torstai 10. toukokuuta 2012

Salzburgissa

Vieraamme halusivat kaksi viikkoa sitten täällä ollessaan käydä Salzburgissa. Münchenistä pääsee kätevästi Bayern Ticketillä Salzburgiin junalla parissa tunnissa. Bayern ticketti on voimassa koko päivän ja sillä saa matkustaa viisi aikuista, alle 6-vuotiaat lapset matkustavat ilmaiseksi. Hintaa tuolla lipulla on "hurjat" 29 euroa. Me lähdimme täältä klo 9 aamulla ja illalla palasimme klo 20. Olimme siis matkalla 11 tuntia ja nautimme erittäin kuumasta hellepäivästä. Varjossa oli lämmintä 32 astetta, erääseen yleiseen mittariin paistoi aurinko ja se näytti rapiat 40 astetta! :D Vieraille tuli kunnon siedätyshoitoa Suomen talvesta!

Olen/olemme käyneet Salzburgissa varmaan 20 kertaa täällä olomme aikana. Yhden kerran olemme käyneet vain oman perheen kesken, muuten aina vieraiden kanssa. Kyllä sinne voi mennä aina uudelleen ja uudelleen, niin kaunis paikka se on. Vuoret ovat käytännössä käsin kosketeltavissa, vanha kaupunki on vertaansa vailla ja hevoskärryillä voi mennä pitkin vanhan kaupungin katuja, jos haluaa.

Minä rakastan juurikin noita pieniä, kapeita, ah niin tunnelmallisia, vanhan kaupungin katuja. Näyteikkunat ovat pullollaan ihania perinnevaatteita lapsille ja Mozartin kuulia tulee kannettua kotiin joka kerta :) Vanhan kaupungin laidalla on Villeroy & Bochin liike, jossa on monesti hyviä tarjouksia. Sieltä olen ostanut mm. meidän jalalliset jälkiruokakulhot.
Ihastuttava perinnevaateliike lapsille! Rakastan tuota kiikkua ja vaaleanpunaista mekkoa!Rakennukset ovat vanhoja ja tunnelmallisia ja kauppojen kyltit ovat samaa tyyliä.Puut ja pensaat kukkivat jo kauniisti!Ihania vanhan kaupungin katuja!Mozartin synnyntalo sijaitsee heti vanhankaupungin "porttien" jälkeen. Samassa yhteydessä on myös Mozart-aiheinen museo sekä tietysti kauppa, josta saa kaikkea Mozartiin liittyvää.
Eihän Salzburgin reissu ole mitään ilman jätskiannosta! Nami!

Aurinkoa päiväänne!

12 kommenttia:

 1. Salzburg osaa yllättää - helteillään. Kerran saavuimme sinne omalla autolla sunnuntai-iltapäivänä lokakuun lopulla ja ihmettelimme, miksi ihmiset kulkevat niin vähissä vaatteissa. Mehän emme tajunneet mitään auton viileän ilman takia, mutta kun katsoimme ulkolämpötilan, se oli +32, mikä on mielestäni lokakuun lopulle hurjaa.

  Iki-ihana Salzburg, johon aina palaamme. Ja onneksi tiedämme mukavan hotellin kävelymatkan päässä keskustasta.

  Oi ihanaa toukokuuta, Maria!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Leena, samoin sinne! Salzburg ja syyskelitkin osaavat aina iloisesti yllättää :)

   Ihanaa kesää!

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 2. Leireilimme Döbriachissa (Itävallassa) joskus vuonna nakki ja kävimme retkellä Salzburgissa, se kun oli aivan rajan tuntumassa. Salzburgista jäi mieleeni juuri tuo Mozartin talo ja vuorilta alas lasketteleva "kelkkarata." Onkohan se vielä olemassa? Pikkutytölle se oli huikea elämys, laskea nyt omalla vaunulla alas Alppirinnettä, huimaa ! :) Eteläinen Saksa on muutenkin mieleeni: paljon luontoa, jokia ja vanhoja linnoja. Pohjoisemmassa maisema muuttuu jotenkin karummaksi. Ystäväni muuten suositteli käymään "Black Forestissa", mustassa metsässä Etelä-Saksassa, kuulemma kaunista seutua. Oletteko käyneet? Aurinkoa aurinkoa teille sinne Saksan maalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kelkkaradasta en tiedä, me yleensä kierrämme vanhaa kaupunkia vieraiden kanssa ristiin rastiin :) Täällä on kyllä kaikkea vähän joka makuun! Vuoret on mun mielestä ihan ykköset ja luonto on niiin ihana! Ei olla myöskään käyty Schwarzwaldissa, monesti ollaan kyllä mietitty, mutta lapset on olleet toistaiseksi niin pieniä. Ehkäpä tässä parin vuoden sisään, kun molemmista tulee koululaisia!

   Ihanaa aurinkoa kaimallekin!

   Poista
 3. Aivan mahtavan näköinen paikka!! Tuonne kun joskus pääsisi...
  Monta vuotta olen halunnut Saksassa käydä, mutta tämä lapsimäärä estää tällä hetkellä. Ehkä sitten kun olemme eläkkeellä ja lapset aikuisia, kiertelemme maailmaa;)

  VastaaPoista
 4. ERROR jotain...
  En tiedä tuliko ensimmäinen kommentti perille, mutta otetaan uusiksi, sillä siitä jäi tärkeä viesti pois;)

  Aivan upeat maisemat!!
  Olen aina halunnut käydä Saksassa, mutta tämän lapsikatraan kanssa ei varmaankaan kierreltäisi paljoa noita nähtävyyksiä.
  Ehkä sitten kun olemme eläkkeellä ja lapset aikuisia, niin alamme tutkimaan maailman kauneuksia;)

  Minulla on muuten sinulle jotain blogissani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tunnustuksesta, Mia! Kyllähän sitä pääse matkustaan, kun lapset vähän kasvaa ja he voi hyvällä omalla tunnolla jättää tuttavien hoiteisiin :)

   Ihanaa kesää!

   Poista
 5. Oi, kuinka ihania kuvia Salzburgista! Taas yksi kaupunki lisää, jonne olisi kiva joskus päästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuta kuin matkaa varailemaan Olivia! :)

   Ihanaa kesää!

   Poista
 6. Olen ollut kerran Salzburgissa, Linzin ystäväni Lilin kanssa. Kiva oli muistella tämän postauksen/kuvien myötä. Ihana kaupunki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marita! Salzburg ON tosi ihana, en millään malta oottaa, että kesäkuussa pääsen sinne taas uudelleen ;)

   Ihanaa viikonloppua!

   Poista