torstai 3. heinäkuuta 2014

Minttusuklaajuustokakku

Nyt tulee sellainen juustokakkuohje, että kaikkien on pakko kokeilla! Ohje on itseni kehittelemä ja siihen liittyy jo nyt hauskoja tarinoita, joille saamme nauraa vielä vuosiakin myöhemmin! ;) Terkut lastenhoitajille! :)



Minttusuklaajuustokakku:

Pohja:

300 g Digestive-keksejä
100 g tummaa suklaata
50 g voita
muutama After eight -suklaa

Täyte:

5 dl kuohukermaa
300 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g ranskankermaa
1dl vettä
tuoretta minttua
1 dl sokeria
6 liivatelehteä
150 g After eight -suklaata

Koristeluun:

After eight -suklaata

1. Valmista ensin pohja sulattamalla suklaa ja voi vesihauteessa. Murskaa Digestive-keksit pieneksi muruiksi ja sekoita niihin sulanut voi-suklaaseos. Paloittele sekaan muutama After Eight -suklaa.

2. Laita pyöreän irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele keksiseos tiiviiksi pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Keitä kattilassa vesi, sokeri ja mintunlehdet. Poimi seoksesta mintunlehdet ja anna sen viiletä vähän aikaa.

4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista toisessa kulhossa tuorejuusto sähkövatkaimella ja lisää joukkoon ranskankerma. 

5. Sekoita kerma ja tuorejuustoseos sekaisin. Lisää paloiteltu After Eight -suklaa. 

6. Liota hieman jäähtyneeseen minttusiirappiin liivatelehdet ja lisää se varovasti kerma-seokseen.

7. Kaada seos vuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli. Koristele kakku After Eight -suklaapaloilla.


Suklaisia hetkiä toivotellen,


2 kommenttia:

  1. Oh, tällainen kevyempi vaihtoehto :D

    VastaaPoista
  2. Tätä pitää kyllä kokeilla, näyttää ja kuulostaa tosi hyvältä :)

    VastaaPoista