Huomenta! Ajoissa ollaan :) Viikonloppu oli ihanan rentouttava. Lapset kävivät pareilla synttäreillä, ja tyttärellä oli balettiesityksen kenraaliharjoitukset. Muuten saimme olla kotosalla ja teinkin burgereita ja lohkoperunoita oikein pitkän kaavan mukaan. Nämä burgerit ovat sämpylöitä myöten itse tehtyjä, todellakin kaiken vaivan arvoisia. Varsinkin sämpylöihin menee aikaa, koska yhteensä niitä pitää kohotella yli 3 tuntia, mutta hyvää kannattaa odottaa! :)
Syysiltojen omatekoinen burgeri, nami!
Aloitimme burgereiden teon aamulla sillä, että mies teki pihvit pakkaseen. Parhaat pihvit tulevat ystävämme Markuksen ohjeella.
Hampurilaspihvit:
500g naudan jauhelijaa
suolaa
pippuria
Jaa jauhelija kahdeksaan osaan ja pyörittele palloiksi. Laita pallot leivinpaperin päälle ja painele n. puolen sentin kokoisiksi pihveiksi. Levitä päälle toinen leivinpaperi ja kauli ohueksi pihviksi. Leikkaa leivinpaperit pihvien kokoisiksi ja pinoa pakkaseen odottamaan paistamista. Jäisestä lihasta leivinpaperi irtoaa hyvin. Paista pihvit juuri ennen käyttöä. Mausta paistovaiheessa suolalla ja pippurilla.
Suurin työ on hapurilaisten sämpylöissä, mutta näitä kannattaa odottaa. Ainoa resepti, josta tulee oikeita hampparisämpylöitä.
Hampurilassämpylät (8kpl):
2dl lämmintä vettä
4 rkl maitoa
2 tl kuivahiivaa
2 rkl sokeria
2 munaa
8 dl vehnäjauhoja
1,5 tl suolaa
3 rkl voita
voiteluun munaa ja päälle seesaminsiemeniä
1. Sekoita kulhossa vesi, maito, hiiva ja sokeri.
2. Sekoita toisessa kulhossa jauhot ja suola. Nypi jauhojen joukkoon huoneenlämpöinen voi. Taikinaan muodostuu pieniä muruja.
3. Sekoita jauho-rasvaseokseen vesi-hiivaseos sekä kevyesti vatkattu muna. Vaivaa taikinaksi.
4. Vaivaa taikinaa jauhoitetulla alustalla n.10 minuuttia. Jauhoja joutuu tässä vaiheessa lisäämään, sillä se tarttuu helposti alustaan.
5. Kohota taikinaa liinan alla 2 tuntia!
6. Pyörittele taikinasta kahdeksan littanaa palloa ja nostele ne pellille. Kohota liinan alla 1,5 tuntia!
7. Voitele sämpylät munalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
8. Paista 200 asteessa n.15 minuuttia.
9. Ennen hampurilasten kokoamista halkaise sämpylä ja paista pannulla hetki, jotta sämpylät lämpenevät.
Teimme burgereihin myös majoneesin itse. Ihan turhaa pelkäsin, sillä majoneesi on todella helppo tehdä ja paljon paremman makuinen kuin kaupasta ostettu.
Kotitekoinen majoneesi (n.3dl):
2 keltuaista
1 tl sinappia
1 rkl viinietikkaa
1 tl paprikajauhetta
ripaus suolaa
0.5 tl valkopippuria
reilu 2 dl öljyä
1. Sekoita keskenään kaikki muut paitsi öljy.
2. Lisää öljyä seokseen vähän kerrallaan koko ajan vatkaten, kunnes seos alkaa hyytyä.
3. Lisää öljyä niin kauan kunnes majoneesi näyttää valmiilta.
Majoneesi ei maistu huoneenlämpöisenä samalta kuin jääkaapista otettuna. Anna siis majoneesin jäähtyä kaapissa muutama tunti ennen tarjoilua. Makua saa helposti muutettua lisäämällä eri mausteita tai sekoittamalla siihen esim. suolakurkkua. Jokainen oman maun mukaan. :)
Ja tässä koottu burgeri. Juuston ja salaatin ostin kaupasta. :) Samoin kaalisalaatin tuohon kylkeen. Lohkoperunat tein myös itse, niihin laitan reseptin vähän myöhemmin.
Herkullista!
Suosittelen kokeilemaan, hyvää oli!
Kaunista viikkoa toivotellen,
Oi nam, tuli ihan vesi kielelle! ;) Niin herkullisen näköisiä hamppareita! :P
VastaaPoistaVarmasti löivät laudalta valmishampurilaiset! :)
Mekin pääsemme tänään hampurilaisaterialle, tosin vain American Dineriin.. ;)
Aurinkoista maanantaita Sinulle! :)
Kiitos, kiva kuulla, että ruokahimo iskee! :) Toivottavasti oli maittavat ateriat!
PoistaAurinkoa päivääsi! :)
Reseptit tulivat kuin tilauksesta olen pitkään toitottanut miehelleni, että valmistetaan hampurilaisia, alusta loppuun itse! Hyvä idea myös illanvietolle ystävien kanssa. Terveiset luoteis-Saksasta!
VastaaPoista-A-
Kiva kuulla, että resepti menee testiin! Näitä on kiva tehdä vaikka ystävien kanssa yhdessä. Toivottavasti onnistuu :) Kiitos, ja mukavaa viikonloppua!
Poista