sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Hampurilaissämpylät

Huomenta! Taas on viikonloppu lopuillaan ja huomenna lapset menevät jälleen kouluun. Vielä olisi kaksi viikkoa koulua Baijerissa, helteistä huolimatta. Koko ensi viikoksi on luvattu jälleen lämpöä 30 asteen molemmin puolin! 

 Tässä tulee vihdoinkin tämä omatekoisten hampurilassämpylöiden ohje. Nämä vievät paljon aikaa, joten kannattaa tehdä vaikka edellisenä päivänä valmiiksi. Ovat kuitenkin erinomaisia ja paljon parempia kuin kaupasta ostetut!





Hampurilassämpylät (8kpl):

2dl lämmintä vettä
4 rkl maitoa
2 tl kuivahiivaa
2 rkl sokeria
2 munaa
8 dl vehnäjauhoja
1,5 tl suolaa
3 rkl voita

voiteluun munaa ja päälle seesaminsiemeniä

1. Sekoita kulhossa vesi, maito, hiiva ja sokeri.

2. Sekoita toisessa kulhossa jauhot ja suola. Nypi jauhojen joukkoon huoneenlämpöinen voi. Taikinaan muodostuu pieniä muruja.

3. Sekoita jauho-rasvaseokseen vesi-hiivaseos sekä kevyesti vatkattu muna. Vaivaa taikinaksi.

4. Vaivaa taikinaa jauhoitetulla alustalla n.10 minuuttia. Jauhoja joutuu tässä vaiheessa lisäämään, sillä se tarttuu helposti alustaan.

5. Kohota taikinaa liinan alla 2 tuntia!

6. Pyörittele taikinasta kahdeksan littanaa palloa ja nostele ne pellille. Kohota liinan alla 1,5 tuntia!

7. Voitele sämpylät munalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

8. Paista 200 asteessa n.15 minuuttia.

9. Ennen hampurilasten kokoamista halkaise sämpylä ja paista pannulla hetki, jotta sämpylät lämpenevät.





Aurinkoista päivää kaikille toivotellen,


1 kommentti: