keskiviikko 31. elokuuta 2011

Koulupöytä pojalle

Ensiksikin: Kiitos kaikille onnitteluista! Ehkä tämä aikuisena olo ei niin kauheaa olekaan ;D No juu, kai sitä tulee oikeasti vanhaksi, kun poika aloittaa meillä esikoulun. Ja hänelle tilattiin nyt koulupöytä ja -tuoli ranskalaisesta Maisons du Mondista. Voi että minä tykkään heidän valikoimasta! Tämä pöytä ja tuolikin oli ihan meidän näköiset ja käy tosi kivasti pojalle.





Nappasin aamulla muutaman kuvan ja just pahasti heijastu aamuaurinko noihin kuviin :/ Eikä näissä näy niin kivasti toi seinän väri, mutta se on ihan nappi tuohon pöydän taakse!




Tykkään tosi kovasti tuolin hupusta. Lippu tuo sellaista poikamaista henkeä. Lampuksi olen ajatellut sellaista "tehdas"tyyppistä valaisinta, joko rosoisuudellaan käy pojan pöydälle kivasti.




Pojan aarre - karttapallo - pääsi heti pöydälle :)






Pöydässä oli ihanat tekstit takana ja sivuilla.




Päädyn "panelointi" on myös tosi kiva!



Kynät pysyvät järjestyksessä (ainakin toistaiseksi) Mauri Kunnaksen kuvittamassa kynäpurkissa.

Vielä, kun pyörähdän siellä Ikeassa uudestaan, niin saadaan hyllytkin seinälle ja esikoululaisen koulutie voi pyrähtää käyntiin!


Kaikkea hyvää jokaiselle!

lauantai 27. elokuuta 2011

Happy Birthday to ME!

Vuodet vierii ja ikää karttuu. Viikolla juhlimme minun pyöreitä vuosia. Olikin aika ylläripäivä, kun luulin viettäväni sitä yksin lasten kanssa, mutta mies olikin yllätykseksi ottanut vapaapäivän ja suunnitellut ohjelmaa. Kiitos Hani! :)




Tämmösellä setillä minut heräteltiin aamulla kera laulun ja kitaransoiton!





Kakku oli miehen ja lasten tekemä. Aivan tajuttoman hyvää!!



Pyöreitten kunniaksi minulla oli valokuvaus :) Tässä näkyy muuten myös pojan kirjoitustilan seinän väri (Hirsitalon Marjalle lähinnä :)




Päivän vietimme Ingolstadt Villagessa, joka on merkkituotteiden poistokylä. Siellä oli merkkiputiikkien (Gant, Guess, Ralph Lauren...) myymälöitä. Hinnat 30% - 70% halvempia kuin normikaupoissa. Ihana ylläri tämäkin! Illalla tuli vielä ystäviä kylään ja päivä oli täydellinen! :)


Kaunista viikonloppua!

keskiviikko 24. elokuuta 2011

Lasten omia

Okei, mua alkaa nää helteet tökkiin. Ei tämmöstä 31-33 astetta jaksa montaa viikkoa. Ei voi olla ulkona päiväsaikaan, kun on vaan niin kuuma, että ei voi hengittää. Että syksy sais jo tulla meillekin! 

Lapset on vielä tämän viikon kotona, kun tarha on kiinni ja ohjelmaa pitää keksiä koko ajan. Ollaankin nyt raivattu lasten soppia ja odoteltu, millon se pojan pöytä ja tuoli oikein tuleepi. Alla muutamia juttuja, joita ollaan saatu vihdoinkin järkättyä paikoilleen.





Poika sai kummeilta synttärilahjaksi nämä ihanat Aappa-lakanat. Ovat tosi mieluiset! Kiitos T ja J!



Nämä ihanat pupuset ostin lapsille muistoksi Oulusta Herättäjäjuhlilta. Suloiset!



Ukin tekemään kehtoon on vakiasukkaaksi tullut minun vanha nukke. Jostain syystä tyttö tykkäsi vain tästä nukesta mummulassa, joten otimme sen kotiin mukaan. Mikäs sen mukavampaa, kuin että äiti ja tytär ovat leikkineet samalla nukella :)




Ja voih, minulle tuli vihdoin ja viimein vertbaudetin kuvasto ja mikä ihana ylläri oli, kun mukana oli myös Vertbaudet lasten sisustuskuvasto! Kuvastosta sai paljon kivoja ideoita ja tekisi sieltä muutama juttu tilata lapsille... :)


Aurinkoa ja Taivaan säteitä!



perjantai 19. elokuuta 2011

Säilötään syksyn sato!

Tai no syksyn ja syksyn. Voiko sanoa elokuuta syksyksi, jos lämmintä on 31 astetta... No kumminkin, mun mielikuvissa omenat kuuluu syksyyn ja tämän syksyn satoa olen nyt tehnyt hilloksi. Tein hillosokerilla omenahilloa, jonka sekaan laitoin kanelia. Siispä siitä tuli kaneliomenahilloa. Ja hyvää tuliki. Ajattelin antaa ystäville pari purkkia, ja hakea tänään lisää hillosokeria kaupasta, jotta teen omaan "varastoon" vähän enemmälti.




