perjantai 25. maaliskuuta 2011

Pajunoksia ja pääsiäismunia

Ensinnäkin: Kiitos kaikille edelliseen postaukseen kommentoineille! Jokainen kommentti ilahduttaa minua, mutta erityisen ilahduttavaa on ollut huomata, että blogiini on löytänyt tiensä muitakin Saksassa ennen asuneita tai nyt asuvia! Ulkomailla asuminen tuo aina haastetta arkeen ja se oman paikan löytäminen vie aikansa. Meillä on pääasiassa täällä vain saksalaisia ja kansainvälisiä ystäviä, vain muutama suomalainen, mutta he ovat sitäkin läheisempiä. Itse olen kokenut, että Suomi-yhteisöt ja muut eivät ole täällä minun paikkani, ikävä kyllä. Mutta toisaalta, meillä on paljon suomalaisia ystäviä Suomessa ja koen, että saamme enemmän Saksasta irti, kun on paikallisia ystäviä :) Ja lapsillekaan ei ole ongelma puhua saksaa, niin mikäpäs siinä!

Tyttö oli viikolla kuumeessa, niin tehtiin hänen kanssaan pääsiäisaskarteluja. Oli kiva viettää tytön kanssa kaksistaan aikaa ja sitten pojan kanssa, kun mies viihdytti tyttö illan. Kyllä nämä ovat niitä elämän helmihetkiä, kun saa lasten kanssa tehdä asioita ja varmasti heillekin jää näistä kauniit muistot. Olen kyllä onnellinen, että olen saanut lasteni varhaisvuodet viettää kotona ja kasvattaa heitä itse! Tiedän, ettei kaikilla äideillä oli tätä mahdollisuutta... Nautitaan joka hetkestä, kun lapset ovat pieniä. Se aika menee niin nopeasti!
Välipalaherkkuja :)
Tyttö sanoi, että äiti ota minusta kuva, kun istun tässä arkun päällä :)
Tyttären pääsiäispupuja.
Koristeltiin pajunoksia...
Tyttö oli aivan innoissaan. Hän ei ole ennen tätä tehnyt!Sitten maalailtiin pääsiäismunia akryyliväreillä.
Ekat koristeet, jännää!


Ei ollut teräviä tikkuja, joihin munia laittaa, niin keksin ottaa vanhat talouspaperirullan pahvit telineeksi. Toimi hyvin!Äitikin kokeili maalaamista
Mut tyttö teki hienompia :)
Illalla poikakin pääsi maalaamaan.
Hän on niin tarkka...Keskittynyt ilme :D

Joko teille on pääsiäisaskartelut tehty?

Aurinkoista viikonloppua! Täällä päästiin eilen (ja tänään) lähemmäs 20 astetta :)


10 kommenttia:

 1. Mietinkin, kun aloin katsomaan kuvia, että aikaisin laitat pääsiäistä. Pidän pääsiäisestä, mutta meilläpäin on tapana laittaa koristeet vain pääsiäisviikonlopuksi, ja olen aina harmitellut sitä. Lapset ovat tehneet pääsiäsimunia ja siiten ne ovat esillä vain muutaman päivän:(
  Nyt tänä keväänä (kun blogimaailmaan kunnolla eksyin) huomasin, että ihmiset aloittavat pääsiäisen valmistelun huomattavasti aikaisemmin. Niinkuin sinä teillä. IHANAA!! Meillä lapset nauttivat suunnattomasti valmisteluista, ja niin näytetään teilläkin nautittavan:)
  Oikein ihanaa ja lämmintä pääsiäisen odotusta (syvä huokaus täällä nimittäin 5 astetta pakkasta)! Minä lähden Tiimariin hakemaan styroksimunia:)

  VastaaPoista
 2. Näitä kuvia katellessa into ruveta jo laittamaan pääsiäistä vain nousee. Harmi kun pääsiäinen on tänä vuonna niin myöhään!

