keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Köökiä


Hunajaa ja Maitoa -blogin Maritalle lupasin keittiökuvia ja tässä niitä teille kaikille. Saksalaisen tavan mukaan myös vuokra-asuntoihin ostetaan oma keittiö. Mekin siis jouduimme oman keittiön hankkimaan tähän asuntoon kohta neljä vuotta sitten. Päädyimme Ikean keittiöön hinta-laatu-suhteen vuoksi. Itse suunnittelin keittiön ja Ikeasta asennusmiehet sen asensivat.
 Talon kokonaisilme on moderni, joten valitsimme korkeakiiltoiset valkoiset kaapit leveillä vetimillä.
 Työtasoksi olisin halunnut kivitason, mutta sitä olisi pitänyt odottaa kaksi kuukautta, ja me tarvitsimme kettiön kahden viikon toimitusajalla. Siksi otimme puutason, joka oli käsittelemätön. Itse sen sitten sävytimme ja vahasimme. Väriksi tuli pähkinä, joka kyllä näissä kuvissa näyttää punertavalta, mutta ei oikeasti sitä ole :) Tykkään kyllä tuosta elävästä pinnasta. Liedeksi valitsimme kosketuslieden, että lapset eivät pääse nappeja vääntelemään. Suosittelen!

 Seinäpintana meillä on osaksi maalipinta ja osaksi valkoinen neliölaatta. Kummastakaan en pidä ja ne olivat täällä jo valmiiksi. Maalipintaan liimasin lättyjen tarran. Mun suosikki :)

 Yläkaappeina on neljä lasiovista kaappia. Tilasin ovet maitolasilla, mutta asennuksen jälkeen vasta huomasin, että siinähän on eri lasi... Kyllähän tuo käy noinkin, vaikka silloin ärsytti, että harjoittelijatyttö oli väärät lasit tuohon tilannu. En kuitenkaan jaksanu viimeisilläni raskaana vängätä enää uusia ovia.

 Altaaksi valitsimme pyöreän teräsaltaan. Ihan vain siksi, että se on pieni ja vie vähän tilaa. Oikeasti olisin halunnut valkoisen ison altaan, mutta se olisi ollut yksinkertaisesti liian iso. Kyllähän tämäkin menee, vaikka ei Saksan kalkkisen veden kanssa ole hirveän kätevä. Aina likainen!
 Hanaksi valittiin muotokieleltään pyöreä hana, joka käy altaan kanssa. Erittäin huono. Tuo säädin on eräänkin kerran tuosta jo tippunut. En voi suositella. Tiskikoneena on pienin mahdollinen kone :) Vähintään kerran päivässä meillä päällä, mutta en jaksais tuossa pienessä altaassa koko aikaa tiskatakaan.

Uuni on sijoitettu ylemmäs ja on tosi kätevä! Lapset eivät pääse koskemaan siihen ja omakin selkä säästyy kyykkimiseltä. Varmasti seuraavaankin kotiin laitan sekä uunin että tiskikoneen ylemmäs. Uunin alla myös arvokasta kaappitilaa, jota ei kyllä ole yhtään liikaa. Uunin vieressä on jääkaappi ihan siksi, että se ei mihinkään muualle mahtunut. Sekin on teräksen värinen. Keittiö on pieni, mutta toimiva! Nyt pitääkin lähtä tekemään ruokaa :)


Makoisaa keskiviikkoa!


14 kommenttia:

 1. Siis pitää itse ostaa keittiö kun muuttaa vuokralle? Ihmellistä, koskaan ollut kuullutkaan moisesta. Kauniilta kuitenkin näyttää keittiönne :)

  VastaaPoista
 2. Kyllä! Vissiin vähän on yleistymässä, että joissakin vuokra-asunnoissa on keittiö valmiina, mutta yleensä ihmiset hankkii oman keittiön, kun muuttaa ensimmäiseen vuokra-asuntoon ja täydentää/karsii sitä, kun muuttaa... Minusta aivan järetöntä, mutta minkäs teet. Yks ystävä muutti viime syksynä uuteen asuntoon ja myi vanhan keittiön vuokranantajalle muutamalla sadalla eurolla (maksanut siitä tuhansia euroja) ja ostivat uuteen asuntoon isomman keittiön, joka tuli maksamaan 6000 euroa... Joku tästä kyllä hyötyy, mutta ei ainakaan vuokralainen! Kiitos!

