tiistai 26. marraskuuta 2013

Ballerina täytekakku

Terveiset lumisesta Baijerista! Meillä kuultiin aamulla riemunkiljahduksia, kun lumi satoi yöllä maahan! :) Ei tarvinnut lapsia herätellä kouluun. Netin kanssa on edelleen ollut ongelmia, siksi näin harvat postausvälit. :/ Onneksi kuitenkin välillä toimii.

Kiitoksia kaikille kommenteista ja viesteistä! Uusia lukijoitakin on hiljaisuudesta huolimatta kirjautunut, tervetuloa blogin pariin! 

Kyllä, kakku oli erittäin maittavaa ja tälläkin kertaa ahersin kaksi kakkua. Toisen juhliin ja toisen tarhaan. Tytär toivoi, että kakku olisi täysin suklainen ja päällinen vaaleanpunainen. Helpot ohjeet siis! :) Kakun lisäksi en leiponut oikeastaan muuta kuin suklaamuffinsseja. Niissä päällä jälleen kermakuorrute. Tarkoitus oli tehdä tuorejuustokuorrute, mutta aika kävi niin vähiin, että kerma sai kelvata. 

Kakkupohja on oikeasta suklaasta tällä kertaa, ja en taida enää muuhun vaihtaakaan, niin maittava se on! Kannattaa kokeilla vaikka joulupöytään. Täyte on suklaamoussea, jonka ohjeen olen itse kehitellyt. Vähän liian helppo tehdä ;)



Suklaakakkupohja:

6 kananmunaa
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g voita tai margariinia
200g tummaa suklaata
1dl maitoa
1 tl vaniljasokeria.

1. Sulata kattilassa voi ja suklaa.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään. (vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri)

3. Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.

4. Lisää vaahtoon vähitellen suklaaseos koko ajan sekoittaen.

5. Lisää seokseen lopuksi kuivat aineet ja maito vuorotellen. Älä enää vatkaa, ettei kuohkeus kärsi!

5. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan ja paista uunissa 175 asteessa n. 35 minuuttia.



Suklaamousse:


5 kananmunaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
50 g pehmeää margariinia
200 g tummaa suklaata

1. Erottele valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin.

2. Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä.

3. Vatkaa valkuaiset ja sokerit kovaksi vaahdoksi.

4. Vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset vaahdoksi ja lisää pehmeä rasva. Sekoita tasaiseksi.

5. Lisää keltuaisvaahtoon jäähtynyt suklaa ja sekoita tasaiseksi. Lopuksi lisää valkuaisvaahto varovasti käännellen.

6. Anna jähmettyä jääkaapissa ainakin kaksi tuntia. 


Tätä moussea voi tarjota joko jälkiruokana tai käyttää kakun täytteenä. Todella hyvää!


Kakun päällä on sokerikreemi ja vaaleanpunainen, kaulittu, sokerimassa. Kengät ovat muovia! :)




Ihanaa talvipäivää teille kaikille toivotellen,



3 kommenttia:

  1. Oi kuinka herkullisen näköinen kakku :)

    VastaaPoista
  2. Ompas tosi hyvän näköinen ja varmasti myös makuinen! :) Kiitos reseptistä..

    VastaaPoista
  3. Tuli mieleen tuosta kakun tarhaan viemisestä, että täällä Suomessahan ei saa viedä mitään itse tehtyä tarhaan "turvallisuus- ja terveyssyistä".... Muistaakseni ei saa viedä jäätelöpakettiakaan, kun ei voida olla varmoja, että kylmäketju ei ole katkennut, ennen kuin sitä tarhan lapsille tarjotaan. Onko ehkä menty vähän liiallisuuksiin...?

    VastaaPoista