torstai 25. heinäkuuta 2013

Helppo mansikkakakku

Huomenta! Muutama ehti jo laittaa sähköpostia ja kysellä mansikkakakun reseptiä, joten laitan sen tänne kaikille nähtäväksi. Resepti on mieheltäni, joten sen täytyy olla todella helppo! :) Kyseessä on ihan tavallinen torttupohja, joita saa kyllä kaupastikin valmiina, mutta kotitekoinen on aina paras! 

Helppo mansikkakku:

Pohja:

3 kananmunaa
sokeria
vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta


Ota pöydälle 3 samanlaista lasia. Riko yhteen lasiin kananmunat ja kaada toiseen lasiin sokeria yhtä paljon, kun toisessa on kananmunia. Mittaa myös kolmanteen lasiin vehnäjauhoja yhtä paljon kuin toisessa lasissa on sokeria. Sekoita vehnäjauhojen sekaan leivinjauhe. Kaada kulhoon munat ja sokeri ja vatkaa pysyväksi vaahdoksi. Lisää joukkoon jauhot siivilän läpi ja sekoita ne varovasti sekaisin. 

Voitele ja jauhota torttuvuoka. Kaada taikina siihen ja paista uunissa 200 asteessa n.25 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ja kostuta se sitten mieluisella mehulla tai limukalla. Itse käytin tähän kakkuun mansikkamehua.

Täyte:

2-3 dl kermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
mansikoita tai muita marjoja.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja levitä se pohjan päälle. Lopuksi asettele päälle mansikat tai muut marjat. Itse pidän myös mustikoista kakun päällä, lapset taas tykkää vadelmista. 

Helppoa, nopeaa ja maukasta!







Maukasta päivää!


5 kommenttia:

  1. Delicious, fantastic cake:) Greetings

    VastaaPoista
  2. Ihanan simppeli resepti, jonka oppii vaikka ulkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, ulkomuistikakku, ja helppo muokata isompaan vuokaan, kun käyttää vain enemmän munia ja sitä myöten muita aineita saman verran. :)

      Poista
  3. Pitkästä aikaa täällä.
    Tuon reseptin voin kirjottaa ylös sellaseks perusohjeeks :)

    VastaaPoista