maanantai 23. elokuuta 2010

Mökkireportaasia

No niin, vihdoinkin laitan näitä mökkikuvia. "Remontti" oli nopea, kesti yhteensä reilu kaksi vuorokautta. Lapset jätimme mummulle ja ukille hoitoon pariksi yöksi ja ikävä oli niin kova, että oli pakko tehdä kaikki vauhdilla, että pääsimme äkkiä lasten luo takaisin (eivät ole ennen olleet yöhoidossa missään...) :) Yöunet olivat viiden-kuuden tunnin luokkaa, yömyöhään maalasimme ja aamulla aikaisin nousimme jatkamaan. Onneksi Suomessa on kesällä valoisat yöt! Vielä jäi paljon tehtävää, mutta olemme tosi tyytyväisiä tämän hetkiseen tuotokseen :)

Meidän pitäisi nyt miettiä, että missä haluamme jatkossa asua. Miehellä loppuu nykyisessä firmassa työt, mutta mahdollisesti olisi töitä Münchenistä tarjolla. Samoin saattaisi tarjoutua töitä Amerikasta... Suomikin voisi olla yksi vaihtoehto. Ajattelimme aina, että jos miehellä tässä firmassa työt loppuu, niin totta kai lähdemme Suomeen. Päätös ei kuitenkaan olekaan niin helppo. Olemme jo aikalailla Saksaan juurtuneet ja lasten tarha on sen verran loistava, että mietityttää heitä sieltä pois ottaa. Vaikea on ratkaisu, mutta kuten jo edellisessä postauksessa sanoin, niin luotan täysin Jumalan johdatukseen ja siihen, että hän näyttää meille oikean polun, vaikka se olisi vähän ahdaskin.

Mutta nyt näitä kuvia:Kuistilla maalasimme ikkunanpielet sekä seinät. Yläpuolen paneeli valkoisella ja alapaneelit siniharmaalla. Uuden laskosverhon tilasin Ellokselta.


Kuistilla on vanha tuohikontti, joka sopii tunnelmaan kuin nakutettu. Hankinta listalla olisi valkoinen penkki eteiseen.


Kuistin jälkeen on välieteinen, josta lähtee portaat yläkertaan. Portaat maalasimme valkoisella öljymaalilla ja seinät siniharmaalla. Portaat olivat ennen punaiset, joten tila keveni huomattavasti!


Olohuoneessa maalasimme kaikki puolipaneelit siniharmaalla. Uuni maalattiin valkoisella maalilla. Sohva sai suojakseen tekemäni tilkkupeitteen ja siihen sopivan tyynyn.


Olohuoneeseen tuli sohvapöydäksi vanha perunalaatikko (jota pesin aika ahkerasti ;) ja sen päälle kaksi koristelyhtyä.


Olohuoneeseen tuotiin yläkerrasta 50-luvun senkki, jonka päälle tilasin Ellokselta pöytälampun. Nojatuolit ostin kirpputorilta ja päällystin ne valkoisella koristeellisella kankaalla. Miehen kanssa hiottiin käsinojat ja sitten mies vahasi ne antiikkivahalla. Upeat, ellen sanoisi! Tekemäni puput istuvat nyt toisessa tuolissa.


Uunin eteen löysi paikkansa kukkatuoli, johon ensi kesänä tuleepi jokin yrtti.


Olohuoneeseen löytyi varastosta vanha puupöytä sekä neljä tuolia, jotka maalasin valkoiseksi pariin kertaan. Olohuoneen kolmeen ikkunaan tilasin kaikkiin samanlaiset luonnonvalkoiset pitkät verhot.


Keittiössä maalasimme niin ikään puolipaneelit siniharmaalla maalilla. Kaikki väliovet maalasimme valkoiseksi ja keittiön kaapit samalla sävyllä.


Keittiön ruokapöydän tuolit päällystin uudella luonnonvalkoisella kankaalla.


Ensi kesän urakkana olisi yläkerran laittaminen ja laittioiden uusiminen koko mökissä. Pienin askelin saadaan kuitenkin mökistä meidän näköinen ja oloinen :)

Toivotan paljon iloa päiväänne!

13 kommenttia:

 1. Oi kiva täällä oli postaus
  ja ihania sisustuskuvia
  tosi kaunista jälkeä tuli mökkiinne<3

  Jamelia

  VastaaPoista
 2. Voi mikä hirmuinen maalaustahti ja kyllä onkin sitten kaunista. Tiedän kovin hyvin tuon tunteen - äkkiä kaikki valmiiksi, että saa lapset luokseen:)

  Kauniita värejä olette käyttäneet - tunnelmallinen mökki! Puput ja tuolit ovat ihan mun suosikkeja noista kuvista!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kovasti kehuista, lämmittivät sydäntä!

  Sanna: nuo tuolit on ehottamasti munki suosikkeja. Jos käy niin, että tulee muutto Suomeen, niin siirrän ne kyllä omaan kotiin :)

  VastaaPoista
 4. Voi kuinka kaunista teidän mökillä on! Uskomattoman työn olette tehneet. Hyvältä näyttää :)
  Pupuset on ihanat!

  VastaaPoista
 5. Eksyin tänne VaniljaHousen kautta ja innostuin lukemaan, itsekin kun olen nyt asunut ulkomailla viitisen vuotta. Monet ajatukset olivat kovin samanlaisia.

  Täällä on ihania sisustusjuttuja, palaan toistekin lukemaan!

  VastaaPoista
 6. Onpa teillä ollut kova tahti maalaamisessa.Ja aivan ihastuttava mökki.
  Pupuset ovat aivan hurmaavia.

  Teillä onkin suuria päätöksiä tehtävänä,voimia toivottelen teille.

  Oikein mukavaa viikkoa.

  VastaaPoista
 7. Kiitos Mrs J.:lle kommentista ja tervetuloa lukemaan blogia!

  JaanaElinalle kiitokset kehuista ja kommentista! Samoin teille kaikille ihanille lukijoille ja kommentoijille mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 8. Todella kaunista mökillänne.

  Minäkin luotan siihen, että kaikki asiat kääntyvät niin, kuin niiden on mentävä. Meillä viimeaikaiset tapahtumat ovat selvää näyttöä johdatuksesta :)

  Teillä on todella suuria muutoksia edessä.

  VastaaPoista
 9. Ihanan näköistä!

  Mukavaa syksyn jatkoa sinne Saksan maalle.
  -Tuija-

  VastaaPoista
 10. Kiitos Helena! Ja paljon voimia sinulle!

  Kiitos Tuija ja hyvää syksyn jatkoa sinnekin! :)

  VastaaPoista
 11. Onnittelut Maria tämän päivän johdosta! :)
  Toivottelee Mari ja perhe Oulusta ja kummitäti ja serkkupoika ;)

  Ps. Sulla on tosi kiva blogi, seurailen sitä säännöllisesti, ihania kuvia! :)

  VastaaPoista
 12. Kiitos kovasti koko poppoolle! Mukava kuulla, että käytte lukemassa blogia :) Terveisiä kaikille ja voikaa hyvin!

  VastaaPoista