Ja kenenkäs muun ohjeella kuin Leilan! :) Leila leipoo pyörii jälleen telkkarissa ja sieltä nappasin tämän taivaallisen ihanan marenkikakun ohjeen. Viime viikolla kävimme ystäväperheen kanssa geokätköilykierroksen ja sitten tulimme meille syömään. Olin tehnyt valmiiksi porkkana-bataattikeiton sekä lasagnen, jonka lämmitin uunissa. Jälkkäriksi tarjottiin tätä ranskalaista marenkikakkua, joka muodostuu isosta, kokonaisesta marenkipohjasta sekä kermasta ja marjoista. Hyvää!
Ranskalainen marenkikakku:
7 munan valkuaista
5 dl hienoa sokeria
ripaus suolaa
100 g tummaa suklaata
50 g mantelilastuja
3 dl vispikermaa
Tuoreita marjoja maun mukaan
Marenkipohjan valmistus:
1. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.
2. Vatkaa munan valkuaiset, sokeri ja suola kulhossa vesihauteessa n. 60 asteiseksi.
3. Ota kulho pois vesihauteesta ja vatkaa sähkövatkaimella niin kauan, kun seos on kokonaan jäähtynyt.
4. Paahda mantelilastut kuumalla pannulla ja sulta suklaa vesihauteessa.
5. Sekoita jäähtyneen marengin joukkoon mantelilastut sekä sulatettu suklaa.
5. Nostele lusikalla isoja kokkareita pellille, leivinpaperin päälle, vieriviereen niin, että muodostuu ympyrä.
6. Paista uunin keskitasolla noin tunti. Marenki saa olla sisältä kostea.
Pohjan voi tehdä päiviäkin aikaisemmin ennen tarjoilua.
Juuri ennen tarjoilua vatkaa kerma ja nostele se marenkipohjan päälle. Koristele tuoreilla marjoilla. Meillä oli mustikoita, vadelmia ja mansikoita.
Munan valkuaiset, sokeri ja suola vatkataan vesihauteessa. Sain syntymäpäivälahjaksi mieheltäni Dualitin vatkaimen, joka on kyllä aivan uskomattoman hyvä!
Marengin vatkaaminen (joka sähkövatkaimella) kävi ihan työstä!
Paistettu pohja näytti kuta kuinkin tältä.
Päälle kermat ja marjat, nami!
Olen löytänyt suosikkikakkuni!
Kaunista viikonloppua kaikille toivotellen,