sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Kylmäsavulohihyytelö

Terveiset "keväisestä" baijerista! Uskomatonta, miten nopeasti joululoma on mennyt. Saamme onneksi olla koko perhe lomalla loppiaiseen asti. Tarkoitus olisi käydä ainakin uimassa, jos ei jopa alpeilla laskemassa, ja nauttia perheen yhteisestä ajasta. Lapset nukkuvat aamuisin pitkään ja nauttivat lomasta. Iltaisin olemme pelanneet lautapelejä ja syöneet kilokaupalla suklaata. :)

Nyt on pakko laittaa itselle muistiin kylmäsavulohihyytelön ohje, jota olemme miehen kanssa tehneet joka jouluksi jo yli kymmenen vuotta. 


Kylmäsavulohihyytelö:

Vuoan vuoraamiseen:

200g kylmäsavulohta ohueina viipaleina

Hyytelö:

1 puristetun sitruunan mehu
6 kpl liivatelehtiä
200 g katkarapuja
200g kylmäsavulohta
2 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g smetanaa
1 ruukku ruohosipulia
valkopippuria


Koristeluun:

sitruuna
tilliä


1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen ja kuumenna puristetun sitruunan mehu. 
2. Liuota liivatelehdet sitruunan mehuun ja jäähdytä.
3. Vatkaa kerma vaahdoksi.
4. Vatkaa toisessa kulhossa smetana ja tuorejuusto vaahdoksi. 
5. Pilko kylmäsavulohi pieneksi paloiksi ja sekoita smetana-tuorejuusto seokseen.
6. Lisää seokseen myös vaahdotettu kerma, katkaravut, pilkottu ruohosipuli sekä valkopippuri.
7. Sekoita seokseen lopuksi jäähtynyt sitruuna-liivateseos ja sekoita hyvin, jotta seos on aivan tasaista.
8. Vuoraa 1,5 litran vuoka ensin tuorekelmulla ja sitten lohiviipaleilla. Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
9. Koristele ennen tarjoilua sitruunan viipaleilla ja tillillä.


Suloisia, viimeisiä, vuoden 2013 päiviä toivotellen,



2 kommenttia: