tiistai 30. marraskuuta 2010

Münchenin joulumarkkinoilta

No niin, tässäpä kuvia eiliseltä reissultani Münchenin keskustan joulumarkkinoille. Otin kuvia myös erään tavaratalon ikkunasta, kun siihen oli tehty hieno juttu lapsille. Siitä tulossa erillinen postaus myöhemmin! Täällä oli aamulla 16 astetta pakkasta! Ihan uskomatonta. Ei ole kuuden vuoden täällä olon aikana ollut ikinä näin kylmä :) Toivotaan, että säät säilyy jouluun asti tämmöisenä!


 Joulupipareita :)


Klo 9.30 oli Marienplatzilla vielä aika hiljaista...


Kojuja availtiin ja siellä oli myynnissä mm. tällaisia joulukoristeita


Janoisille ja kylmille sormille lämmikettä olisi saanut Glühwein-kojusta


Käsinmaalattuja joulupalloja ja -kelloja. Minusta tosi hienoja!



Lampaantaljoja yms.


Viktualienmarktilla (paikallinen tori) oli käsintehtyjä kransseja



Välillä oli pakko mennä lämmittelemään kahville. Kuten näkyy, lunta tuli ihan kiitettävästi koko päivän :)


White Chocolate Mocha kermavaahdolla oli ok, mutta aika makea...


Kyytipojaksi karamellivohveli, joka oli niin makea, että jäi syömättä...


Tavarataloissa oli kauniisti koristeltuja kuusia




Ja paljon joulukrääsää :)



Koristeltuja kuusia



En edes halua tietää, miten nuo valot on saatu Marienplatzilla olevaan kuuseen...




Manteleita ja muita jouluherkkuja 


Suklaapäällysteisiä hedelmiä, nami!




Katossa olevat jouluvalot ovat kiva idea, mitenhän saisi ne itse toteutettua..?


Lelukauppa Obletterillä oli prinsessajuttuja, mistä valita :)


Ja pehmoleluja...



Tämän suklaapuodin ohi on hankala kävellä ilman, että erehtyy mitään ostamaan :)

Toivottavasti joulutunnelmaa välittyi myös teille lukijoille näiden kuvien kautta!

Pakkaspäivää!


12 kommenttia:

  1. Hei, mä haluan tuonne! Voisin olla siellä koko joulunajan ja vana ihastella kaikkea! Kaunista! lähtikö sulle mitään mukaan ja millaiset hinnat noilla markkinoilla yleisesti ottaen on?

    VastaaPoista
  2. En ostanu muuta kuin paahdettuja manteleita (ylläri), niiden hinnat oli 2,5-3,5 euroa/100g kojusta riippuen. Nuo käsinmaalatut pallot oli n.10-20 euroa pallon koosta ja kuvasta riippuen. Ostin lahjaksi yhden käsin tehdyn tonttutytön, sen hinta oli 12,50. Kranssit oli 15-25 euroa. Kai nuo vähän kalliimpia on kuin jossain kaupoissa, mutta minusta aikaa kohtuuhintaisia kuitenkin!

    VastaaPoista
  3. Voi mikä joulutohina siellä kaduilla.

    Tuo Starbucks coffee kuva on niin talvea täynnä. Eleetön ja yksinkertainen voi olla sitten tosi seisauttavan kaunista.
    Jäin ihailemaan sitä.

    Vai että suklaalla kuorrutettuja hedelmiä.
    NAM.
    Meniskö se niin, että terveellinen ja ei niin terveellinen vähänkuin kumoais toisensa..
    Ja sit ei olis niin paha, kun söis sellaisen, tai kaksi ;)

    VastaaPoista
  4. Mä raahasin viime työreissulta Hannoverista ihanan ja valtavankokoisen Lindt:in suklaakalenterin kotiin. Muutama ruma sana pääsi, kun tajusin, että se ei mahdu matkalaukkuun ja sain kantaa sen käsimatkatavarana Zürichin kautta :).

    Mä olen käynyt viimeksi Kölnin joulumarkkinoilla, se kun on ajomatkan päässä täältä ja nekin on ihanat. Suklaakuorrutetut ananaspalaset ovat ihan herkkua!

