Miehen synttäreiden kunniaksi meillä herkutellaan... Eilen ostettiin ekaa kertaa kurpitsa ja mies kaiversi sen pojan kanssa. Sisällöstä tuli aivan mahtavan makuista kurpitsakeittoa! Keitto on täysin miehen käsialaa ja alkuperäisen ohjeen hän löysi täältä. Meidän kurpitsa oli reilun kilon kokoinen, joten ohjetta sovellettiin. Resepti tässä vielä hieman muunneltuna:
Kurpitsakeitto
- 300g kurpitsaa paloina (n. 1.5 kg:n kurpitsasta)
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 tl jauhettua inkivääriä
- 1 tl currya
- 2 dl kasvislientä (esim. kuutiosta)
- 1 dl kermaa
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 tl hunajaa
- suolaa ja mustapippuria
- Halkaise kurpitsa ja kaavi siemenet lusikan syrjällä pois.
- Leikkaa kurpitsa lohkoiksi ja leikkaa kuoret pois. Paloittele kurpitsa.
- Kuori ja lohko sipuli. Kuori ja paloittele valkosipulinkynnet.
- Mittaa kattilaan öljy ja kuullota sipulia, kunnes se on pehmeää. Lisää valkosipulit, raastettu inkivääri sekä curryjauhe. Kääntele, kunnes mausteet tuoksuvat.
- Lisää kasvisliemi ja kurpitsanpalat ja anna keiton poreilla hiljakseen kannen alla noin puolen tunnin ajan.
- Soseuta keitto.
- Lisää kerma, sitruunamehu ja hunaja. Lisää myös suolaa maun mukaan sekä ripaus pippuria.
Ihanan syksyiset värit!
Kurpitsakeiton kaverina syötiin tuoreita sämpylöitä leipomosta.
Lapset eivät millään jaksaneet odottaa syömistä! :)
Tänään meillä herkutellaan sitten tällä ihanalla juustokakulla miehen kunniaksi. Tämä on oikeasti parasta juustokakkua, jota olen koskaan syönyt. Ohje on ystäväni ruokablogista, johon pääset tästä. Tarjoilin kakun mansikkakastikkeen kanssa.
Cheesecake Factory Cheesecake
Pohja:
4dl digestive-keksejä muruina, itse murensin tehosekoittimella
1/4 tl kanelia
2dl leivontamargariinia
Täyte:
800 gr tuorejuustoa
3dl valkoista sokeria
1 pieni purkki smetanaa
2 tl vaniljatiivistettä
5 munaa
Kuorrutus:
1 pieni purkki smetanaa
6 tl tomusokeria
1rkl limemehua
Esilämmitä uuni 250 asteeseen. Laita keskelle korkeareunainen uunipelti jossa reilu sentti vettä. Tämä on kakun vesikylpy.
Sekoita keksinmurut, kaneli ja margariini hyvin ja painele mössö n. 22cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan. Muista laittaa vuoka kiinni siten että väliin jää leivinpaperi pohjaksi. Leivinpaperi kannattaa olla reilun kokoinen, eli liian suuri jotta reunat tursuvat hyvin ulos. Nosta reunuksia myöten noin 5cm korkeudelle pohjataikina. Painele tiiviiksi vaikkapa lasinpohjalla. Nosta leivinpaperin reunat vuoan ulkoreunoja ylös ja vuoraa pohja vielä ulkoapäin foliolla, jottei vesi pääse sisään kun laitat sen uuniin.
Laita vuoka taikinoineen pakastimeen siksi aikaa kun teet täytteen.
Sekoita sähkövatkaimella tuorejuusto, sokeri, smetana ja vanilja. Sekoita pari minuuttia tasaiseksi. Vatkaa munat rikki toisessa astiassa ja sekoita nopeasti muun täytteen sekaan. Älä sekoita turhaan tämän jälkeen, vain siten että munat sekoittuvat täytteeseen.
Ota pohja pakkasesta ja kaada täyte päälle. Ei haittaa vaikka täyte ei aivan mahdukaan keksireunojen sisään.
Laita kakku varovasti veden sekaan pellille uuniin. Paista 250 asteessa 12 minuuttia jonka jälkeen käännä uunin lämpö 175 asteeseen. Paista noin 50-60 minuuttia, jos tuntuu että kakku tummuu liikaa, peitä loppuvaiheessa kakku foliolla.
Anna kakun jäähtyä seuraavaan aamuun jääkaapissa.
Sekoita kuorrutetta varten purkki smetanaa ja tomusokeri ja mausta lopuksi limen mehulla. Levitä täyte tasaisesti kakun päälle ja laita jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi.
Makoisaa päivää!
...tämä kakku on varmasti hyvää, taidanpa juhlistaa sillä ensiviikolla alkavaa syyslomaa :)
VastaaPoistaOi nam,juustokakut on lemppariani! <3
VastaaPoistaOi mitä juustokakkua, mutta kysynkin, löytyykö Saksasta smetanaa, nimittäin täältä Belgiasta en ole sitä onnistunut löytämään. Millä nimellä sitä myydään? Kiitos avusta!
VastaaPoistaWillenmiina: tää kakku oli aivan parasta, jota oon pitkään aikaan tehny :) Kannattaa kokeilla!
VastaaPoistaNiina: niin munki! :)
Mrs J.: Smetanaa myydään nimellä Schmand, mutta miksei esim. ranskankermakin menis tuon sijasta, molemmissa on rasvaprosentti tosi korkea... Suomessa myydään vissiin 120g:n purkeissa, mutta meillä oli 200g:n tuossa lähikaupassa. Toivottavasti löytyy! Tuo on muuten yllättävän hankalaa, kun alkaa jotain tiettyä juttua esim. leipomiseen etsimään ja nimet voi olla niin erilaisia. Mulla meni pitkään, ennen kuin löysin tummaa siirappia pipareihin :) Joskus joutuu vähän soveltaan, jos ei ihan vastaavia löydy.
Hih hih, minä kun luulin tuota eka kuvaa makeaksi tortuksi.. mutta tulihan kakkuohje siellä lopussa kuitenkin. Ihanaa loppuviikkoa!
VastaaPoistaIhania reseptejä!!Taas kaikkea kivaa löysin blogistasi, kaunis pikku keittiö ja ihanan ihanat lasten vaatteet!!Kyllä kelpaa!
VastaaPoistaKiitos Marita ja gone to the beach! Kakku meni päivässä ;)
VastaaPoistaMukavaa viikkoa!