torstai 10. lokakuuta 2013

Ranskalainen marenkikakku

Ja kenenkäs muun ohjeella kuin Leilan! :) Leila leipoo pyörii jälleen telkkarissa ja sieltä nappasin tämän taivaallisen ihanan marenkikakun ohjeen. Viime viikolla kävimme ystäväperheen kanssa geokätköilykierroksen ja sitten tulimme meille syömään. Olin tehnyt valmiiksi porkkana-bataattikeiton sekä lasagnen, jonka lämmitin uunissa. Jälkkäriksi tarjottiin tätä ranskalaista marenkikakkua, joka muodostuu isosta, kokonaisesta marenkipohjasta sekä kermasta ja marjoista. Hyvää!



Ranskalainen marenkikakku:

7 munan valkuaista
5 dl hienoa sokeria
ripaus suolaa
100 g tummaa suklaata
50 g mantelilastuja
3 dl vispikermaa

Tuoreita marjoja maun mukaan

Marenkipohjan valmistus:

1. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.
2. Vatkaa munan valkuaiset, sokeri ja suola kulhossa vesihauteessa n. 60 asteiseksi. 
3. Ota kulho pois vesihauteesta ja vatkaa sähkövatkaimella niin kauan, kun seos on kokonaan jäähtynyt.
4. Paahda mantelilastut kuumalla pannulla ja sulta suklaa vesihauteessa.
5. Sekoita jäähtyneen marengin joukkoon mantelilastut sekä sulatettu suklaa.
5. Nostele lusikalla isoja kokkareita pellille, leivinpaperin päälle, vieriviereen niin, että muodostuu ympyrä.
6. Paista uunin keskitasolla noin tunti. Marenki saa olla sisältä kostea.

Pohjan voi tehdä päiviäkin aikaisemmin ennen tarjoilua. 

Juuri ennen tarjoilua vatkaa kerma ja nostele se marenkipohjan päälle. Koristele tuoreilla marjoilla. Meillä oli mustikoita, vadelmia ja mansikoita.



Munan valkuaiset, sokeri ja suola vatkataan vesihauteessa. Sain syntymäpäivälahjaksi mieheltäni Dualitin vatkaimen, joka on kyllä aivan uskomattoman hyvä!



Marengin vatkaaminen (joka sähkövatkaimella) kävi ihan työstä!



Paistettu pohja näytti kuta kuinkin tältä. 



Päälle kermat ja marjat, nami!


Olen löytänyt suosikkikakkuni!


Kaunista viikonloppua kaikille toivotellen,



14 kommenttia:

  1. Näyttää tosiaan taivaalliselta! Täytyy pitää muistissa kun kaivataan herkkua jälkkäriä.

    VastaaPoista
  2. Aivan ihana blogi, viime päivien vapaat hetket menny tätä lukiessa :) Niin kaunista, tekee ihan mieli järjestää juhlia, leipoa ja sisustaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ihana kuulla, että olet viihtynyt blogin parissa. Toivottavasti sait inspiraatiota, sitä varten tämä blogi on olemassa! :)

      Poista
  3. Ihanaa, ihanaa, kiitos ihanasta menyystä: voin vain todeta, että ruoka oli taivaallista! KIITOKSIA! Mikä luksus nauttia kolmen lajin illallinen salista käsin!
    Marenkikakun ohjeen olisin sinulta vielä pyytänytkin...olen aika varma, että tulevan syksyn/adventtiajan lempi-uutuus-jälkiruoka on tässä! Ei kun vain leipomaan ja tarjoamaan ystäville! T. Katrina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos teille ihanat käynnistä! Oli kiva päivä yhdessä ja pian otamme uudestaan! Nähdään pian. :)

      Poista
  4. Ihana palata lomalta lukemaan blogiasi!! Nyt tein oikean löydön, nimittäin kehittämäsi menuun! Olen pitkään miettinyt mitä tarjota vieraille kun ei jaksaisi yksin jököttää keittiössä joka on ihan eri puolella taloa kuin olohuone...ja nyt se löytyi, ruoat jotka voivat vain itseksen lämmitä pikkuhiljaa ja toisten vajutellessa mahaa käy pikaisesti pyöräyttämässä kerman ja kahveet!! Kiitos tästä! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että menusta löytyi inspistä! Kivaa talven odotusta!

      Poista
  5. Hei, löysin äsken blogisi. Kauniita kuvia, herkullisia reseptejä ja muuta mielemkiintoista!! Suomilomakuvistasi löytyi hauska ylläri, näytti niin tutulta..sinun lapsuusrantasi on nimittäin minun kotirantani:) Mukavaa marraskuuta!
    T.Piiku

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Piiku, Kiva kuulla, että viihdyit blogissa! :) Maailma on niiiiin pieni. :) Kaikkea hyvää loppuvuoteesi!

      Poista
  6. On niiiin namia, olen joskus itsekkin tehnyt, mutta ilman suklaata :)

    VastaaPoista
  7. Tuo on herkkua, jopa ilman marjoja!

    VastaaPoista