torstai 7. kesäkuuta 2012

Suklaakakun resepti

Pakko nyt laittaa tämä suklaakakun ohje, kun moni on sitä pyytänyt :) Kakku on tosi nopea ja helppo tehdä, eikä siihen mitään kummoisiakaan aineita tule.

Helppo suklaakakku:

3dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
3 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
150 g voita
2 munaa

1. Sulata voi mikrossa ja anna jäähtyä.
2. Sekoita kuivat aineet kulhossa
3. Sekoita sulanut voi ja kananmunat keskenään ja lisää jauhoseokseen.
4. Kaada seos voideltuun ja jauhotettuun (pieneen) piirakkavuokaan ja paista uunin keskitasolla n. 20 minuuttia 200 asteessa.

Kakun kaataminen kokonaisena tarjoiluastialle osoittautui elämää suuremmaksi haasteeksi, joten olen tyytynyt leikkaamaan kakun palasina vuoasta. 

Suklaakastikkeen teen kakun valmistuttua sekoittamalla kuumaan kahviin tomusokeria ja tummaa kaakaojauhetta niin, että kastike on sopivan paksua. Kakku ja kastike maistuu parhaalle kylmän jäätelön kanssa.

Kakku tepsii hyvin makean nälkään ja on varmasti parempi vaihtoehto kuin karkit! :)






Herkullista iltaa!

11 kommenttia:

  1. Ihana resepti! Voiskohan vehnäjauhojen tilalla käyttää mantelijauhoa, mitä luulet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anteeksi, että vastaus kesti!! Luulen, että kyllä onnistuu myös mantelijauholla, kunhan laittaa niitä tarpeeksi, että ei ole liian löysä taikina. Sopivasti kaikkea, niin tulee hyvä koostumus :)

      Poista
  2. Voi, kiitos tuhannessti tuosta reseptistä. Nuo ainwket löytyvät tavallisesti kaapeista ja kakku vaikuttaa helpolta tehdä. Herkulliset kuvatkin olet ottanut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Kakku ON tosi helppo tehdä ja ainakin meillä noita aineita on lähes aina kaapissa. Hyvä hätävarakakku!

      Poista
  3. Yksi huuto... EVELIINAAA!
    Ja kakkua alettiin tekemään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli!! Nyt se tekee sitä uudestaan, siksi taas täällä sivuilla;)

      Poista
  4. Minulla on samanlainen resepti, jolla olen tehnyt tätä taivaallista kakkua jo pitkään...en ole ennen vain kokeillut tuota kastiketta, täytyypä kokeilla! On tosiaan ihanaa kuumana jätskin ja/tai hedelmien kanssa! Tosi kiva blogi sinulla, jäin ihan heti koukkuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin on ollut tämä resepti jo vuosikausia, muistaakseni jostakin lehdestä sen joskus kopsasin. Tuo kastikekin on tosi helppo, sammuttaa makeannälän hetkessä ;)

      Kiitos, ja tervetuloa uudelleen!

      Poista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  6. Tätä kakkua suosittelen! :)

    VastaaPoista