sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Runebergin torttuja

Huomenta Baijerista! Ensi viikolla vietettävän Runebergin päivän kunniaksi leivoin (tuttuun tapaan) Runebergin torttuja. Jälleen tuli hyviä, tällä kertaa vein niitä saksalaisille ystävillekin ja katosivat nopeasti parempiin suihin. :) Poika on jälleen jalkapalloturnauksessa ja me tytöt häärimme kotona. 

Runebergin tortut ovat aika helppo tehdä, joten kaikki vain kokeilemaan!



Runebergin tortut 12 kpl:

200g margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl mantelijauhetta
2,5 dl korppujauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
muutama tippa karvasmanteliuutetta

Kostutus:

1 dl vettä
0,5 dl tomusokeria
muutama tippa karvasmanteliuutetta


Koristelu:

1 dl tomusokeria
1 rkl vettä

vadelmahilloa

1. Vaahota rasva ja sokeri vaahdoksi ja lisää kananmunat yksitellen sekoittaen.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasvavaahtoon. Sekoita lopuksi joukkoon karvasmanteli.
3. Voitele muffinssivuoka ja jaa taikina koloihin. Jos haluat, voit lisätä myös jokaiseen keskelle hilloa, jolloin siihen muodostuu "vadelmasydän".
4. Paista 180 asteessa n. 25 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin ennen kostutusta.

5. Sekoita vesi, tomusokeri ja karvasmanteli sekaisin. Kostuta leivokset hyvin, sillä tortut jäävät helpoksi kuivaksi! Voit joko upottaa jokaisen nopeasti sokeriveteen tai kataa niiden päälle noin pari ruokalusikallista sokerivettä.

6. Koristele tomusokeriseoksella ja vadelmahillolla. Anna vetäytyä jääkaapissa yön yli!













Herkullista sunnuntaita kaikille toivotellen,



2 kommenttia:

  1. Itse en ole kyseisen tortun ystävä ollenkaan, mutta kuvasi ovat kauniit silti. :)

    VastaaPoista
  2. Juuri tanaan katsoin kalenterista,milloin on Runebergin paiva.Ehtisimpa leipoa,silla viime vuonna unohdin.

    VastaaPoista