lauantai 29. toukokuuta 2010

Arvonta suoritettu!

Arvonta on siis ohi ja virallisina valvojina toimivat lapseni:



Molemmilla oli erittäin tärkeät tehtävät. Poika piteli astiaa ja tyttö otti voittajan nimen kupista :)


Ja voittaja on: White Lily! Palkinto lähtee sinulle postissa, kun laitat osotetta sähköpostiini: siirtolaisrouva@gmail.com


Sitten vähän viime aikojen shoppailua. Tällaiset ihanat säilytyssalkut löytyi pojalle Schlichtingistä. Se on sellainen ylihinnoiteltu kaikkea-kivaa-äidille-ja-lapsille -liike. Yleensä käyn siellä vain hypistelemässä merkkivaatteita ja pöyrittelemässä silmiä hintalapuille :D


Tällaiset täytyy joka pojan (ja äidin tietty) saada! :)


Sitten lupaamani ranskalainen nettikauppa lastenvaatteille. Se on http://www.vertbaudet.de, josta on tuo yllä oleva vaalenapunainen villatakki. Sopii hyvin yhteen mekon kanssa, joka on alelöytö.


Myös pojan harmaan pellavacaprit ovat vertbaudetista samoin kuin kevyt harmaa slipoveri. Vertbaudet on kohtuu edullinen ja vaatteet ovat aivan ihania. Niissä on ripaus luksusta.



Myös nämä kengät ovat Vertbaudetista. Ovat tytölle vielä vähän isot, mutta olleet jo silti käytössä. Lisäksi tilasin sieltä pojalle vaaleanvihreän hupparin ja tytölle hellemekon. Molemmat ovat jo pyykissä. Varsinkin huppari on tosi ihana!


Sitten vähän lupaamaani blogianalyysiä. Kiitos kaikille ihanista kommenteista! Kun vuosi sitten aloitin bloggailun, halusin, että blogini olisi vaalean romanttinen. Kommenttinne vahvistivat sen, jonka olen itsekin huomannut: blogini ei ole sellainen. Mutta ei se mitään, en minäkään ole sellainen! Blogini tosiaan on selkeä ja vaikka pidän kuvaamisesta, olen erittäin laiska ottamaan kuvia :) Toivottavasti saan siihen vähän muutosta. Omasta mielestäni tyylini on hienostunut (kuten keittiönpöytä ja helmet sekä korvissa että kaulassa), naisellinen (kuten korkokenkäni) ja valkoinen (kuten lähes kaikki huonekalumme). En sanoisi, että edustan mitään tiettyä tyyliä, olen sekoitus kaikkea hyvällä maulla :) Pidän vanhasta arkusta olohuoneessa, mutta pidän myös valkoisesta korkeakiiltoisesta sähköpianosta.


Nämä lasten kuvat kuvastavat hyvin tyyliäni. Pidän vanhanakaisista kuvista, joissa on haaleat värit. Nämä kuvat on otettu tänään puistossa.

Bloggailu siis jatkuu teidän ihanien lukijoiden innoittamana. Kiitos teille, että olette niin paljon kommentoineen ja toivottavasti jaksatte kommentoida jatkossakin.

Ensi postauksessa luvassa -jälleen- lastenvaatteita. Löysin keskustasta lastenvaateliikkeen, joka on ollut nenäni edessä kaikki nämä vuodet, mutta en ole sitä huomannut. Mikä tappio :D

Unohtumatonta viikonloppua kaikille ihanille lukijoille!

keskiviikko 26. toukokuuta 2010

Tunnustus

Sain Eenalta tällaisen tunnustuksen ja se on ihka ensimmäiseni! Olen todella otettu! Kiitokset vielä Eenalle! 


Haluan laittaa tämän tunnustuksen eteenpäin White Lilylle  sekä Jamelialle . Molempien blogit ovat raikkaita ja niihin on ulkosuomalaisena helppo samaistua. Samoja tunteita käydään läpi, vaikkakin eri maissa asutaan. Lisäksi haluaisin antaa tämän tunnustuksen Onnenkyyneleelle. Hänen bloginsa on inspiroiva ja hänellä on kauniita kuvia niin ulkoa kuin sisältäkin. Suosittelen näitä lämpimästi!


