaa 6 euroa. Vasemmassa hihassa on ihana lippu.


Takin selkäpuolella on merihenkinen teksti.


Myös tytön takki on Lidlistä ja saman hintainen. Tässä nyt se Småfolkin pipo, joka saapui tällä viikolla. Sopii mukavasti takin kanssa.


Tänään ostin tytölle tällaisen kesäasun Takkosta. Setin hinta oli 10 euroa.

Aurinkoista viikkoa!

keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Uudistunut blogi

Tulipa nyt sitten muutoksen tarve tänne blogiinkin. Edelleenkin rakastan valkoista, mutta elämäni on niin paljon muutakin kuin sisustamista, joten haluan jakaa se kaikkien teidän ihanien lukijoiden kanssa. Elämäni ei suinkaan pyöri sisustamisen ympärillä, vaikka siitä kovasti pidänkin! Tärkeintä elämässäni ovat lapseni, ja he myös rytmittävät arkeani joka päivä. Elämäni muuttui kertaheitolla vuonna 2005, kun muutin mieheni perässä Saksaan, Baijeriin. Vuonna 2006 koin elämäni ihanimma hetken, kun poikani syntyi. Toinen aivan yhtä rakas hetki oli tyttäreni syntymä reilua vuotta myöhemmin. Suurin elämääni rytmittävä asia on kuitenkin se, että en asu Suomessa perheeni kanssa. En voi kommunikoida omalla äidinkielelläni enkä olla lähellä sukulaisia. Mutta täällä kaukana olen huomannut, kuinka tärkeää on puolison tuki ja olemme ehkä tiiviimpi kuin kukaan muu tuntemani perhe. Meidän on pakko olla, muuten arki ei toimisi. Arvostan Suomea ja suomalaisuuttani paljon enemmän kuin viisi vuotta sitten! Arvostan kuitenkin myös sitä, että lapsistani on näillä näkymin tulossa kolmikielisiä ja heille on siitä varmasti elämässä paljon hyötyä. Luulen kuitenkin, että kotiäidin arki ei juurikaan eroa, asui sitten Suomessa tai Saksassa.


Rakas poikani!


Rakas tyttäreni!

Toivotan kaikille lukijoille antoisaa arkea, erityisesti kotiäideille!

maanantai 15. maaliskuuta 2010

Småfolkiin hurahtanut

Suomen lomalla erehdyin Oulussa Lasten Metsola kauppaan ja se olikin sitten menoa. Miten ihania retrohenkisiä vaatteita! Ystävättäreni joutui kirjaimellisesti raahaamaan minut pois kaupasta, sillä muuten olisin ollut täysin vararikossa :) Silloin ostin pojalle ihanan ruskean virtahepopaidan ja tytölle keltaisen apina/leijonamekon. Kotiin päästyämme tilasin Punavuoren peikosta saman henkisiä vaatteita: molemmille lapsille Småfolkin omppupipt ja pojalle vihreän dinosauruspaidan (hän on aivan hurahtanut dinosauruksiin, hih!). Tytön pipossa omenat ovat pinkkejä ja pojan pipossa vihreitä. Tänään tuo tilaus sitten vihdoin tuli ja kaikki jutut olivat juuri sopivia. Kevätpipot tulevatkin tarpeeseen, sillä tänään on satanut vettä ja keskiviikosta lähtien pitäisi olla jälleen reilut 10 astetta lämmintä. Kevät siis on tullut vihdoin ja viimein!




Poika sai Småfolkin vihreän omppupipon.

Ja niin ikään Småfolkin vihreän dinosauruspaidan. Kylläpä kelpaa nyt pienen miehen tarhaan mennä :)

Mukavaa alkanutta viikkoa!

sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Pinkit unelmat part 2. + muuta höpinää

Viikonloppu vetelee taas viimeisiä tuntejaan. On ollut kyllä mukava ja rento vkloppu! Perjantaina kävin vetoketjuostoksilla ja löysin samalla tytölle matkalaukun, josta olen jo pidempään haaveillut. Eilen tehtiin miehen kanssa meksikolaista ruokaa ja käytiin koko perhe lenkillä. Tänään käytiin pitkä maastopyörälenkki ja tyttö meinasi nukahtaa istuimeen tarakalle :) Minun ja tytön kesämekot ovat nyt valmiit ja ompelin lisäksi tilauksesta pari tyynynpäällistä äidilleni hänen valitsemastaan kankaasta. Ensi viikolla mies on pari päivää lomalla ja pitäisi kehitellä jotain mukavaa toimintaa koko porukalle. Olisi kiva päästä vaeltamaan pitkästä aikaa...



Tähtityyny löysi paikan tyttären sängyltä.


Tytär sai matkalaukun ja se on ollut jo ahkerassa käytössä. Vielä kun saisi neidin ymmärtämään, että siihen ei itse voi istua!


Tyynynpäälliset lähtee huomenna kohti Suomea.


Minun kesämekkoon tuli musta satiininauha ja rusetti.


Olkaimet ovat hieman kaartuvat ja linjakkaat. Tykkään itse tosi paljon!

Mukavaa alkavaa viikkoa!

torstai 11. maaliskuuta 2010

Suomalaista designia

Tykkään hirveästi suomalaisesta designista. Iittala on yksi suosikkimerkkini ja Alvar Aalto on ehdottomasti yksi eniten ihailemani suunnittelija. Myös Marimekon jutuista pidän, joskaan en ihan yhtä paljon kuin Iittalasta. Toinen suosikkisuunnittelija on Eero Aarnio. Hän on aivan loistavasti osannut töissään ottaa huomioon niin aikuiset kuin lapsetkin. Hänen suunnittelema Puppy on yksi parhaista jutuista, mitä lapsille tiedän. Pojalle ostettiin kaksi-vuotis synttärilahjaksi puppy vihreänä ja ihastun siihen päivä päivältä enemmän. No tänään sitten olin saanut mailin, että nyt on tullut puppyä uusissa väreissä ja ihastuin kyllä heti vaaleansiniseen! Se on sinänsä jännä, koska muuten en vaaleansinisestä pidä ollenkaan :D Meillä nyt kuitenkin on jo yksi puppy, joten toista ei aiota hankkia, mutta jos joku muu aikoo hankkia lapselleen kestävän lahjan, niin suosittelen puppya! Meidän suomalaisten täytyy ehdottomasti kannattaa suomalaisuutta ja suomalaisia muotoilijoita!



Eero Aarnion Puppy uudessa värissään. Ihana!

Lumista päivää!