tiistai 26. toukokuuta 2009

Keittiö

Terveiset helteisestä Poingista! Vieläkin helle jatkuu, tosin illaksi on jo luvannu vesisadetta ja ukkosta. Vihdoinkin maa (ja mun parvekekukat) saa kunnolla vettä. Tässä kuvia keittiöstä ja siellä olevista esineistä. Saksalaisen tavan mukaan myöskään vuokra-asunnoissa ei ole valmiina kettiöitä -kuten ei meilläkään ollut- vaan jouduimme itse sen hankkimaan ja maksamaan. Siinä sitten pulma, kun joskus Suomeen takaisin muuttaa, että minne laitat keittiön, ellei uusi asukas ole sitä halukas ostamaan... No sitä pitää märehtiä sitten, jos sellainen tilanne vastaan tulee.

Keittiö on nyt sitten kuitenkin kahdella seinustalla ja olen sen itse suunnitellut. Olisin halunnu enemmän maalaistyylisen keittiön, mutta se ei olisi millään passannut asunnon henkeen, joka on moderni. Joten valitsin sitten valkoiset korkeakiiltoiset kaapit ja isot teräksiset vetimet. Vasemmalla puolella olevat yläkaapit piti olla "maitolasia", mutta Ikean kesäharjoittelija oli ajatellut, että tollainen rypylälasi käy meille paremmin ja vaihtanut ne. En jaksanut muuttorytäkässä ja viimeisillään raskaana alkaa enää vänkäämään vaan tyydyin siihen, mitä saatiin :/ Keittiö on siis Ikeasta kokonaan, myös kodinkoneet. Uuni on upotettuna korkeaan kaappiin keittiön oikealla puolella. Myös teräksinen jääkaappi on oikella puolella ja sen vieressä on vielä myöhemmin hankittu viinikaappi. Keraaminen liesi on minusta tosi kätevä, ei tarvitse koko ajan olla hellan reunoja hinkkaamassa.

Kuvaajalla on ollu viime aikoina niin kiire, että kokonaiskuvia keittiöstä saadaan vielä odottaa, mutta niitäkin siis tulossa lähipäivinä. Keittiön piti alunperin olla U:n muotoinen, mutta asentajat sanoivat, että eihän se onnistukaan. Ikeassa tyttönen tiskillä katsoi suunnitelmaani ja sanoi, että kyllä tämä onnistuu. Eipä sitten onnistunut. Onneksi olin tehnyt toisen suunnitelman varalle ja se sitten pystyttiin toteuttamaan... Pidän kyllä keittiöstä, vaikka en sellaista omaan talooni ensisijaisesti valitsisi. Välilaatat olivat valmiina, ja siksi eivät mittojen mukaan oikein istu meidän keittiöön. Laittiassa oli tumman harmaa laatta valmiina ja en pidä siitä ollenkaan, sillä kaikki lika näkyy siinä ihan liian hyvin!


Pöytätaso oli alunperin täysin käsittelemätön. Kukaan ei meille kertonut, että se pitää itse käsitellä, mutta onneksi välähti heti, että jotainhan tuolle täytyy tehdä. Tässä kuitenkin jo öljytty ja vahattu taso.

Pensselin vedot samaan suuntaan ja pitkästi...

Minä työn touhussa, mukavaa oli :)

Lieden taakse ostin tällaisen kyltin, koska ruoka räiskyy ikävästi takaseinään ja sitä saa olla muuten jatkuvasti maalaamassa. Kyltti on kuluneen näköinen, joten tahrat eivät siinä näy. Kyltti on Impressionista.
Näin jossain tv-ohjelmassa ihanan lasisenpurkin täynnä vaahtokarkkeja ja pitihän se sitten itselläkin sellainen hankkia. Säilytän tätä jääkaapin päällä, sillä hävikki on muuten melkoinen ;)

Nämä ihanat "vanhaa huokuvat" purkit löysin lähikaupasta. Olivat tarjouksessa vain kolme euroa (siis kaikki yhteensä!).

Siivilän ostin vasta Ikeasta. Se on käytännöllinen, koska voi olla esillä koko ajan ja saa nopeasti pastan valutettua ja perunat huuhdottua. Todella kaunis!


Tämän kylttikellon tilasin OTTO:sta, kun en keksinyt mitään hyvää taulua kaappien väliin ja jotain se kuitenkin kaipasi. Olisi kiva, jos takaseinä olisi beige tai kerman värinen, mutta en kehtaa kaikkia seiniä ruveta maalaamaan, kun ne pitää sitten kuitenkin kaikki maalata valkoiseksi, kun muuttaa pois...

Yleensä olen sitä mieltä, että Ikeassa ei ole paljon mitään ostettavaa, mutta jo tämän kirjoituksen aikana olen niin monta kertaa kirjoittanut, että "olen ostanut Ikeasta", joten pitänee alkaa muuttamaan ajatuksia. Onhan siellä Ikeassa ihan hyvääkin tavaraa.

Aurinkoista kesän alkua kaikille!

7 kommenttia:

 1. Hei! Kauniilta näyttää kotisi tavarat:) Olen itsekin sisustus intoilija ja aina selailen yöt kauniita koteja netistä!Asun niin pienessä kaupungissa että täältä on hankala löytää kaikkea tuollaista...ihanaa:) Hyvää kesää sinne.
  Kristiina

  VastaaPoista
 2. Hei Kristiina!

  Kiitos kehuista, ne lämmittivät mieltä :) Minullakin vierähtää netissä aina tunti jos toinenkin sisustussivuja selaillessa...

  Kiitos ja samoin sinne hyvää ja aurinkoista kesää!

  Maria

  VastaaPoista
 3. Hei,
  kivoja sisustusjuttuja voi löytää yllättävistä paikoista. Itse ostin hienon säilytysarkun Puuilosta, joka on halpakauppa Ruskossa enkä olisi ikinä uskonut, että sieltä voisi löytää mitään sisustustavaroita. Ikeassa on paljon peruskampetta, mutta sehän on vain sisustajan luovuudesta kiinni, miten ne yhdistelee ;)
  -Niina

  VastaaPoista
 4. Voi miten mukava löytää itseni näköinen sisustusblogi! Ja hurmaavan vaahtokarkkipurkin olet löytänyt, vaan mistä? Vai onko se salaisuus...
  -inni-

  VastaaPoista
 5. Ei toki ole salaisuus, että vaahtokarkkipurkki on Impressionenista :) Näämmä olen unohtanut sen tuohon kirjoittaa. Minulla on aina niin paljon mielessä, että osa ajatuksista jää aina kirjoittamatta...

  Tervetuloa lukemaan blogiani!

  Maria

  VastaaPoista
 6. Hieno blogi!! Ihan minun makuinen! Ja se teidän seinäkello on muuten niin ihanaa, voisko semmonen nyt löytää ostettavissa nettikaupalla joka postittaa Suomeen?

  VastaaPoista
 7. Kiitos kommentista Mymlan!

  Tilasin tuon kellon pari vuotta sitten Ottosta (www.otto.de), mutta näyttää siltä, että toimittavat vain Saksan sisällä :( Nopealla googlaamisellakaan en ihan samanlaista löytänyt.

  Tervetuloa lukemaan uudemmankin kerran ja hyvää kevättä!

  Maria

  VastaaPoista