Mukava nähdä, että lukijoita on tullut lisää. Edellisen postauksen arvonta on siis vielä voimassa, perjantai-iltaan asti. Rohkeasti vaan kommenttia edelliseen kirjoitukseen, niin olet mukana arvonnassa :) Vaikkakin on mukava lukea kehujanne, niin minulla on oikeakin syy, miksi haluan tietää, mitä mieltä olette blogistani. Siitä lisää sitten, kun arvonta on suoritettu. Silloin vastailen myös kysymykseen, mitä mieltä itse olen tyylistäni.

Löysin muuten jokin aika sitten aivan ihanaisen ranskalaisen lastenvaatenettikaupan, josta saapui tilaus viime lauantaina. Niistä unelmista kuvia myöhemmin!

Toivotan kaikille loistokasta viikon jatkoa!


maanantai 24. toukokuuta 2010

100. postaus ja arvonta!

Reilu vuosi on blogin aloittamisesta kulunut ja tämä on 100. kirjoitukseni. Kiitos kaikille lukijoille ja erityisesti kaikille, jotka olette kommentoineet ja kannustaneet bloggailuani. Merkkipaalun kunniaksi pidän arvonnan, johon voi osallistua jättämällä kommentin tähän postaukseen perjantaihin 28.5. mennessä. Toivoisin, että kommentissanne kuvailisitte blogiani vähintään kahdella sanalla. Mitä ajatuksia blogi teissä herättää? Arvon yhden palkinnon, johon kuuluu turkoosi koristetyynynpäällinen, vaaleanpunaisia servettejä sekä valkoinen vivahteikas kynttilä.




Tänne saapui jälleen kesä parin viikon kylmän viikon jälkeen ja taas tarkenee :) Tänään lähdetään ehkä koko porukka rannalle, kun on yleinen vapaapäivä.

Ihanaista päivää kaikille!

torstai 20. toukokuuta 2010

Maalaushommia :)

Alkaa pian tekeminen loppua sisällä, jos nämä vesisateet ei jo hellitä. Uskomatonta, että Suomessa on toukokuussa hellettä ja täällä on ollut kaksi viikkoa sadetta ja todella kylmää :( No, kunhan säästätte niitä helteitä meidän lomallekin ;)  Viime Suomen lomalla ostin Sinooperista muutaman pienen maalitörpön, joita olen nyt ahkerasti käyttänyt. Jos muistatte vielä viime keväänä ostamani kolme törppöä alesta sokerille, kahville ja teelle. Nehän olivat valkoiset ja nyt ne ovat vanhan roosan väriset. Lisäksi maalasin lasten leikkipyödän kannen samaisella roosalla.

Lauantaina pääsen (toivottavasti) yksin(!) ostoksille ja etsin jotain kivaa arvottavaa :) Pysykää siis hollilla, pian arvonta tulossa!



Pojan sänky näytää nykyään tältä.


Ja tyttären sänky tältä.


Olohuoneessa on pieniä muutoksia, kuten lampaantaljan vaihto ruskeasta valkoisee. Yrtit ovat viihtyneet nyt hyvin ikkunalaudalla. Basilikan hengissä pysyminen tuottaa vaikeuksia, mutta muut yrtit alkavat kasvaa. Korianteri ei ehtinyt kasvaa, kun ehdimme sen syödä parissa viikossa :) Sitruunamelissa kasvoi hyvin, mutta keräsi jotain ihme ötököitä. Sellaisia vaaleanvihreitä, joita oli sitten joka paikka täynnä. Laitoin sen roskiin ja ostin piparmintun tilalle. Se onkin jo niin pitkä, että tarvitsee pian kepin tuekseen!


Purnukat ovat nyt tämän väriset. Näitä on siis kolme ja pohdin näitten käyttöä vielä...


Lasten leikkipöytä on nyt tämän näköinen. Poika vähän protestoi pinkkiä väriä, mutta menettelee hetken hänelläkin. Kohtahan hänelle täytyy ostaa koulopöytä, kun hän aloittaa vuoden päästä esikoulun!

Toivotan kaikille rauhallista loppuviikkoa ja lähettäkää niitä helteitä sieltä Suomesta jo tänne! :)

lauantai 15. toukokuuta 2010

Liivipuku pojalle

Pojan liivipuku on siis valmis. Tai ainakin luulen niin :) Olen vielä kahden vaiheilla, että laitanko napit vaiko eikö. Ja jos laitan, niin laitanko vaan ulkonäön vuoksi vai teenko napinlävetkin. Viime kesäiseen pukuun ompelin napit ja taskut ja molemmat oli ehkä vähän turhat. Nyt halusin jotain pelkistetympää, joten ainakin taskut jää pois. Housut onnistui tosi hyvin ja ovat pojalle tosi kivan näköiset. Valkoinen kauluspaita sopii alle hyvin, samoin vaaleanpunainen. Alla kuvia myös viime aikojen lastenvaateostoista, jotka ovat kaikki ale-koreista :) Pian muuten tuleepi 100. postaukseni, joten sen kunniaksi pitäis löytää jotain arvottavaa. Toivottavasti pian siis arvontaa luvassa!


