lauantai 28. joulukuuta 2013

Joulun tunnelmia

Leppoisaa lauantai-iltaa! Joulu on sujunut mukavasti ja odottelemme jo uutta vuotta. Jouluaattona söimme perinteisiä suomalaisia jouluruokia, jotka olimme itse valmistaneet. Tein porkkana- ja lanttulaatikot itse ja kinkkukin oli suomalainen, jonka mies paistoi aattoa edeltävänä yönä. Lisäksi teimme joulun suosikkiruokaamme, kylmäsavulohihyytelöä (reseptin laitan seuraavassa postauksessa, ettei sitä tarvitse ensi vuonna enää etsiä). :) Tänä vuonna paistoimme lisäksi joulupöytään hanhen ja perunoille tein kermasienikastikkeen. 

Aattoiltana kävimme kävelyllä ja sillä aikaa oli joulupukki tuonut lahjat sisälle. :) Lapset availivat paketteja riemuissaan ja tulihan sieltä ne tämän joulun toivotuimmat lahjatkin! Tytär toivoi nukenrattaita kaksosille ja poika mikroskooppia. Äiti ja isikin oli vissiin ollut kiltisti, koska paketteja tuli meillekin. Kiitos kaikista ihanista paketeista sinne Suomeen!

Joulupäivänä kävimme suomalaisessa joulujumalanpalveluksessa Münchenissä, ja tapaninpäivänä kävimme pitkällä lenkillä koko sakki. Säät ovat olleet mahtavat, aurinkoa taivaan täydeltä (yhtä päivää lukuunottamatta) ja lämmintä ilmaa. Tämän päivän lenkillä tarkeni hupparissa. 



Joulun kylmäsavulohihyytelö, nami!



Hanhi



Puoli metriä parhaita konvehteja. :)




Kakku ei kerennyt paljon vanhentua...



Kakku oli sopivan kostea ja mustikka maistui kivasti täytteestä. 


Minulle pukki toi kauniit tossut, jotka olen jo ottanut käyttöön. Ihanan lämpöiset!



Mies sai (keltä lie ;) ), kirjan saksaksi. Tosin se kertoo matkasta Suomeen. :)


Tyttären nukenvaunut kaksosille. Nuket ovat nimeltään Elsa ja Anna. :) Kävimme katsomassa muutama viikko sitten elokuvan Die Eiskönigin, jonka päähenkilöt olivat nimeltään Elsa ja Anna. Muusta meillä ei enää puhutakaan. Loistava leffa kaikin puolin, sopii myös aikuisille!


Poika sai mikroskoopin ja nyt meillä tutkitaan pölyhiukkaset ja kaikki. Tänäänkin ulkona kerättiin pieniä juttuja, joita voi mikroskoopilla tutkia.

Mukavaa iltaa toivotellen,


4 kommenttia:

  1. Jään odottamaan tuota hyytelön ohjetta- kuulostaa ja näyttää hyvälle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on hyytelön ohje postattu! Ei muuta kuin kokeilemaan. :)

      Poista
  2. Ihania kuvia joulustasi!
    Siis aurinkoa ja lämmintä ja täällä niin sateista ja pimeäääääää, ei käy kohden koskaan::::)

    Mukavaa loppuvuotta!

    VastaaPoista