Nämä mun purnukat on talven aikana kertyneitä hillo yms. purkkeja, jotka olen sitten pessyt ja jättänyt odottamaan omia hilloja.



Yhteen purkkiin laitoin kokeeksi nauhaa ja kivalta näyttää.









Eilen olin ystävien kanssa rannalla ja uimassa. Mukavan päivän jälkeen tein meille "välipalaksi" vohveleita ja herkuttelimme ne jäätelön ja omatekoisen omenahillon kanssa.



Kyytipoikana jääkahvia.




Sitten vain vohvelit rullalle ja nauttimaan! :)



Pakko laittaa vielä pari kuvaa sunnuntailta, kun kävimme Münchenin päärautatieasemalla, Hauptbahnhoffilla, siinä toivossa, että pääsemme tytön kanssa pariin ihanaan tyttöjen kauppaan. Mutta Baijeriin on tullutkin uudet lait ja nekään kaupat ei olleet enää auki sunnuntaisin :/ (yleensä kaikki kaupat on sunnuntaisin kiinni, mutta tuolla ovat olleet auki). Noh, menimme sitten kahville Starbucksiin ja se todellakin on juna-asemalla. Nimittäin tuossa läsiseinän takana on juna! Aikamoinen oli meteli tuossa kohtaa :)



 Näitä kahvilan ruutupöytiä kyllä rakastan. Oli sitten pakko muutama kuva lapsista ottaa :)



Hymyilyttää, kun tietää, että kohtaa saa mehua!


Antoisaa viikonloppua!



torstai 18. elokuuta 2011

Omppuja poimimassa

Viikonloppuna käytiin poimimassa omenoita puistossa. Tästä onkin muodostunut jo jokavuotinen tapa, että kuvailemme lapset ompunpoimintareissulla. Kuvat kertokoot...



"Muutama" omena tais upota massuihin jo poimiessa :)




Tänä vuonna omenoita tuli paljon.



Välillä oltiin piilosilla.




Kori alkoi pikku hiljaa täyttymään.









Millainen loppu se ahneella olikaan :D












Ihanat apurit <3


Kaunista hellepäivää!


keskiviikko 17. elokuuta 2011

Pitsaohje

Yleisön pyynnöstä laitan pizzaohjeen, jota me aina käytetään. Tämä pitsa on tosi katevä, kun nämä pohjat tehdään ensin erikseen ja ne voi sitten vaikka pakastaa, jos haluaa esim. etukäteen valmistella juhliin pohjat tai ei heti halua dinosauruksen annosta syödä :) Myös kastikkeen voi tehdä etukäteen ja pakastaa.


Tästä ohjeesta tulee NELJÄ (4) pyöreää pohjaa:

Pohja:

3 dl lämmintä vettä
1 dl oliiviöljyä (tai muuta öljyä, jota kaapissa on. Itse käytän rypsiöljyä)
1/3 pkt hiivaa (siis kolmasosa)
1 tl suolaa
450 g vehnäjauhoja

Sekoita öljy lämpimään veteen ja murenna hiiva sekaan. Liuota hyvin. Lisää suola ja lopuksi jauhot hitaasti koko ajan sekoittaen, kunnes taikina on sopivan kimmoisaa. Taikinan on parempi olla hieman pehmeä kuin kova!

Kohota tunti. Leivo neljä ohutta, pyöreää pohjaa. Käytä kaulimiseen jauhoja, jotta taikina ei tartu alustaan. Paista uunin keskitasossa 3 min. 300 asteessa. Meidän kiertoilmauunin maksimilämpö on 250, joten olen sellaiset 5 min. paistanut aina yhtä pohjaa, kunnes pohja saa hieman väriä, mutta ei mene kovaksi.


Kastike (neljään pitsaan):

öljyä paistamiseen
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2prk tomaattimurskaa (itse käytän paseerattua tomaattia, koska en pidä paakuista)
2 rkl tuoretta oreganoa (kuivattukin käy, jos tuoretta ei ole)
4 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja
suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi silpuksi ja paista kattilassa runsaassa öljyssä. Lisää tomaattimurska, aurinkokuivatut tomaatit ja tuore oregano. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää mausteet maun mukaan. Itse en lisää suolaa ollenkaan, koska täytteistä tulee niin paljon suolaa.

Levitä kastike paistetun pohjan päälle ja lisää täytteet maun mukaan. Meillä käytetään kinkkua, sinihomejuustoa, katkarapuja, mozzarellaa, paparikaa, ananasta, juustoa...  Täytteitä vaihtelemalla saa erilaisia pitsoja, jokaisen maun mukaan :) Alla olevassa pitsassa taitaa olla katkarapuja, kinkkua, sinihomejuustoa ja juustoa. Paista pitsaa uunin keskiosassa 5 min. 300 astetta. (Edelleenkin meidän uunista saa lämmöksi 250 astetta, mutta tuo 5 min. on aika hyvä aika.) Pitsa on valmis, kun juusto on hyvin sulanut ja reunat hieman tummat.




