Tänään oli pilvinen ja kylmä päivä, joten mikäs sen parempi syy alkaa leipomaan munkkeja :) Vappumunkit tuli tehtyä tänään, osa ihan tavallisella sokerilla osa vaaleanpunaisella kuorrutteella. Hyviä tuli, ehkä vähän liiankin hyviä. Nämä herkut maistuvat lapsillekin, voin luvata!
Tein taikinan Kotilieden ohjeella:
6 dl maitoa
50 g hiivaa
1tl suolaa
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
17 dl vehnäjauhoja
150 g voita
paistamiseen 2 l öljyä
pintaan sokeria tai tomusokeri kuorrutetta
1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva.
2. Lisää suola, sokeri ja kananmuna. Sekoita hyvin ennen kuin lisäät vehnäjauhot. Alusta taikina hyvin ja lisää pehmeä rasva.
3. Pyörittele taikinasta heti palloja ja anna niiden kohota liinana alla 20 minuuttia.
4. Kuumenna öljy kattilassa ja paista munkit siinä. Öljy on tarpeeksi kuumaa, kun munkki kypsyy myös sisältä. Paista munkki molemmin puolin ruskeaksi.
5. Nosta kypsät munkit ensin talouspaperin päälle valumaan hetkeksi ennen kuin pyörittelet ne sokerissa.
Herkullista!
Tomusokerikuorrute:
200 g tomusokeria
1 kananmunan valkuainen
punaista väriainetta
Hyvää Vappua jo näin etukäteen kaikille!
Voi nam! Minä pelkään tuota öljyssä paistamista, mutta pitäisköhän rohkaistua tekemään munkkeja :)
VastaaPoistaIhan turhaan pelkäät, ei muuta kuin munkin paistoon :)
PoistaNamm, näyttääpä tosi hyvältä. :)
VastaaPoistaKiitos, olikin tosi hyviä!
PoistaHuomenna täytyykin paistella munkit :) Ja sun antamalla reseptillä!
VastaaPoistaTuliko hyviä? :)
PoistaOh Maria! Senkin. Taidan sittenkin joutua repimään aikaa munkkien paistoon. Tosi maukkaan näköisiä! Hauskuutta vappuun!
VastaaPoistaKiitos, oli just niin hyviä, kuin miltä näyttävätkin!
PoistaÖljyn kuumuus tuottaa täällä päänvaivaa. Ekat munkit on aina tosi hyviä ja viimeset sisältä raakoja kun öljy on liian kuumaa. Ehkä pitäisi taas suosiolla investoida friteerauskattilaan, jossa on termostaatti. ... tai jos sinulta sais hyvän vihjeen, niin säästän ne rahat ja friteeraan jatkossakin normikattilassa. :)
VastaaPoistaMinä teen niin, että ensin kuumennan öljyn, kun liesi on täysillä ja kun alan paistamaan munkkeja, niin pienennän lämpöä pari pykälää. Näin öljy ei ylikuumene ja munkit paistuu tasaisesti. Kokeilemaan vain! :)
PoistaTuo koristelu kyllä kruunaa kaiken... :) Herkullista vappua!
VastaaPoistaPinkit munkit meni ekana ;)
PoistaOih ja nams mitä munkkeja:)
VastaaPoistaKivaa loppuviikkoa
onko teillä lapsilla lomaa
nyt?.
Täällä on:)
Jamssi
Kiitos, ihania oli! Lomaa ei ollut kuin eilen, vielä on reilu pari viikkoa koulua ennen kahden viikon helluntailomaa. Sitten taas pari kk koulua ja elokuussa on sitten pitkä loma.
PoistaMukavaa lomaa teille!