sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Kylän joulumarkkinoilla

Tunnelmallista ensimmäistä adventtia kaikille! Tänään sytytetään ensimmäinen kynttilä ja joulun odotus voi virallisesti alkaa. Minä menin eilen lasten kanssa käymään kylän pienillä joulumarkkinoilla ja mukavaa oli. Sattumalta nähtiin pari tuttavaperhettä ja vaihdettiin kuulumisia. Nämä olivat siis tällaiset yhden päivän kestävät pienet markkinat, niillä "oikeilla" markkinoilla meinaan käydä ensi viikolla :)
Pieni joulukuusi oli koristeltu sisäänkäynnin viereen ja lapset kysyivät, miksei meillä ole kotona vielä joulukuusta :) Ylätasanteella orkesteri soitti klassista joulumusiikkia.


Kojujen ulkopuolella oli tulipaikka ja ihmiset joivat sen ympärillä Glühweiniä (joka vastaa Suomen glögiä, mutta ei ole niin makeaa ja on aika tujua :) Lapset voivat juoda kinderpunschia, jossa ei ole alkoholia.Torialueella on pieniä kojuja, joissa myydään syötävää, juotavaa, käsitöitä ja joulukoristeita. Suurin tunku on aina juomakojuille ;)


Me ostimme lasten kanssa kotimatkalle paahdettuja mateleita, jotka on aivan tajuttoman hyviä. Ne oli pakattu kauniisti tällaisiin sydänpusseihin.


Kotiin asti ei paljon manteleita jäänyt, mutta ne vähäisetkin tuoksuu mahdottoman ihanalle!


"1. Nyt sytytämme kynttilän,
se liekkiin leimahtaa.
Me odotamme Jeesusta,
seimessä nukkuvaa." 
 
Virsi 13, Sigurd Muri 1963. Suom. Anna-Maija Raittila 1983. Virsikirjaan 1986.


Aurinkoista ensimmäisen adventin sunnuntaita!

4 kommenttia:

 1. Ihanan erilaiselta kuulostaa teidän joulumarkkinanne! Kyllä meilläkin täällä se ensimmäinen joulutorttu, glögi ja piparit maistuvat hyvältä ja virittävät joulun tunnelmaan.Olen aina halunnut sinne Saksan joulumarkkinoille, ehkä joskus pääsen...
  Meillä on satanut lunta taivaan täydeltä ja pakkasta on 13 C, joten joulutunnelmaiset terveiset Pohjanmaan rannikolta!

  VastaaPoista
 2. Tulispa meillekin nyt sitä lunta. -2 astetta näytti mittari kyllä aamulla että sopishan sen lumen jo tulla. Joulumarkkinat kuulostaa tosi kivalta ja mantelit herkullisilta.

  hyvää adventtia!

  VastaaPoista
 3. Blogissani on sulle päivänpaistetta!:)

  VastaaPoista
 4. Kiitos joulutunnelmalähetyksestä eeviregina! :) Hyvää joulun odotusta sinne Pohjanmaalle!

  Kyllä se Sissi sinnein vielä talvi tulee!

  Kiitos Niina tunnustuksesta!

  VastaaPoista