Tätä ohjetta kyseltiin, niin tässäpä tulee. Netistä löytyy yhtä jos toistakin reseptiä, mutta täällä ohjeella me tehtiin:
135g vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2 rkl tomusokeria
130 ml maitoa
1 iso muna (me laitettiin kaks pientä)
2 rkl sulatettua voita
1. Siivilöi jauhot, leivinjauhe, suola ja tomusokeri isoon kulhoon. Sekoita toisessa kulhossa kevyesti kananmuna ja maito.
2. Sulata voi ja lisää se muna-maitoseokseen jäähtyneenä.
3. Sekoita nesteseos siivilöityyn seokseen ja sekoita tasaiseksi.
4. Paista letut tarttumattomalla pannulla keskilämmöllä. Käytä paistamiseen nokare voita. Taikina saa olla melko paksua. Laita paksu kerros taikinaa pannulle, letut saavat olla noin sentin paksuisia. Odota, että pinta alkaa kuplia ja käännä sitten lettu. Paista toinenkin puoli kullan ruskeaksi. Me paistoimme kaksi lättyä kerrallaan.
5. Letut ovat parhaita lämpimänä. Tarjoile siirapin tai muun hyvän keran. Jotkut tykkää hillosta, toiset kermavaahdosta :)
Nauttikaa!
Syömään!
Kiitos! :)
VastaaPoistaOleppas hyvä! Toivottavasti onnistui hyvin! :)
VastaaPoista