tiistai 1. lokakuuta 2013

Täyteleipä

Aamun juoksulenkki tehty, jee! Olimme ystävien luona lauantaina viettämässä Mongolialaista iltaa ja perheen äiti tykästyi kesällä leipomaani piknikleipään, joten päätin viedä heille tuliaisiksi leipää ja reseptin. :) Olenkin jo aiemmin laittanut tänne leivän reseptin, mutta laitan nyt vaihekuvien kera uudelleen, on tämä sen verran hyvä ohje. Tein tällä kertaa kolme leipää, ja yksi leipä meni meidän perheellä maistellessa. ;)



Parasta leipä on juuri paistettuna!



Täyteleipä:

15 g hiivaa
3 dl lämmintä vettä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
2 tl suolaa
7-8 dl vehnäjauhoja


Täytteet:

Lempijuustoa esim. sinihomejuustoa tai vuohenjuustoa
ohutta salamia
oliiveja
kirsikkatomaatteja
ripaus mustapippuria
ripaus oliiviöljyä



1. Murenna hiiva kulhoon ja lisää kädenlämpöinen vesi. Sekoita niin, että hiiva liukenee veteen.

2. Lisää oliiviöljy, hunaja ja suola. Sekoita aineet sekaisin ja lisää jauhoja vähitellen. Alusta taikina kimmoisaksi.






3. Kohota taikinaa puoli tuntia liinan alla. 

4. Laita uuni lämpenemään 230 asteeseen.





5. Levitä taikinasta käsin pöydälle yksi iso ympyrä, mutta älä kuitenkaan kaulitse, ettei taikinan kimmoisuus kärsi. 




6. Levitä taikinan päälle valitsemasi täytteet tasaisesti. Ennen käärimistä lisää vielä ripaus mustapippuria ja oliiviöljyä.


Tässä on täytteenä sinihomejuustoa (Regina blue), ohutta (isoa) salamia, kirsikkatomaatteja ja paaaaaljon oliveja. :) Täytteitä vaihtamalla saa erilaisia (ja oman mielen mukaisia) leipiä.


7. Kääri taikina varovasti rullalle, siten että sauma jää alle, jotta täytteet pysyvät sisässä. 

8. Nosta leipä pellille ja tee siihen terävällä veitsellä viiltoja. Lisää lopuksi päälle hieman jauhoja ennen kuin laitat uuniin.

9. Paista uunin keskitasolla n. 20-25 min.


Tässä meidän yksi leipä, jossa oli täytteenä vain sinihomejuustoa ja oliiveja. Minun herkkua! 


Touhukasta päivää toivotellen,



3 kommenttia: