sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Yrttejä ja keittiötä

Rakastan kukkia ja erilaisia yrttejä. Ne ei vaan jostain syystä rakasta mua. :( Myönnettäköön nyt, että en osaa yhtään hoitaa kukkia tai mitään muutakaan kasvillisuutta. Meillähän ei ole yhtään ruukkukasvia, kun jo Suomessa asuessa sain tapettua ne kaikki kissamme avustuksella. Olen sitten tyytynyt joka kesä ostamaan kukat parvekkeelle (jotka nekin kuolevat yleensä muutamassa viikossa...) ja säännöllisin väliajoin leikkokukkia pöydälle ja yrttejä keittiöön. Nyt on vaan ärsyttänyt, kun en saa edes nuita yrttejä pidettyä elossa :/ Kastelen niitä yleensä joka päivä, mutta silti ne nuupahtavat. Yleensä olen ostanut basilikaa ja minttua, mutta nyt päätin sitten ostaa korianteria sekä sitruunamelissaa. Auttakaa nyt hyvät ihmiset: miten nämä saa pysymään elossa!?! Kuinka paljon niitä pitää kastella? Pieni loraus vaiko iso kulaus? Mitä teen väärin?

Noh, asiasta toiseen: alla kuvia keittiöstä, johon ostimme jokin aika sitten uusia valkoisia baarituoleja. Olivat Möbel Maxxissa tarjouksessa 10 euroa/kpl! Ei todellakaan pahan hintaisia ja ovat olleet tosi kivat, kun nyt mahdutaan koko perhe syömään aamupalaa yhdessä :) Yrttien astiakin on uusi, tuli ostettua se samalla, kun kävin ostamassa parvekkeelle kukkia rautakaupalta.Sitruunamelissaa ja korianteria.

Keittiö portaiden edestä kuvattuna. Valkoiset baarituolit keventää kivasti.

Keittiön verhoihin laitoin mustat satiininauhat, jotta parvekkeelle pääsee kulkemaan helpommin ja myös näkymä ulos on niin kaunis, että on kiva, kun se näkyy!

Leppoisaa sunnuntaita!

2 kommenttia:

  1. yrtit pitäisi kasvattaa ikkunalaudalla johon aurinko ei paista suoraan...näin mua ohjeistettiin joskus ja yrtit ovat menestyneet- niin ja sitten tietysti tarpeeksi vettä jokapäivä muttei niin paljon että vettä jää lautaselle...hyvältä näyttävät uudet tuolit !

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä! Mulla on nuo yrtit tuossa viinikaapin päällä lähellä ikkunaa, joten vastannee paikkana ikkunalautaa, johon ei suoraan porota aurinko. Luulen, että olen vähän liikaa kastellut yrttejä ja nyt olenkin maltillisemmin vettä niille lorutellut. Toistaiseksi voivat hyvin :)

    VastaaPoista