Hyvää ruokahalua! :)



tiistai 16. elokuuta 2011

Pitkä viikonloppu

Saimme nauttia kolmesta vapaapäivästä, kun eilen oli täällä pyhäpäivä. Lauantaina tytär meni kaverinsa synttäreille ja minä valmistelin illallista. Tällä kertaa pidimme italialaistyyppiset syömingit. Vieraiden lähdettyä istuimme miehen kanssa parvekkeella viltin alla kynttilän valossa ja katsoimme tähdenlentoja. Sunnuntaina maalasimme lastenhuoneessa yhtä seinää, johon tulee pojan kirjoituspöytä. Pöytä ja tuoli on nyt tilattu ranskalaisesta Maisons du Mondista. 




Tyttö lähdössä keijusynttäreille :)



Lauantain kattausta.








Leipätikut olivat naposteluun. Alkuruokana oli Crostineja ja salaattia, joista en ehtinyt ottamaan kuvaa...





Lähikaupasta löysin teemaan sopivia kivoja oliiviservettejä.




Illan pimetessä sytyteltiin kynttilöitä ja nautittiin pitsaa kynttilänvalossa :)



Pitsoja teimme neljä erilaista ja kaikki oli hyviä! Jälkkäriksi oli ei-niin-italialaista mustikkarahkaa, joka kyllä oli tajuttoman hyvää.




Sunnuntaina maalailtiin lastenhuoneesta seinää. Lapset heräsivät maalauksen loppuvaiheessa päikkäreiltä ja halusivat tietty auttaa <3




Väri on tosi ihana!


Mukavaa uutta viikkoa ja intoa kaikille koululaisille uuteen vuoteen!



perjantai 12. elokuuta 2011

Ranskalaisia lastenvaatteita

Olin ajatellut, että en ennen talvivaatteiden ostoa osta lapsille mitään uutta vaatetta. Mutta miten sitten kävikään, kun ranskalaisessa lastenvaatekaupassa oli koko tämän kesän mallisto 60-70 %:n alennuksella... Oon kyllä niin heikkona tuon kaupan ihanuuksiin! Vertbaudet on mun yks suosikki kauppa ja sieltä saa nykyään myös huonekaluja ja muuta lastenhuoneeseen sopivaa sisustusta. Nyt tilasin vain vaatteita, jotka olivat kyllä edullisia... Pojalle kolme kauluspaitaa ja yhden pellavahousut, tytölle pari kaunista tunikaa ja housut. Kaikki yhteensä 45 euroa! Tilasin vähän reilumpia kokoja, jotta mahtuvat lapsille myös ensi kesänä. 

Näille onkin nyt heti käyttöä, kun helteet ovat palanneet ja huomenna tyttö menee ystävän syntymäpäiville. Tänään ajateltiin tehdä tilaus pojan kirjoutuspöydästä ja tuolista. Jospa mies intoutuisi huomenna vaikka maalaamaan pojan huonetta ennen iltaa, jolloin meille tulee vieraita. Tiedossa ois omatekoista pitsaa ja mustikkarahkaa, nami!





Tytön tunika on todella kauniin värinen ja juuri meikän prinsessan näköinen :)



Valkoiset housut käyvät hyvin prinsessakorkkareiden kanssa ;) (tytön lempparikengät!)




Pitkähihaiselle tunikalle on käyttöä varmasti myös syksyllä ja talvella. Tästä tytär piti itse enemmän.





Tunikan helma on kauniisti kirjailtu.




Pojalle tuli tällainen vanhanajan kauluspaita ja käy meijän jässikälle kyllä kivasti.



Modernimpi kauluspaita on kivasti merihenkinen ja takana on vähän värikkäämpi painatus. Pojan jalassa olevat housut ovat myös Vertbaudetin, mutta viime vuoden mallistoa. Uudet on lähes samanlaiset, mutta pellavasekoitetta. Lisäksi ostin yhden vaaleanpunaisen kauluspaidan, joka käy hyvin tummansinisen, Zarasta ostetun, puvun kanssa.




Eilen tyttö sanoi, että haluaisi "Schmetterling" (eli perhonen) kruunun, joten ei kai se auttanut, kun alkaa tekemään. Oli onneksi kartonkeja vielä läjä kaapissa, joten leikkasin eri värisiä perhosia ja liimailin ne kruunun yläosaan. Sitten leikkasin yläosan perhosien siipiä mukaillen ja lopuksi liimailtiin koristeita.



Illan tyttö istui keinuhevosen selässä kruunu päässä, kengät jalassa ja "luki" meille satua :) Ihania nuo lapsukaiset!


Rentouttavaa viikonloppua!