    VastaaPoista
  5. Voi hertsileijaa sentään mitkä markkinat! Ja upea jouluinen ilma tuohon markkinapäivään teille on sattunut. Kyllä Saksalaisetkin taitavat olla joulukansaa, kun katselee noita kuvia - ihania tunnelmia ja paljon on tavaraa siellä mistä valita. Torstaina saapuu mein oma saksalainen kotiin ja on kuulemma sen verran tavaraa mukana, että ei meinannut autoon mahtua, saksasta siis tuodaan meillekin joululahjoja taas tänäkin vuonna! Täytyykin vielä kertoa, että pääsee myös jouluksi kotiin vaikka ilmeisesti yhden kerran joutuu vielä laiva lähtemään satamasta - olen niin onnellinen!

    VastaaPoista
  6. Voi mitä lampaantaljoja! oisinpa halunnut olla mukana..:) Kiva blogi sinulla!

    VastaaPoista
  7. Voi, mä en kestä kattoa näitä kuvia:D Tahtoisin niiiin tuonne ja nuiden joulukoristeiden kimppuun. Kerrassaan upea postaus.

    VastaaPoista
  8. Ihania kuvia!Haeskelin kuvia Munchenin joulumarkkinoista ja tänne päädyin. Olen ensi viikonloppuna ystävättären ja teinitytärten kanssa aikeissa matkata paikanpäälle toreja tutkailemaan, mikäli lentoemäntien lakko ei torppaa suunnitelmiamme jo Oulun lentoasemalle... Täällä myös -16 astetta, kylmää siis pohjolassakin! Hyvää joulunodotusta ja kiitos kauniista kuvamaistiaisista!

    VastaaPoista
  9. Ihania jouluisia kuvia:)

    Mukavaa joulunodotusta sinnekin<3

    Jamelia

    VastaaPoista
  10. Kiitos kaikille hirmuisesti kommenteista!

    Mrs J. : tosiaankin nuo Lindtin suklaakalenterit on tosi hienoja. Ostin viime vuonna appivanhemmille sellasen ja ne kanto sen myös käsimatkatavarana kotiin :)

    Kiva, että eksyit sivuille Marjatta! Jos sinulla on jotain kysyttävää Münchenistä tai markkinoista, niin vastaan mielelläni, jos vaan osaan! Hyvää matkaa ja tervetuloa Müncheniin!

    VastaaPoista
  11. Hei!
    Etsin netistä tietoa Munchenin joulumarkkinoista ja onneksi päädyin blogiisi. En ollut varma ovatko joulumarkkinat siellä jo auenneet eli nyt tiedän oikein kuvien kera, että ovat. Olemme mieheni kanssa tulossa ensi viikonlopuksi sinne pikavisiitille ja joulumarkkinoilla on varmaan kiva käyskennellä. Onkohan matka läheiselle Chiemsee-järvelle järkevä lyhyen loman aikana? Siellä olisi kuulemma myös hyvät joulumarkkinat.
    Kaija

    VastaaPoista
  12. Hei Kaija!

    Kiitos kommentistasi :) Joulumarkkinat tosiaan aukenivat viime viikolla ja tällä viikolla siellä oli jo ihan täysi tohina päällä. Itse en ole tuolla Chiemsee-järven joulumarkkinoilla käynyt, joten en tiedä niistä sen enempää. Mutta päiväseltää pääsee kätevästi Salzburgiin junalla ja siellä on myös tosi hienot joulumarkkinat (ehkä jopa hienommat kuin nuo meidän Münchenin markkinat!). Salzburgiin pääsee päärautatieasemalta (Hauptbahnhofilta) kahdessa tunnissa junalla. Lipuksi kannattaa ostaa Bayern-ticket (partner, niin pääsee max. 5 ihmistä matkustamaan sillä) ja se maksaa alle 30 euroa. Se on voimassa koko päivän aamu klo 9.00 lähtien.

    Mutta siihen tosiaan menee sitten koko päivä. Münchenissäkin on kyllä niin paljon nähtävää, että jos ei liian tiukkaa ohjelmaa halua, niin siinä tapauksessa jättäisin sen väliin.

    Tulikohan tästä nyt mitään tolkkua :) Kysy ihmeessä, jos tulee jotain mieleen, mielelläni vastaan!

    Tervetuloa Müncheniin!

    VastaaPoista