torstai 21. toukokuuta 2009

Lasten kammari

Lasten huone on ehkä ainoa asunnossamme, johon olen tällä hetkellä kohtalaisen tyytyväinen. Huoneessa nukkuu ainoastaan poikamme, sillä kuopus nukkuu edelleen vieressämme. Tytölle on kyllä sänky hankinnan alla, mutta vielä ei ole (minulle) mieleistä löytynyt... Lasten huone on myös leikkihuone, joten siellä on myös lasten huonekaluryhmä. Se on Ikeasta ostettu ja siinä on neljä valkoista tuolia sekä tumma pöytä. Haaveilin pitkään Oliver Furnituren ryhmästä, mutta hinta oli yksinkertaisesti liian kallis :(Molempien omien lipastojen päällä on tällaiset Oulusta ostetut kyltit. Tämä kyltti on jo menettänyt vaaleanpunaisen värinsä ja on nykyään ei-minkään-värinen, sillä aurinko on päässyt paistamaan siihen suoraan.


Muistaakseni näitä myi sisustusliike Willa, mutta se oli ainakin viime kesänä lopettamassa Oulussa ja muuttamassa Liminkaan (?). Olen yrittänyt netistä etsiä tietoa liikkeestä, mutta ilmeisesti yrityksellä ei ole omia nettisivuja eikä se ole myöskään kaupparekisteriin päivittänyt tietojaan. Yleensä en suosi vaaleansinistä ollenkaan, mutta tätä kylttiä ei muunkaan värisenä saanut...


Poikani rakastaa erilaisia eläimiä ja hankin hänelle oman hyllyn pienoiseläimille, kun niitä alkoi lojumaan joka paikassa. Pysyvät ainakin toisinaan jopa järjestyksessä :)


Yhden seinän maalasin harmaalla, jossa on vivahdus ruskeaa. Toimii mielestäni hyvin näin pienessä seinässä. Tässä näkyy molempien lasten lipastot. Lipastojen päälle olemme keränneet jotain tärkeitä esineitä. Saksan tapojen mukaan molemmat lapset saivat kastepäivänä kastekynttilät, joita poltetaan sitten merkkipäivinä. Tytön mekot pysyy hyvänä, kun ei tunge niitä laatikkojen pohjille ja ovat myös kauniin näköisiä esillä.

Poika sa Pariisin-matkalta muistoksi lentokoneen Habitat-liikkestä. On ollut kyllä hirmuisen mieluinen! Saksasta olen löytäny pojalle myös paljon kivoja vaatteita mm. kravatteja ja erivärisiä kauluspaitoja.

Nämä sisustustikkaat tilasin vartavasten tytön mekoille Impressionista. Eivät muistaakseni olleet kalliitkaan verrattuna siihen, mitä muissa paikoissa vastaavat ovat maksaneet. Tietääkseni Impressionen toimittaa tuotteita myös Suomeen, jos jota kuta kiinnostaa (linkki löytyy oikealta). Mekkoja on tullut itellä osteltua täältä ja tuon ylemmän vaaleanpunaisen tilasin Ruotsista Little Fairies -kaupasta. Kummitätini on lähettänyt mekkoja Israelista (esim. tuo kuvan valkoinen) ja äitini on ostanut joitain Suomesta. Tällä haavaa tuntuu, että mekkoja on ihan tarpeeksi :)

Tämä lasten huoneen ikkuna on vähän ongelmallinen verhojen suhteen. Meidän makuuhuoneessa ratkaisin ongelman siten, että naulasin koukut lyhyin välimatkoin ikkunan yläreunaan ja ripustin verhon renkuloista kiinni ja vedin punosnauhalla nätisti sivuun. En haluaisi samaa operaatiota tehdä tähän ikkunaan, sillä se ei mielestäni ole hirveän kivan näköinen, mutta lähes pakollinen aamuauringon porottaessa suoraan silmiin.

Tässä poikani sänky. Päiväpeite on Oulusta, White Maison -liikkeestä ja se on Linumin mallistoa. Oli kyllä melkoisen kallis, mutta olin jo pitkään etsinyt päiväpeitettä sänkyyn (joka ei ole merirosvoja tai Disney -juttuja täynnä), joten päätin satsata tähän. Peite on beige-ruudullinen ja sopii hyvin yhteen nalletyynyn kanssa, jonka ostin myös Oulusta Sisustus Willa -liikkeestä. Valkoinen tyyny on Tchibolta ja turkoosi tähtiviltti Helsingistä HemTexistä. Itse sänky on Neckermannilta. Oli kyllä aika kallis laatuun nähden...
Tässä vielä kuva tytön lipastosta. Päällä iki-ihanat Suomen pinkit Reinot, jotka joulupukki toi.

Valkoinen arkku oli mielestäni oikea löytö Impressionista. Sinne saa hyvin kätkettyä paljon leluja ja toimii myös laskutilana. Suosittelen muuten noita Brion-autoja, sillä ovat kivan värisiä ja todella kestäviä. Ovat "muutaman" kerran lentäneet portaat alas alakertaan ja hyvin ovat kestäneet! Nallet ovat tätini lahja lapsille, ovat ilmeisesti Pentikiltä. Tässä kuvassa näkyy vähän mattoakin. Se on sisal -materiaalia (en tiedä, mitä se on suomeksi)... Matto on beigen värinen ja tilatti OTTO:sta.

Tämä naulakko oli oikea löytö, sillä se "passaa kuin hanska kätteen" väriensä puolesta tähän seinään. On myös hyvä vaateripustin. Löysin sen Münchenistä Kinder-Ambientesta.

2 kommenttia:

  1. Hei Maria! Hienoja valokuvia ja tyylikästä sisustamista. Tuosta sisal-matosta sen verran, että ko. materiaali on ilmeisesti suomeksikin nimeltään sisal. Lisää tietoa esimerkiksi Wikipedian haulla "sisal".

    VastaaPoista
  2. Ok, kiitoksia tiedosta! Hyvä tietää vastaisuuden varalta ko. materiaalin nimi suomeksikin.

    VastaaPoista