Pojan liivipuku valmiina. Pikkutakki kruunaisi lopputuloksen...


Espritin liivi oli tarjouksessa 17 euroa. Ihastuin tähän heti. Sopii kauluspaitojen kanssa ihanasti!


Tytön tunika/mekko oli 6 euroa. Kivan hempeä :)


Espritin valkoinen peruspaita oli ale-korissa 5 euroa.


Vaatteista muodostui kiva värisuora :) Haluaisinkin ostaa pienen vaatetankotelineen lasten "paremmille" vaatteille, kun seinätila meinaa uhkaavasti loppua lastenhuoneesta. Vinkkejä, mistä niitä voisi löytää?

Pirtsakkaa viikonloppua kaikille ihanille lukijoille!

perjantai 14. toukokuuta 2010

Vatertag :)

Saksalaisen tavan mukaan Baijerissakin vietettiin eilen isänpäivää. Ja niin myös meillä, vaikka emme originaaleja saksalaisia olekaan. Tein keskiviikkona minttusuklaakakun MTV3:n sivuilta löytämäni ohjeen mukaan. Tässä vielä linkki alkuperäiseen kakkuun : http://blogit.mtv3.fi/elamamakeaksi/2010/05/06/superminttu-kakku/

Ei kannata vertailla lopputuloksia ;) Ihan hyvin onnistui minunkin tekele, vaikka jouduin vähän soveltamaan ohjetta. Meidän kylältä ei löydy minttusuklaakeksejä ja After Eightit ajoi minttusuklaan asiaa. Vihreä väri oli aika haalea, olisi pitänyt laittaa enemmän väriainetta. Maku oli kuitenkin aivan taivaallinen. Varsinki pohja oli tosi ihana. Tein sen lopulta niin, että murskasin suklaakeksejä ja sulatin sekaan minttusuklaatia ja voita. Ihana yhdistelmä! Olisin halunnut koristella tuoreella mintulla, mutta sitäkään ei nyt ollut saatavilla. Voin kuitenkin suositella kakkua lämpimästi :)



Kuvun alla näytti kivalta...



Ilman kupua vielä kivemmalta...


Ja tämä ei säilynyt enää kauaa :)

Nyt ollaan lomalla tiistaihin asti ja toivottavasti ei tuhota koko kakkua! Pitänee pian taas kirjoitella, sillä sain pojan liivipuvun valmiiksi ja taas olisi intoa ommella muutakin...

Aurinkoa, aurinkoa!

sunnuntai 9. toukokuuta 2010

Äitienpäivää!

Monesti tuntuu, että miksi ihmeessä olen mennyt nuita lapsia tekemään ja oikein kaksi vielä. Mutta vielä useammin ajattelen, että ei elämässäni olisi mitään iloa ilman noita kahta yli Rakasta ja ihanaa mukulaa. Äidin rakkaus on jotain, jota ei voi kertoa, se täytyy kokea. Kaikki se huoli ja tuska, ilo ja onni. Mikään ei ole parempaa kuin saada olla ÄITI!

Tahdon toivottaa kaikille äideille ja isoäideille Rakkaudellista äitienpäivää! Tämä päivä on meidän!



Liikutuin kyyneliin, kun poikani antoi minulle tämän kukan ja kortin. Tämän vuoksi kestän kiukuttelut ja nahinat, koska se on kunnia. Tässä työssä ei ylene, mutta rakkauttaa saa ja sitä voi antaa yllin kyllin. Paras lahja oli, kun tyttäreni 2,5 v sanoi minulle tänään: "Äiti, Minä Rakastan Sinua!"

perjantai 7. toukokuuta 2010

Mökin rempan suunnittelua

Ei mitään uutta auringon alla. Tai eihän täällä tällä viikolla ole kyllä koko aurinkoa näkynyt. Vettä tullut koko viikon. Tavallaan ihan mukava, että luonto saa tarvitsemansa veden, mutta vähempikin riittäisi :) Ulkona tuoksuu ihanalle sateen jälkeen ja nautin kyllä äänestä, mikä tulee, kun vesipisarat tipahtavat lehtiin. Asumme puiston vieressä ja puitahan sitten riittää. Parvekkeelta melkein yltää ottamaan puista omenoita ja luumuja!