  Tuollaist yhteiset hetket lasten kanssa ovat varmasti kullanarvoisia ja niistä jää varmasti ihanat muistot myös lapsille.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista! Oli pakko aloittaa pääsiäisaskartelu tänä vuonna aikaisin, kun huomasin, että pajunkissat alkaa menemään jo ohi ja meillä on pääsiäiseksi häät Puolassa tiedossa... Ei ole sitten aikaa nauttia pääsiäisestä :)

  Kaunista viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Mekin ollaan reissussa pääsiäinen, joten voisikin laittaa kotiin pieniä pääsiäisjuttuja jo etukäteen.

  Tuosta ulkomailla asumisesta, täällä vähän sama juttu, onneksi on paikallisia kavereita, nimittäin en minäkään ole päässyt sisälle suomalaisyhteisöihin. Musta se pelkkä suomalaisuus ei ole riittävän kannattava voima, jos mitään muuta yhteistä ei löydy.

  Ja oih, Bretzelit ovat mun suosikkeja! Aina Saksan työreissuilla niitä tulee ostettua, usein ihan kotiinkin asti. Nam.

  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Kivoja tunnelmia pääsiäisen virittelystä! Kuvistasi huokuu kiva ja kotoinen tunnelma. Ihania sävyjä :)

  Juuri noin mekin silloin siellä koimme. Suomalisten kanssa olimme tekemisissä vain lähinnä lasten Suomi-koulun kautta. Lapsemme olivat paikallisessa koulussa ja halusimme, että kytky suomalaiseen kouluun säilyy.

  Ulkomailla asuminen on antoisaa ja avartavaa. Nauttikaa olostanne ja elostanne siellä! Ne ajat säilyvät myös lapsilla läpi elämän.
  :)

  VastaaPoista
 6. Ihania kuvia. Tulee niin mieleen kun omat tyttäreni olivat pieniä:) Mekin olemme pääsiäisen Levillä että olisi ihana saada kotonakin vähän nauttia. Kyllähän nytjo voisi:)

  VastaaPoista
 7. Mrs J.: Kiitos kommentista! Just mun tunteet kyllä kirjotit, että ei pelkkä suomalaisuus riitä ystävyyden pohjaksi, jos ei ole mitään muuta yhteistä. Onneksi on muuten sosiaalista elämää, että ei niitä suomalaiskontakteja kaipaakaan!

  Vaahtera-Maria: Kiitos ihanasta kommentista! Kyllä me nautitaan täällä olosta, kiitos! Jos ei muuta jää lapsille käteen, niin pari ylimäärästä kieltä ja siitä, jos mistä, on hyötyä!

  Willa Rosa: Kiitos kommentista! Kyllä lasten kanssa on kiva touhuta, intoa heillä ainakin on! :) Voi nyt jo hyvinkin laittaa pääsiäistä, äkkiä se on sitten ohi jälleen...

  Ihanaa viikonloppua teille kaikille!

  VastaaPoista
 8. Kauniita kuvia pääsiäisen valmisteluista!
  Täällä ollaan vasta valmistelujen alussa....
  olis niin paljon tekemistä..niin paljon ompelemista, ja suunnittelemista!
  Mutta toivottavasti vielä ehtii.
  Ihanaa viikonloppua teille!

  VastaaPoista
 9. Hauskoja kuvia. Kiva aloittaa pääsiäisvalmistelut.
  Itsellä on menossa vasta suunnittelu vaihe :)
  Mukavaa Viikonloppua!

  VastaaPoista
 10. Kiitos Kirsikka! Kyllä sitä vielä hyvinkin ehtii :) Tämmösen hätäisen pitää vaan päästä mahollisimman aikasin säheltään kaikkea :)

  Allidaalia: Kiitos! Innolla odotan, mitä teidän pääsiäinen sisältää :)

  Muksaa sunnuntaita!

  VastaaPoista