keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Melkein lomalla jo

Huh hellettä! Ensin Baijeria ravistelivat kovat tulvat ja nyt paahtava kuumuus. Lämpötilat ovat pysytelleet 30 asteen tietämissä kohta kolme viikkoa eikä loppua näy. Hurjimpien ennustusten mukaan viikonloppuna mennään lähelle 40 astetta! Olisiko siis aika paeta vuorille viileään ilmastoon...

Kesä on ollut kiva, vaikkakin koulua ja töitä on paiskittu vielä täysillä. Ensi viikolla tähän aikaan olemme lomalla ja voimme hetkeksi unohtaa koulustressin ja nauttia yhdessäolosta. Haikeana katselin ihmisten kuvia hillasoista, olisipa mieleni tehnyt päästä rämpimään suolle ja nokkimaan hilloja. Mansikoita olemme käyneet poimimassa lähitilalta ja pakaste on jo ihan täynnä. Vadelmatkin olisivat jo kypsiä, taitaa niistä tulla ensi viikonlopun ohjelmanumero.

Onnellisesti olemme saaneet kesäjuhlat käytyä ja viimeiset jalkapallopelit ja yleisurheilukilpailut on tältä erää kilpailtu. Kaikki jatkuvat sitten syyskuun loppupuolella. Nyt voimmekin keskittyä herkutteluun ja lomailuun, voipi siis olla hiljainen blogini on entistäkin hiljaisempi ensi kuussa.Miehen lemppari: mansikkakakku!Poika tyttären tarhan kesäjuhlissa.Tyttärelle ostin tämän mekon muutama vuosi sitten alesta ja nyt se on vihdoin sopiva! Oikea kesäneiti!

Kaunista kesän jatkoa!


12 kommenttia:

 1. Siis miten kauan pikkuiset ovatkaan siellä lomalla? Kun täällähän ne kesälomat, kuten muistat, ovat niin hurjan pitkiä. Kiva, kun pääsette lomalle! kohta voi jo laskea tunteja ;) nimim. lomalle lompsis ja lentokoneeseen mars :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Baijerin kouluissa kesäloma on 6 viikkoa. Uusi lukuvuosi alkaa siis syyskuun puolivälissä. Mutta esim. osa kansainvälisistä kouluista on kesäkuussa lomalla 2 kk. Vieläkin kyllä tuntuu oudolta, että poika on kesällä koulussa, kun oma mieli elää niin, että kesä- ja heinäkuu lomaillaan ja elokuussa palaillaan koulunpenkille. :) Mutta kai sitä kaikkeen tottuu :) Olihan meillä se helluntai loma touko-kesäkuun vaihteessa pari viikkoa, että ei ihan koko kesää tarvi koulussa olla. Kiitos, kyllä meillä lomaa odotetaankin kovasti!

   Poista
  2. Piti siis kirjoittamani, että osalla kansanvälisistä kouluista on kesäLOMAA 2kk (eikä kesäkuu, kuten tuossa virheellisesti kirjoitin.) Nyt laitan aivot tältä päivältä narikkaan, kun ei kirjoituskaan suju :D

   Poista
  3. Kirjoitusvirheet ovat hyvinkin sallittuja näin loman alussa ;)

   Poista
 2. juuh... on tuo helle aika tuskallinen kyllä... mä en kyllä talvella oo ikinä pakkasista valittanutkaan - nää helteet on eri asia, mutta onneksi vuoret tosiaan on lähellä (tosin me ei niille kyllä varmaan pieneen hetkeen päästä, valitettavasti)
  tänään onneksi satoi <3 ihanaa loppukesää sinne teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan talvi on täällä verrattaen lyhyt ja pakkasiakaan ei liiemmin ole, joten kyllä ne mielellään ottaa vastaan. :) Ensimmäiset lumet ja pakkaset on ihania, kun lumi narskuu kenkien alla <3

   Olipa kyllä eilen ihana ukkoskuuro (en uskonut, että koskaan noin sanon!). Pidin kaikkia ovia ja ikkunoita illan auki, että talo viilenisi, ja pystyisi edes vähän nukkumaan kuumuudelta...

   Kiitos samoin Glenni!

   Poista
 3. Hyvaa lomaa teille!
  Minun loma alkaa reilun viikon paasta.Muu perhe meilla jo lomailee...
  Meillakin helteet jatkuu,mutta viela olemme saastyneet 40 asteen lammolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Lisay! Toivon, että noi viikonlopun ennusteet vähän laskisi, että voisi olla edes vähän ulkona. Kesä on kiva, jos voi olla ulkona! :)

   Poista
 4. Kivaa lomaa! sunnuntaiksi on tosiaan luvattu tosi kuuma päivä...tosin tosi kuumiahan nämä muutkin ovat. Mä olisin halunnut vaeltamaan juurikin vuorille, mutta en tuolla helteellä mene, olkoonkin, että siellä korkeammalla on viileämpää...mutta kun vaeltaessa tulee kuuma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Maaria! Vaikka sulla se taitaa olla enemmän työntäyteinen kuitenkin. Kyllä tämä 30 astetta nyt vielä menee, voi vähän ulkoillakin... Mutta 37 astetta alkaa ylittää mun kipukynnyksen. ;) Meillä on pari tommosta ei-niin-nopeaa-kävelijää, joten vaeltamisessa ei varmaan hirveän kuuma tule. :) Mutta voi olla, että automatkan takia joudutaan vuorista nyt luopumaan. Kuumassa autossa ei ole kiva matkustaa (varsinkaan lasten kanssa...)

   Poista
 5. Todella kaunis blogi Sinulla ja ihania lapsukaisia! Meillä on ollut ajatuksen tasolla suunnittelua muuttaa Berliiniin miehen työn perässä- täytyy nyt vielä miettiä voisiko olla muita vaihtoehtoja, koska Suomeen on vain niin tottunut. Toki 4-vuotiaan kanssa olisi vielä ns. "helppo" lähteä. Ovatko teidän lapset syntyneet Saksassa? :)

  t. Born Grown

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Meidän lapset ovat syntyneet Münchenissä, joten ovat aitoja Baijerilaisia. :) Kahdeksan vuotta olemme täällä nyt asuneet, joten Suomessa lapset ovat aina kuin turisteja. Ihmettelevät erilaista ruokaa ja elämänmenoa... Mutta ehdottomasti kaksikielisyys on rikkaus ja lasten juuret ovat Saksassa. Kaikessa on puolensa ja puolensa. :) Muutos vaatii rohkeutta, mutta ainakin meidän kohdalla se on kannattanut.

   Paljon rohkeutta ja viisautta päätöksiin sekä hyvää kesää!

   Poista