maanantai 16. helmikuuta 2015

Mehevä suklaakakku pellille

Lomalaisen terkut Baijerista! Kylläpä nukutti! :) Lapsetkin nukkuivat pitkään. Akkuja siis lataillaan, että jaksetaan taas painaa töitä ja koulua pääsiäislomaan asti. Eilen oli pojalla vaihteeksi jalkapalloturnaus ja olipa ihana olla äitinä katsomassa, kun pojan tiimi voitti koko turnauksen. Kyseessä oli kotiturnaus, mikä tarkoitti minulle leivontahommia. Tällä kertaa tein suklaakakun, joka meni kuin kuumille kiville. Tänään täytyy kotiin leipoa vielä uusi satsi, oli sen verran maukasta. :)

Ai niin, nyt meillä on vihdoinkin (puolen vuoden tauon jälkeen) keittiössäkin uusi lamppu. Siitä kuvia jossain vaiheessa. Mutta nyt taas hihat heilumaan ja leipomaan! :)






Mehevä suklaakakku pellille:

Pohja:


4 kananmunaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa tai kermaa
200 voita 

Kuorrutus:

50 g voita
5 rkl kahvia
1 rkl kaakaojauhetta
300 g tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

Strösseleitä


Pohjan valmistus:

1. Sulata voi mikrossa ja laita sivuun jäähtymään.
2. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään.
4. Lisää kuivat aineet ja maito vuorotellen muna-sokeri-vaahtoon ja vatkaa tasaiseksi.
5. Lisää lopuksi sulatettu voi ja sekoita hyvin.
6. Kaada pellille leivinpaperin päälle ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa 15 minuuttia.
7. Kokeile hammastikulla kypsyyttä paksuimmasta kohdasta ja anna jäähtyä hyvin ennen kuorrutteen lisäämistä.

Kuorrutteen valmistus:

1. Sulata voi mikrossa ja lisää siihen muut aineet. Mikäli seos on liian löysää, lisää tomusokeria.
2. Kaada seos jäähtyneen pohjan päälle ja ripottele päälle halutessasi strösseleitä. 












Herkullista päivää kaikille toivoen,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti