maanantai 21. maaliskuuta 2011

Kuinka kieltäytyä...

...herkuista... Viikonloppuna oli ystäviä kylässä ja pöydässä oli taas herkkuja. Okei, en syönyt, päätös pysyä paastolla on pitänyt, mutta helppoa ei ole :) Pitäiskö sanoa vieraille, että meillä ei ole nyt mitään tarjottavaa, kun rouva paastoaa ;D Täksi viikoksi on luvattu taas kaunista ilmaa, saattaa jopa 20 astetta mennä rikki! Viikonloppuna meni myös vanha sohva kaupaksi ja nyt mietimme sitä pojan kirjoituspöytää. Minähän olin jo sen yhden päättänyt, mutta sitten aloimme miettiä, että ensi vuonna pitäisi myös tytölle ostaa kirjoituspöytä... Nähtäväksi jää, mihin sitten päädymme nyt! Alla kuvia viikonlopusta. Varoitus paastolaisille: sisältää houkutuksia ja herkkuja!!
Pääsiäisservettejäkin kaivelin jo esille :)
Herkkuja kera pupusen.
Bretzelit meni kaikki ensimmäisenä, lasten suurta herkkua! :)

Nam, nam!
Lapsille oli pääsiäismunapussukat, jotka itse värkkäilin :)Iloista uutta viikkoa!

15 kommenttia:

 1. Miten ihmeessä sait pidetty näpit erossa noista?
  Huh.huh..olet topakka kyllä, itse olisin yrittänyt keksiä kaikenlaisia tekosyitä, joiden verukkeella vois pari napata. Siks mulla ei tuo laihdutus varmaan onnistukaan.Heheh.hee...
  20 astetta ja plussaa, nyt käännät kyllä veistä haavassa. Huoh..tahtoo kanssa, kevättä ja aurinkoa, multaa ja istutuksia..mutta ei, täällä vaan lunta ripsuu...pah..auringosta ei tietoakaan,ainkaan täällä Hgin seudulla.

  Mutta sulle tsemppiä paastoon ja ihanaa viikkoa muutenkin.

  VastaaPoista
 2. Siis ymmärsikö oikein.... et edes maistanut vai???
  Onneksi olkoon päättäväisyydestä!
  Toivottaa, yksi päätöksiään rikkova.... Siis jos kyseessä on makeat herkuat..:D

  VastaaPoista
 3. Oijoi mitä herkkuja siellä
  aika sissi olet ettet sortunut maistamaan!.

  Täälläkin tarkeni nahkatakilla
  ja silti meinas tulla hiki:P

  Jamssi

  VastaaPoista
 4. Kiitos jälleen kerran ihanista kommenteista! Kyllä noiden herkkujen ohi mentiin vain tahdonvoimalla :D No ei oikeasti enää tee edes kauheasti mieli, kun paasto on edennyt jo pitkälle. Tänään syötiin marjarahkaa ja maistu koko sakille! :)

  Kaunista viikkoa teille kaikille!

  VastaaPoista
 5. Oletko kokopaastolla, mehupaastolla vai syötkö vain vähän? Tekisi kyllä hyvää itse kullekin..

  VastaaPoista
 6. Pitääpä sulta kysyä noista Brezeleistä. Stockalla oli myynnissä niitä myös, mutta ne sisälsi maitoa. Bremenissä käydessä söin niitä (mulla erittäin paha laktoosi-intoleranssi, en kestä tippaakaan maitoa) ja myyjä sanoi, ettei niissä ole maitoa. Mitenhän on asian laita siellä Saksassa? Onko oikeesti niin, ettei siellä käytetä niiden valmistuksessa mitään maitotuotetta? Mulla nimittäin meni maha erittäin huonoon kuntoon reissulla, mutta saatoin kyllä saada sitä maitoa ihan jostain muualtakin.

  Olivia

  VastaaPoista
 7. Marita: olen herkkupaastolla. Joskus olen ollut mehupaastollakin muutaman viikon, mutta se on elimistölle vähän liian rankka ja pienten lasten äitinä pitää olla koko ajan energinen :) Mutta kyllä tuo herkkupaastokin on ihan hyvä!

  Hei Olivia,

  tutkin tuota brezel-asiaa ja kyllä se niin on, että aidossa baijerilaisessa brezelissä ei ole maitoa. Tarkistin sen vielä tänään kaupassa ja kaikki oli veteen tehtyjä. Suomesta löysin yhjen ohjeen ja siinä oli käytetty maitoa ja saksalaisiltakin sivustoilta löysin myös ohjeita, joissa oli maitoa. Tosin brezelit voivat vaihdella paljonkin Saksan sisällä, että se mikä on perinne täällä, ei ole sitä muualla Saksassa.

