torstai 19. syyskuuta 2013

Suklaamacaronit

Oui, oui, ovat ne macaroneja, vaikka eivät ihan täysin niiltä näytäkään :) Mutta maku oli aivan taivaallinen, joten eivät kai ne ihan metsäänkään menneet. Majoneesista jäi munanvalkuaisia yli, joten päätin tehdä macaroneja. Aiemmin olen tehnyt värikkäitä, joten nyt ajattelin, että mennäänpä suklaalinjalla. Ohje on ystävältäni saadusta macaron -kirjasta. Täytteen tein omasta päästä, koitan muistella, mitä siihen tuli. ;)





Suklaamacaronit:

60 g munanvalkuaista (2 keskikokoista munaa)
60 g mantelijauhetta
110 g tomusokeria
20 g hienoa sokeria
25 g kaakaojauhetta

1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää vähitellen hieno sokeri. Vatkaa, kunnes vaahto on pysyvää.

2. Siivilöi sekaan mantelijauhe-tomusokeriseos sekä kaakaojauhe. Sekoita tasaiseksi massaksi lastalla.

3. Pursota pellille n. 30 tasaista ympyrää. (Minun "taikina" oli aika paksua ja ympyröitä tuli 24. Ehkä kaakaojauheen määrää voisi vähän vähentää...)

4. Anna macaronien olla huoneen lämmössä noin tunti ennen paistamista.

5. Paista 150 asteessa n.12 minuuttia.

6. Jäähdytä macaronit ennen täytteen levittämistä.


Täyte onnistui paremmin kuin hyvin!

Täyte:

n.150 g huoneenlämpöistä voita
1 dl hienoa sokeria
200 g tummaa suklaata
2 dl pähkinä-krokanttia

1. Vatkaa sähkövatkaimella huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi.

2. Sulata suklaa vesihauteessa, jäähdytä ja sekoita voi-sokeriseokseen.

3. Sekoita seokseen lopuksi pähkinäkrokantti. (löysin kaupasta valmista pähkinä-krokanttiseosta, joka käy ihan täydellisesti sulatetun suklaan kanssa.)


Levitä täyte macaronin puolikkaalle ja aseta toinen puoli päälle.






Pienet kätöset kävivät lautasella useasti :)


Herkullista! 

Kaunista iltaa toivotellen,


1 kommentti:

  1. Ou wau...voin vain kuvitella, kuinka suussasulavan täydellisiä nää on :)

    VastaaPoista