sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Lohirullat ja rosmariiniperunat

Huomenta! Muutama on pyydellyt lohirullien ja rosmariiniperunoiden reseptiä, niin tässäpä tulee. Ainesten määrää on vähän hankala tarkasti sanoa, kun nakkelen summassa kaikkea ja maistelen välillä. Joten sitruunan, sitruunapippurin ja valkosipulin kynsien kanssa luottakaa omaan makuaistiin :)

Lohirullat:

Puolikas lohifile (meillä painoi 800g)
200g ranskankermaa
sitruunan mehua (oisko n. 2 rkl)
sitruunapippuria (n. 1 tl)
valkosipulin kynsiä (viimeksi laitoin 4 kynttä)


Irrota lohifileestä nahka ja leikkaa file n. 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Pilko valkosipulin kynnet pieniksi ja sekoita ranskankerman joukkoon. Lisää sitruunan mehua ja sitruunapippuria maun mukaan. Levitä täyte lohiviipaleiden pidemmälle puolelle ja kääri rullalle. Laita tikkuun 2-3 rullaa ja aseta uunivuokaan. Täyte pursuaa rullien välistä, mutta se ei haittaa. Paista uunissa, 200 asteessa, keskitasolla n. 35-40 min. 


Kastike lohelle:

Pelkät lohirullat ja perunat saattavat olla hieman kuivat, joten teemme yleensä kastikkeen siihen kaveriksi. Ainekset ovat lähes samat kuin lohirullien täytteessä:

200 g ranskankermaa
100 g kermaviiliä
4 valkosipulin kynttä
sitruunan mehua
sitruunapippuria


Rosmariiniperunat:

Perunoita
3 valkosipulin kynttä
purkista rosmariinia n. 1tl
purkista timjamia n. 1tl
1/2 tl suolaa
Paistamiseen voita (reilusti)

Pese perunat ensin hyvin. Keitä perunoita kattilassa, mutta älä liian pehmeiksi, etteivät ne murene paistettaessa. Älä kuori perunoita! Laita pannulle reilusti voita ja pilko sekaan valkosipulin kynnet ja lisää mausteet. Lisää pannulle perunat ja paista kullanruskeiksi. Pinnasta tulee rapsakka ja maistuva, kun maltat paistaa perinoita tarpeeksi.


Me halusimme maksimoida kalorien ja vyötärölle kertyvien makkaroiden määrän lisäämällä paiston jälkeen pannulle voita ja paistamalla siinä isoja katkarapuja muutaman valkopulin kynnen kera :)


Lopputulos on kutakuinkin tämän näköinen:



Herkullista sunnuntaita!


4 kommenttia:

  1. Ah, herkullista! Kiitos ohjeesta.

    Minä olen kuten eräs kokki eli kotona on aina tzazikia, joten tuo lisäkastike saa meillä olla sitä.

    Söimme eilen grillattua sitruunapestolohta toscanan vihanneksilla ja kastikkeena oli tzaziki.

    Kaikki vaihtelu viikonlopun loheemme on hyvin tervetullutta.

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos tästä ohjeesta! Me testataan tämä Juhannuksena, mutta nyt tämä blondi ei oikein ymmärrä, että miten päin siitä lohifileestä ne suikaleet leikataan...pitkittäin, poikittain? :oD Minä en yleensä ole mikään kalaihminen ja lohi on ainoa kala mitä syön, joten tämä kalojen laittaminen on vähän hakusessa! :oD

    VastaaPoista
  3. Anteeksi Helene tosi myöhäinen vastaus! Nyt vasta luin blogin sähköpostit ja huomasin, että olit laittanut kysymyksen :/ Eli lohi pitää leikata poikittain, jotta rullista ei tule liian paksuja. Kyllä kai periaatteessa voisi pitkittäinkin leikata, mutta rullista tulee varmaan vaan tosi isoja. Poikittain saa puolikkaasta fileestä tosi ison kasan rullia ja riittää hyvin kuudelle hengelle. Toivottavasti vastaus ei tullut liian myöhään! Pahoittelut vielä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :oD Ei se mitään, itsekinhän olen tätä vastausta vasta nyt täällä lukemassa kun sitä ei tosiaan silloin Juhannukseen mennessä ehtinyt tulemaan. Ei paniikkia, sain tehtyä rullat oikein hyvin. Kun sain lohifileen eteeni niin päättelin itsekin, että poikittainhan ne pitää leikata! :oD

      Rullista (ja perunoista) tuli oikein hyviä, kiitos vielä ohjeesta! :o)

      Poista