Olen suunnitellut kesän mökkiremppaa ja näillä näkymin valkoista maalia tulee kulumaan ja paljon. Tällä hetkellä siellä on puolipaneeli alakerrassa ja paneeliosio tuleepi helmenharmaalla ja seinien yläosat valkoisella. Myös uuni, portaat ja keittiönkaapit maalataan valkoiseksi. Eteiseen tulee paksu kokolattiamatto, joka on helppo pitää puhtaana. Tällä hetkellä siellä on muovimatto. Pitkän ajan haave olisi myös puhkaista ovi keittiön ja olohuoneen välistä ulos ja tehdä iso terassi joelle päin. Myös rantasauna olisi haaveissa, vaikka ei nykyisessä toisella suunnalla olevassa mitään vikaa ole. Ja sittenhän mökki tarvitsee paaaljon tekstiilejä, kuten uudet verhot, sohvanpäälliset sekä tyynyjä. Paljon hommaa tulee olemaan, mutta onhan meitä kaksi rivakka tekijääkin ;) 

Huvitti muuten, kun viime viikolla kirjoitin, että tämän viikon kohokohta on varmaan perjantai. En siis ollenkaan muistanut, että sunnuntaina on äitienpäivä! Se kuitenkin lienee viikon kohokohta (toivottavasti)!

Tiesittekö muuten, että Pentikillä on nykyään nettikauppa? Sieltä löysin tällaisen ihanan pupun, joka saattaa Suomen lomalla päätyä meidän matkalaukkuun! Tytölle varmaankin vaalenapunaisena ja pojalla tämä alla oleva väri:




Pentikillä on paljon muutakin ihanaa, kuin tämä pupu! Pitänee varmaan kesällä ajella Posiolle ;)

Vesisateista päivää!

sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Myöhäiset vaput!

Myöhäiset vapun toivotukset kaikille lukijoille! Torstaina ja perjantaina saimme nauttia lämpimistä säistä. Mies oli lomalla pari päivää ja poikakin oli perjantain pois tarhasta. Perjantai oli kerrassaan mahtava päivä. Kiitos ihanalle miehelleni, joka oli ostanut minulle 10 yhteisen vuoden kunniaksi kaksi fantastista kakkukupua ja kakkualusen. Niistä on kuvat alla. Minä ostin miehelleni vohveliraudan, jolla saa tehtyä kaksi vohvelia kerralla. Lisäksi ostin kaksi Tintti-aiheista t-paitaa ja Tintti-kassin. Perjantaina illalla olimme koko perhe syömässä läheisen hotellin terassilla ja oli kyllä ihana tunnelma! Lämmintä oli illalla vielä yli 20 astetta ja ihan hyvin tarkeni lyhythihaisessakin. Kotona olimme ennen kymmentä ja katsoimme vielä leffan vappuaaton kunniaksi.

Eilen olimme katsomassa Maibaumin pystytyssä Poingissa ja illalla tuli ystävä nauttimaan kanssamme munkkeja ja vohveleita. Myös tänään kävi yksi ystävä kylässä, joten herkkuja on tullut syötyä vähän liikaa :/ Eilen illalla alkoi satelemaan vettä ja tänäänkin on kuuroja tullut. Silti on ulkona aika lämmin ja tuleekin ihan Suomen juhannus mieleen, kun vesipisarat havisuttavat koivun lehtiä. Kesä on ihana!

Nuha on minulla edelleen, joskin vähän on jo parempana. Pari kertaa olen käynyt juoksemassa, vaan nihkeää on, kun joutuu useasti niistämään. Vaan jospa se tästä taas. Ensi viikolla on taas normaali arki ja viikon kohokohta lienee perjantai ja tuleva viikonloppu!




Pienempi kakkukupu käy hyvin munkkien tai pullien tarjoiluun. Laitoin alustaksi muutama vuosi sitten ostamani kakkualusen, vaikkakin joku korkeajalkainen olisi kivempi.

Iso kakkukupu on itseasiassa tosi iso ja käy vaikka täytekakun suojaksi. Sen mukana tuli myös jalallinen kakkualunen. Ihana!

Ensi viikolla uudet jutut, toivottavasti :)