  VastaaPoista
 3. Tosi kaunis keittiö :)
  Tosi outo tapa teilläpäin. Jäin miettimään, että saako vuokralainen ottaa keittiön mukaansa lähtiessään? Eihän sitä aina edes voi käyttää, mutta jäin kuitenkin miettimään...

  VastaaPoista
 4. Kiitos Mia! :) Kyllä vuokralainen voi kettiön ottaa mukaansa, jos on sen siihen ostanut! Mekin tässä ollaan pohdittu, että jos Suomeen muutetaan, niin annetaanko keittiö seuraavalle vuokralaiselle, jos haluaisi vai koitettaisiinko myydä. Tietysti keittiön mukaan ottaminenkin on yksi ratkaisu, mutta ei mitenkään halpa. Muuttofirmat on tosi kalliita... Onneksi ei tarvitse sitä nyt miettiä :)

  VastaaPoista
 5. Onneksi ei taalla Israelissa tarvitse keittiota sentaan ostaa vuokralaisen,mutta jaakaappia ja hellaa ei yleensa ole,joten ne tuotava mukana.

  VastaaPoista
 6. Kaunista teidän keittiössä ja lättyohje seinässä kiva idea!
  Onpa erikoinen tapa siellä että keittiö pitää ite ostaa. Suomessa oltas ihan ihmeissään jos vuokra-asuntoon täytyis hommata keittiö :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommentista Lisay! Jotain pitää siis sielläkin itsellä ostaa...

  J: Kiitos! :) Kyllä meilläkin meinas kahvit mennä väärään kurkkuun, kun piti muutama tonni pulittaa keittiöön, joka tuli vuokra-asuntoon... Mutta toisaalta ihan kiva ikiomassa keittiössä häärätä :)

  VastaaPoista
 8. kaunis keittiö teillä!! ihana tuo ohje seinässä :). meillä taitaa olla sama hana ku teillä.. vielä ei oo vikoja löytyny, toiv. ei löydykään :/
  mukavaa keskiviikkoiltaa!! :)

  VastaaPoista
 9. Kivan näköinen on keittiö
  ja tuo pannukakun ohje mainio:)

  Vitsit kun itekin sais uudet kaapit
  ja pinnat keittiöön!

  Jamssi

  VastaaPoista
 10. S: Toivottavasti tosiaan teidän hana ei ala vikoilemaan :) Jotenkin aina löystyy se liitäntä ja kahva tipahtaa tuon tuostakin. Mutta jospa se asiansa silti ajaa!

  Jamelia: Kiitos! Keittiö tekee kyllä asunnon ilmettä paljon, olen kyllä nauttinut tehdä ruokaa tuolla, vaikka naftisti tilaa onkin :)

  VastaaPoista
 11. Voi kiitos Maria tästä postauksesta, josta olen ihan otettu :) Hyvä katsaus teidän Ikea-keittiöön. Eniten miellyttävät nuo valkoiset kaapistot ja teräksiset kodinkoneet - sellaista tulee meilläkin olemaan. Oikein mukavaa ja antoisaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 12. Ole hyvä Marita! :) Jos haluat lisätietoa jostain tai en hoksannut kertoa tarpeeksi, niin vastaan mielelläni! Kiitos, samoin sinne: rentouttavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 13. Meillä on vähän sama ongelma tiskialtaan kanssa, se näyttää aina likaiselta, vaikka meillä on asennettuna taloon kalkinpoistaja. Ärsyttää hinkata sitä vähän väliä. Uuni on meillä myös korkeammalla ja se on kyllä ihan huippujuttu pikkuisten kanssa. Lisäksi meillä on vielä uunissa kuumenematon lasi, joten haavereita ei pitäisi sattua.

  Mä tykkään teidän keittiöstä, varmaan siksi, että meidän on pitkälti samantyylinen :).

  VastaaPoista
 14. Kiitos Mrs J kommentista! Kiva kuulla, että meillä on samanmoinen tyyli :) muksaa vkloppua!

  VastaaPoista