keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Minttusuklaa-pavlovat

Terveiset helteisestä Baijerista! Toisin kuin Suomessa, me olemme saaneet kärvistellä helteissä jo monta viikkoa. Olen ollut jo viikon lomalla, mutta koneelle ei vain ole ehtinyt. Lomalla on kiirusta! :) Pitkään olen aikonut laittaa reseptejä illallisista sekä kuvia pojan syntymäpäiviltä. Tällä kertaa pojan synttärit vieteltiin keilaus-teemalla.

 Baijerissa on vielä vajaa kolme viikkoa koulua ennen kuin lapsetkin pääsevät ansaitulle kesälomalle. Pitkältä kyllä on kesä tuntunut, kun lapset joutuvat aikaisin heräämään kouluun. Loppuviikoksi on jälleen luvattu kovia hellelukemia, joten onneksi päästään uimaan!




Minttusuklaa-pavlovat:

500g tomusokeria
5 kananmunan valkuaista
2 rkl sitruunan mehua
100 g tummaa suklaata

Vatkaa kaikki ainekset suklaata lukuunottamatta kulhossa sekaisin. Nosta kulho vesihauteen päälle ja vatkaa, kunnes seos on kuumaa. Varo, ettei seos kuitenkaan kiehu! Nosta lämmin seos pois vesihauteen päältä ja vatkaa vielä n. 6-8 minuuttia. Sulata suklaa mikrossa ja sekoita marenkiin. Seokseen voi jäädä suklaaraitoja, joten älä vatkaa liikaa.

Nostele pellille isoja nokareita ja paista uunissa ensin 150 asteessa 10 minuuttia ja lopuksi 100 asteessa tunnin verran. 

Olisin halunnut käyttää jo tähän marenkiin minttusuklaata, mutta en valitettavasti löytänyt  sitä meidän lähikaupasta. 


Minttusuklaakerma:

3 dl kermaa
minttutomusokeria
After Eight -suklaata maun mukaan

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta minttutomusokerilla. Paloittele suklaa pieneksi ja sekoita kerman joukkoon.


Asettele kerma marenkien päälle ja koristele tuoreilla marjoilla. Maukasta!






1 kommentti:

  1. Ihanalta ja herkulliselta näyttää! Rakastan marenkia! Nam! :) saataisinpa mekin tänne hellettä! Mukavaa kesää ja lomaa teille! :)

    VastaaPoista