sunnuntai 21. joulukuuta 2014

21. Luukku

Huomenta! Kolme yötä jouluun on! Eilen kävimme shoppailemassa miehen ja pojan kanssa ja voi kuulkaas, minkä kaupan löysin. Ystävättäreni vinkkasi minulle kaupasta ja kyllä, sydämeni on myyty. Eilisistä löydöistä lisää myöhemmin. Perjantaina meillä oli vieraita ja halusin kokeilla jotain uutta, joten tein piparkakkumoussekakkua. Ohje on ihan omasta päästäni, joten määrätkin ovat vähän sinne päin. :) Tässä on hyvä idea vaikka jälkiruoaksi joulupöytään. Vaihtoehto on myös, että tekee pelkkää moussea kuppeihin valmiiksi ja jättää keksipohjan pois. On ainakin jouluinen. :)




Piparkakkumoussekakku:

Pohja:

4 dl murusteltuja Digestive-keksejä
1 dl margariinia
2 tl kanelia
2 tl inkivääriä
2 tl neilikkaa

Mousse:

500g mascarpone-juustoa
5 dl kermaa
4 kananmunaa
2 dl sokeria
8 piparkakkua
8 pientä liivatelehteä
tilkka vettä

1. Murskaa Digestivekeksit hienoksi massaksi. Jos haluat tasaisen pohjan, murskaa keksit tehosekoittimessa. Jos taas haluat pieniä sattumia pohjaan, murskaa keksit esim. kaulimella pussiin. 

2.Lisää murskaan huoneenlämpöinen voi ja nypi tasaisesti. 

3. Lisää mausteet ja sekoita hyvin. 

4. Painele massa irtopohjavuoan pohjalle esim. lasilla tiiviiksi. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.


1. Aloita täytteen valmistus laittamalla liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. 

2. Vatkaa kerma vaahdoksi. 

3. Erottele kananmunat ja vatkaa toisessa kulhossa keltuaiset vaahdoksi ja toisessa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. 

4. Lisää keltuaisten lähes kaikki sokeri ja murskatut piparkakut. Sekoita hyvin. 

5. Notkista mascarpone-juusto ja sekoita se keltuais-piparkakkuseokseen. Anna seistä hetki, ennen kuin sekoitat joukkoon kermavaahdon. 

6. Viimeisenä nostele sekaan valkuaisvaahto varovasti käännellen. 

7. Lämmitä tilkka vettä kattilassa ja sekoita siihen loput sokerit. Lopuksi sekoita veteen liivatelehdet ja lisää koko seos moussen joukkoon varovasti käännellen. Älä sekoita turhaan, mutta varmista, ettei liivate jää paakuiksi massan sekaan. 

8. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle ja vuoraa vuoka kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

9. Koristele kakku kanelilla tai kaakaojauheella.

Moussesta tuli juuri minun makuuni sopivan pehmeää, mutta kakku pysyi kuitenkin hyvin kasassa. Jos haluat massasa tiiviimmään ja enemmän liivatemaisen, niin lisää 2-3 liivatelehteä.



Suloista sunnuntaita ja hyvää 4. advettia toivotellen,



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti