Hyvää huomenta syksyisestä Baijerista! Aamulla oli 5 astetta lämmintä ja tarhamatka vaati hanskat jo äidillekin. Pieniä syksyn merkkejä on jo ilmassa, vaikka muutoin olemme saaneet nauttia kauniista säästä koko viikonlopun. Perjantain aloitimme herkuttelemalla kotitekoisella lasagnella ja jälleen kerran voi todeta, että kyllä kannatti tehdä itse! Olen aina ajatellut, että lasagne on työläs ja mutkikas, mutta se olikin yllättävän helppo ja nopea.
Minä nautin oman annokseni oliivien ja pienten tomaattien kera.
Tuli tehtyä niin iso määrä, että syötiin sitä vielä eilenkin. Mieshän on meillä todella ranttu ruoan suhteen ja hyvin harvoin syö edes lämmitettyä ruokaa, mutta tästä hän sanoi, että maistuu hyvälle vielä lämmitettynäkin! Rasti seinään, ihmeiden aika ei ole ohi! :)
Lasagne
Jauhelija-tomaattikastike:
500g jauhenlihaa (itse käytin naudan jauhelihaa)
4 valkosipulinkynttä
1 iso sipuli
1 tlk tomattimurskaa
2 tl taco mausteseosta
1 tl jauhelihamaustetta
suolaa
mustapippuria
1. Ruskista sipuli ja valkosipuli voissa ja lisää jauhelija. Paista, kunnes liha on täysin kypsää.
2. Lisää mausteet ja lopuksi tomaattimurska.
3. Hauduta n. 10 min. liedellä, että ylimääräinen neste haihtuu pois.
Juustokastike:
6 rkl voita
1 dl vehnäjauhoja
9 dl maitoa
250 g juustoraastetta
suolaa
ripaus valkopippuria
1. Sulata rasva kattilassa ja lisää siihen jauhot siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi massaksi.
2. Lisää maitoa pienin erin koko ajan sekoittaen.
3. Anna kiehahtaa ja lisää sitten mausteet sekä juustoraaste. Sekoita hyvin, ettei kastikkeeseen jää paakkuja.
Lisäksi lasagnelevyjä sekä päälle juustoraastetta
Lasagnen kokoaminen:
1.Voitele uunivuoka hyvin ja kaada pohjalle hieman juustokastiketta ennen kuin laitat ensimmäisen kerroksen lasagnelevyjä. Asettele levyt tiheästi ja peitä koko pohja.
2. Kaada levyjen päälle jauhelihakastiketta ja sitten juustokastiketta ohut kerros. Tämän jälkeen aloita kokoaminen samassa järjestyksessä uudelleen (lasagnelevyt, jauhelihakastike, juustokastike).
3. Lopuksi laita päälle lasagnelevyjä ja hieman juustokastiketta. Ripottele pinnalle juustoraastetta.
4. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n.35 minuuttia.
Ei kommentteja:
Uudet kommentit eivät ole sallittuja.