torstai 16. toukokuuta 2013

Piknikleipä

Huomenna alkaa loma, jee! Kaksi viikkoa toivottavasti aurinkoa ja iloista mieltä! Piknikillä käymme lasten kanssa aika usein. Jostain syystä ruoka maistuu heistä piknikillä paremmalta :)

Tässäpä tuleekin hyvä resepti piknikleipään, joka ei tarvitse mukaansa mitään lisukkeita, sillä täytteet leivotaan sen sisään. Makoisa leipä sopii myös hyvin grillijuhliin ja illanistujaisiin. Ja on todella helppo tehdä. Tämänkin reseptin näin Leila leipoo -ohjelmassa ja sovelsin sitä meidän makuun :)



Piknikleipä:

15 g hiivaa
3 dl lämmintä vettä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
2 tl suolaa
7-8 dl vehnäjauhoja


Täytteet:

Lempijuustoa esim. sinihomejuustoa tai vuohenjuustoa
ohutta salamia
oliiveja
kirsikkatomaatteja
ripaus mustapippuria
ripaus oliiviöljyä



1. Murenna hiiva kulhoon ja lisää kädenlämpöinen vesi. Sekoita niin, että hiiva liukenee veteen.

2. Lisää oliiviöljy, hunaja ja suola. Sekoita aineet sekaisin ja lisää jauhoja vähitellen. Alusta taikina kimmoisaksi.

3. Kohota taikinaa puoli tuntia liinan alla. 

4. Laita uuni lämpenemään 230 asteeseen.

5. Levitä taikinasta käsin pöydälle yksi iso ympyrä, mutta älä kuitenkaan kaulitse, ettei taikinan kimmoisuus kärsi. 

6. Levitä taikinan päälle valitsemasi täytteet tasaisesti. Itse laitoin juuston ensin alle, sitten salaviipaleet ja lopuksi mustat oliivit ja tomaatit. Ennen käärimistä lisää vielä ripaus mustapippuria ja oliiviöljyä.

7. Kääri taikina varovasti rullalle, siten että sauma jää alle, jotta täytteet pysyvät sisässä. 

8. Nosta leipä pellille ja tee siihen terävällä veitsellä viiltoja. Lisää lopuksi päälle hieman jauhoja ennen kuin laitat uuniin.

9. Paista uunin keskitasolla n. 20-25 min.



Tässä ensimmäinen satsi leipiä. Olen leiponut näitä nyt viikon sisällä jo kolme kertaa! :) Teen yleensä kaksinkertaisen taikinan, ja vaihtelen täytteitä. Lapset eivät pidä sinihomejuustosta ja oliiveista, joten pari leipää on ihan minimi. Paistan leivät kuitenkin erikseen, jotta ne paistuvat tasaisesti. 









Herkullista!


7 kommenttia:

  1. Kylläpäs sattui, tuo Leilan leipä jakso tulikin ihan muutama päivä sitten telkkarista ja ajattelin että koitan sitä. Olin jo varautunut ruotsalaisen reseptin suomenetamiseen, mutta nyt onkin resepti valmiina, kiitos ;)

    - Eea

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepas hyvä! Itsekin katsoin tuon jakson ja oli pakko alkaa leipomaan leipää. On todella hyvää!!

      Poista
  2. Olen tuota reseptiä huokaillut jo aikaisemminkin, mutten ole jaksanut kun yksin sen sitten joutuisi syömään kuitenkin...ehkä teen sittenkin kun niin hyvältä tuo siun teos näytti! =) Minnuukin rupes itkettämään siun puolesta kun luin tuon siun äitienpäiväpostauksen..ei sanoja.. =(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pyydät ystäviä kylään, niin kyllä leipä katoaa! :) Suruun ei aina sanoja tarvita, onneksi aika auttaa ♥

      Poista
  3. Hyvältä näyttää:)

    Tää ei kyllä liity tähän, mutta.. Annoit aiemmin sen whoopies ohjeen ja ajattelin nyt kokeilla niitä. Miten ne säilyy ja kannattaako ne syödä tuoreeltaan, vai antaa muhia jääkaapissa yön yli :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Minusta ne Whoopiet on tuoreena parhaita, koska se keksi on rapea. Jääkaapissa ne ottaa helposti kosteutta ja keksiosa menee pehmeäksi. Vaikka kreemin ei pitäis kosteutta päästää, niin helposti jääkaapissa kyllä keksit menee pehmeäksi... Mutta makuasia tämäkin. Mies sanoi, että ne oli helpompi syödä seuraavana päivänä :)

      Poista