maanantai 3. kesäkuuta 2013

Illalliset

Lauantaina oli tarkoitus viettää aikaa toisen suomalaisperheen kanssa, mutta valitettavasti heidän tyttärensä oli sairastunut, joten jouduimme perumaan (pitkään suunnitellun!) tapaamisen. Harmi, pikaista paranemista S! Olimme kuitenkin jo perjantaina ostaneet ruokaa yli omien tarpeiden, joten lyhyellä varoitusajalla kutsuimme ystäväperheen kylään ja istumaan iltaa kanssamme. Tarkoitus oli viettää iltaa ulkona terassilla ilta-auringossa, mutta vettä tuli kuin saavista, joten pidimme illalliset sisätiloissa. Olette varmaan lukeneetkin, että Etelä-Saksa on veden vallassa. Helluntailoman säät oli kyllä surkeimmat vuosikausiin. Nyt näyttää sää paranevan ja aurinkoa olisi luvassa parisen viikkoa. 

Tänään poika starttasi viimeisen kahdeksan viikon jakson koulua ennen kesälomaa. Suomessa lapset ovat kesälomilla, ja täällä lapset ovat koko kesä- ja heinäkuun koulussa. Saksassa kesälomat on jaksotettu eri osavaltioissa eri ajalle. Baijeri viettää kesälomat viimeisenä, aina syyskuun puoleenväliin asti. 

No mutta, kunnialla selvisimme myös helluntailomasta, ei koko loma sentää täyttä vesisadetta ollut. Mukavat muistot jäi Italian reissulta ja pääsimme täälläkin viime viikolla rannalle, kyläilemään ja shoppailemaan. Kovasti olemme jo pojan (uhkaavasti läheneviä) synttäreitä suunnitelleet. Saattaapi tulla kiire niiden suunnitelussa tänä vuonna...Pöydän koristeena oli Gardajärveltä tyttären keräämät simpukat ja pojan löytämä keppi. (joka on kuulemma vanhasta merirosvolaivasta ;) )Kattausta...Pääruokana oli lohirullia, joten sitruunat piti kantaa pöytään asti :)Alkupaloina oli Bruscetta-leipiä. Näissä vähän oikaisin ja ostin valmiiksi rapeita leipiä ja tein vain päälle tuon tomaattihässäkän. Maistui kyllä noinkin.Kattausta.


Pääruokana oli lohirullia ja rosmariiniperunoita. Kaikki meni eikä mitään jääny, joten oletan ruoan onnistuneen!

Mukavaa kesälomaa kaikille, joilla se on!


4 kommenttia:

 1. Nam! Kutsun pian itseni teille syömään, jos noin herkullisia ruokia tarjoilet :D Mutta ei, nyt on sinulla varmaan toiset säätiedotukset....itse olen lukenut, että muutaman päivän ajan on ihan ok keliä luvassa, mutta sunnuntaista lähtien taas sateet jatkuvat :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katson aina sään wetter.com -sivustolta, ja useimmiten kyllä pitää paikkaansa ;) Toivotaan, että se on tälläkin kertaa oikeassa :D

   Poista
 2. Kaunis kattaus ja herkullisen näköistä ruokaa :)

  VastaaPoista