lauantai 13. lokakuuta 2012

Pinkit suuret marengit

"Huomenta" aurinkoisesta Baijerista! Eilen lapset halusivat "retkelle" olohuoneeseen, joten mies toi patjat alakertaan ja teimme majan lattialle, jossa kaikki nukuimme yön. Ihana, rento viikonloppu luvassa pitkästä aikaa. Seuraavat pari viikkoa onkin pelkkiä synttäreitä, joten kiva päästä vähän rentoutumaan perheen parissa. Tytön synttäreitä on jo kovasti valmisteltu, kokeilin tehdä isoja marenkeja, tällä kertaa pinkkejä. Näistä ei ihan niin pinkkejä tullut, kuin olisin halunnut, mutta hyviä kuitenkin. Tein muuten samalla ohjeella, kuin suklaamarengit, mutta käytin tumman suklaan sijasta valkosuklaata, johon sekoitin punaista väriainetta. Väriainetta olisi saanut olla puolet enemmän, sillä väri haalenee uunissa melkoisesti.







Suklaamarengit (10-12 kpl):

500g tomusokeria
5 kananmunan valkuaista
2 rkl sitruunan mehua
100 g valkosuklaata
Punaista elintarvikeväriä

Vatkaa kaikki ainekset suklaata lukuunottamatta kulhossa sekaisin. Nosta kulho vesihauteen päälle ja vatkaa, kunnes seos on kuumaa. Varo, ettei seos kuitenkaan kiehu! Nosta lämmin seos pois vesihauteen päältä ja vatkaa vielä n. 6-8 minuuttia. Sulata suklaa mikrossa, lisää siihen väriaine ja sekoita marenkiin. Seokseen voi jäädä raitoja, joten älä vatkaa liikaa.

Nostele pellille isoja nokareita ja paista uunissa ensin 150 asteessa 10 minuuttia ja lopuksi 100 asteessa tunnin verran. 
















Ihanaa viikonloppua!

5 kommenttia:

  1. Nami nami :) ompas herkullisen näköisiä. Onnelliset kaikki jotka pääsevät maistelemaan ;) hyvää viikonloppua sinne!

    VastaaPoista
  2. Voi nämä on niin herkullisen näköisiä!
    Mietin juuri eilen, että pitäisi tehdä joku päivä marenkeja ja sinä tuli mieleeni! Kiitos ohjeesta, tätä kokeilen seuraavaksi.

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. Marengit näyttävät niin herkullisilta ha kauniilta...

    VastaaPoista