  Helsingin punavuoressa on saksalainen leipomo (Crustum) ja sieltä saa myös brezeleitä. Ois kyllä mielenkiintoista tietää, käyttävätkö he maitoa...

  Toivottavasti tästä oli apua! Kaunista kevättä!

  VastaaPoista
 8. Kiitos paljon tiedosta!! En ole kuullut muuten ennen tuosta saksalaisesta leipomostakaan.

  Olivia

  VastaaPoista
 9. Heips,
  meidän asuessamme Düsseldorfissa, söimme (tai lapsemme söivät) paljon brezeleitä. Laktoositonta piti meilläkin olla. Myös NW:n alueella bretzelit tehdään veteen :)

  Kaunista kevättä!

  VastaaPoista
 10. Heips, pari kertaa olen aiemminkin kurkistanut blogiisi, nyt kommentoin ensikertaa :)
  Jännä juttu noi bretzelit, kun tuntuu, että ovat kaikkien lasten mieleen. Meillä tyttö oli just kipeenä ja söi monta päivää huonosti...ainoastaan bretzel ja bansku upposivat hyvin :)
  Niin, mekin asumme Etelä-Saksassa..
  Tule joskus kyläilemään Vaniljainen-blogiini!
  Mukavaa loppuviikkoa Sinulle ja perheellesi!
  Liisa

  VastaaPoista
 11. Kiitos kommentista Vaahtera-Maria! Mulla ei tosiaan ole kokemusta muusta kuin Baijerista, joten kiva tietää, että muuallakaan Saksassa ei vettä käytetä Brezeleihin! Meilläkin lapset on brezeleihin ihan hulluna ja Suomessa aina kaipaavat niitä :) Kaunista kevättä sinnekin!

  Kiitos myös Liisalle kommentista! Kiva, että täällä käy muitakin Saksassa asuvia! Meilläkin brezelit uppoaa tosiaan aina lapsille, nytkin on tyttö kuumeessa ja brezeleistä vain höpöttää :)

  Tervetuloa visiitille uudemmankin kerran! Tulen käymään vastavierailulla piakkoin :) Mukavaa loppuviikkoa sinnekin!

  VastaaPoista
 12. Voi pikkuista neitiänne, GUTE BESSERUNG!

  Nyt sitten leipomosta brezeleitä ostamaan!
  Ne muuten varmasti ovatkin hyviä pienelle kuumeiselle, sopivasti suoloja ja vähän makeaa mukana.

  VastaaPoista
 13. Kiitos Vaahtera-Maria! Onneksi neiti alkaa olla jo kunnossa, katsotaan, joko huomenna pääsisi tarhaan :)

  Brezeleitä meni tänään parikin, hyvä, että ruoka maistuu!

  VastaaPoista
 14. Voi ei, miten ihania kuvia. Oikein vesi herahtaa kielellä, kun bretzeleitä ajattelen! Mikä onni olisikaan asua Saksassa. Miten muuten päädyitte Saksaan vai oletko postannut aiheesta aiemmin? Oppilaiden kanssa olen jo useampaan otteeseen etelä-Saksassa käynyt, viimeksi helmikuussa ja jo silloin oli hyvin keväinen tunnelma. Nyt teillä lienee jo ihan Suomen kesää vastaavat kelit.

  terveisin: blogiton lukijasi Hanne

  VastaaPoista
 15. Kiitos kommentistasi Hanne! Tultiin Saksaan aikanaan miehen työn perässä ja sillä tiellä vielä ollaan :) Alkuvaikeuksien jälkeen ollaan sopeuduttu ja kaikki perheessä lienee sitä mieltä, että meidän koti on täällä...

  Täällä on joo ihan kesä. Tai ainakin Suomen kesä, kun on 21 mittarissa. Saksalaiset puhuu, että täällä on nyt kevät, kun kaikki kukkii ja on "vain" 20-25 lämmintä. Oikea kesä heille lienee sitten se 30 -> lämpötilat... Itselle tämä vuodenaika on kyllä paras, kun ei ole vielä liian kuuma!

  Kiva, kun käyt Hanne lukemassa täällä ja tervetuloa uudemmankin kerran :) Hyvää kevättä!

  VastaaPoista