tiistai 17. syyskuuta 2013

Lohkoperunat

Huomenta! Viikko on lähtenyt hyvin käyntiin, ja ekat harrastuksetkin ovat alkaneet tälle syksylle. Täällä on säätkin olleet kylmät ja syksyiset, ruska vain puuttuu. Olisi kiva päästä käymään vuorilla vaeltamassa ennen kuin lumi tulee, mutta kalenteri näyttää aika täydeltä jo nyt. Tyttären syntymäpäivät lähestyvät ja niitä olemmekin jo suunnitelleet kovasti. Tänä vuonna mennään täysin roosalla :)

Mutta nyt se taivaallisen hyvä lohkoperunoiden ohje. Tämän helpompaa ei kyllä ruoan laitto ole, ei kannata lohkoperunoita kaupasta valmiina ostaa!


Helpot lohkoperunat:

n. 1 kg perunoita
2 valkosipulinkynttä
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
1 tl sitruunapippuria
n. 0.5 dl öljyä

1. Pese perunat ja kuivaa ne hyvin.
2. Viipaloi perunat lohkoiksi ja pyörittele kulhossa mausteiden ja öljyn kanssa.
3. Paista uunissa 200 asteessa ensin 15 minuuttia, jonka jälkeen 250 asteessa 20 minuuttia. Jos perunat ovat ohuita, ne kypsyvät nopeammin. 



Touhukasta tiistaita toivotellen,


6 kommenttia:

  1. Ei oo todellista mitä herkkuja, siis tänään meillä on hampurilaispäivä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että kokkausinto tarttuu :) Käyhän kommentoimassa, miten hampparit onnistu!

      Poista
  2. Lohkoperunat on kyllä niin parhaita. Paljon parempia kuin mitkään ranskalaiset tms. näillä herkuttelin viime viikonloppuna ja taidan herkutella tulevanakin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta turiset! Meillä on tehty tällä viikolla lohkoperunoita jo kahdesti :)

      Poista
  3. Otan kyllä ohjeen talteen, kiitos! Ja kokeilen kyllä noita hampurilaisiakin pitkän kaavan mukaan. Uskon, että mies ainakin ilahtuu. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä mies toivoi hamppareita tänäkin viikonloppuna... Ajattelin kyllä jotain helpompaa ;) Ohje kannattaa napata talteen, joskus on kiva tehdä ruokaa pitkän kaavan mukaan. :)

      Poista