tiistai 28. joulukuuta 2010

Sohvakaunotar

Minun joululahja saapui tänään: Uusi sohva! Eikä mikä tahansa Ikean sohva, vaan oikea kaunotar. Olen "kytännyt" tätä sohvaa reilun vuoden ja joulun alla huomasin, että se oli 40 % alennuksella. Oli oikeasti pakko ostaa, vaikka siltikin rahanmeno ahistaa. Sohva on väriltään creme, käy meille tosi ihanasti kaikkien muiden huonekalujen kanssa. Tässä sohvassa on vain sitä jotain :) 

Erityisesti pidän selkänojan kaarevasta muotokielestä, tummista jaloista, niiteistä käsinojissa ja muhkeista tyynyistä. Ainut, ja siis todellakin ainut, huono puoli on se, ettei sohvassa ole irtopäällisiä. Nyt pitää äikkiä hankkia jotain sohvan suoja-ainetta, että ei tahroja pääse syntymään! Onko teillä vinkkejä tällaisista aineista? ¨

Kaikkia tietysti kiinnostaa, mihin se meidän vanha sohva meni, kun emme saaneet sitä myytyä. Se kulkeutui kovan urakan jälkeen lasten huoneeseen, johon se kyllä käy tosi hyvin. Aemmin ei lasten huoneessa ollut oikein paikkaa, jossa vanhemmat voi istua, kun lapset leikkivät. No nyt on!

Minulla olisi paljon muitakin suunnitelmia olohuoneeseen, mutta ongelma on se, että siellä on telkkari (jota siis vihaan), eikä sille ole muuta paikkaa. Jos vain olisi tv-huone erikseen... Mutta tässä nyt kuvia sohvakaunottaresta:

Ihanat jalakset...Niitit käsinojissa...


Kaunis muotoilu...Kaunista tiistaita! :)


17 kommenttia:

 1. Oi ihana varmasti passaa hyvin teille tuo
  sohvakaunotar<3

  Puhdistusaineista en osaa sanoa mitään.
  Meillä on irrotettavat päällyset.

  Jamssi

  VastaaPoista
 2. No sehän on upea...;=) Eikö ole kiva kun vihdoin saa sen mitä on pitkään halunnut.

  Mukavaa loppu vuotta Maria.

  VastaaPoista
 3. Täytyy sanoa että tuo sohva kelpaisi minullekkin :) Puhdistus aineista sen verran voin sanoa että niissä on yleesä tosi paha haju, joten kannattaa suihkuttaa sohva yötä vasten niin ei tarvitse haistella sitä hajua ja aine saa rauhassa imeytyä sohvaan yön aikana. Kannattaa laittaa sitten heti kerralla reilusti :) eikä sitä halvinta kannata ostaa..

  VastaaPoista
 4. Kaunis on ja sopii varmasti teille hyvin!
  huonekaluliikkeet neuvovat suoja suihkeissa, meillä niitä on ollut paljon käytössä, mutta viinitahralta nekään ei pelasta :(
  Minäkin kammoan tv:tä olkkarissa, kunnes ostimme booknäsiltä vanhan Tiibetiläisen kaapin (vaatekaappi) jossa juuri sopiva taso tv:lle ja muille laitteille. Illalla avataan vaan ison kaapin ovet ja katellaan..muuten kukaan ei tiedä mikä siellä piilottelee kun kauniit ovet ovat kiinni :))

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommenteista!

  Tuija: on tosiaan kiva, kun sai sen sohvan, mistä oli kauan haaveillut. Katsoin nyt, ja olivat jo kaikki menneet... Joskus kannattaa olla nopea!

  Heli: Oletko kokeillut Softcare -tuotteita? katselin niitä netistä ja ainakin mainostaa osaavat...

  Jaana: täällä en ole nähnyt suoja-aineita liikkeissä, joten tilaan sen Suomesta. Joskus näin T.i.l.a -ohjelmassa, kun ne kokeili jotain ainetta ja kaatoivat sitten punaviiniä sohvalle ja se ei tarttunut. En vain muista, mikä merkki se oli...

  VastaaPoista
 6. Kauniit muodot ja yksityiskohdat! Kannattaa varmaan suikuttaa joku suoja-aine päälle?! Josko vaaleiden sohvien omistajat osaisivat antaa vielä vinkkejä hyvästä ja turvallisesta merkistä (ettei tule vaan itse aineesta jotain jälkiä...)?!

  VastaaPoista
 7. suojasuihke auttaa ja sitä saa yleensä huonekalukaupoistakin:)muuten en voi sanoa muutakuin I <3 this sofa! Haluaisin saman mustana kiitos!

  VastaaPoista
 8. Oi, oi, oi, siis uskomattoman kaunis sohva. Upea, haluaisin tuollaisen oitis. Lähetänkö rahaa ja laittelet minulle tänne suomeen samanlaisen ;)

  VastaaPoista
 9. On kaunis sohva. Kyllä kelpaa. Niin romanttinen.
  Suihkeista en paljoa tiedä.
  Iloa päiviisi<3

  VastaaPoista
 10. Onnittelut! Nyt täytyy sanoa, että meillä on sama maku - hyvä valinta! Tuo on unelmasohvani n:ro 2. Taannoin laitoin blogiini kuvan unelmasohvasta n:ro 1.
  Kaunista tiistaita!

  VastaaPoista
 11. Wau, mikä sohva. Vähän erilainen ja tyylikäs. Kuvasta päätellen on kuin tehty tuohon :)

  VastaaPoista
 12. Kiitos teille kaikille tuhannesti kommenteista! Kiva kuulla, että myös te muut pidätte sohvasta :)

  Marita: kävin katsomassa sun unelmasohvaa :) Sekin on tosi hieno!

  Pakkasakka: ihastuin tässä sohvassa juurikin erilaisuuteen. Pitkään mietin Ikean Ektorpin ostoa, mutta siinä tökkäs juurikin se, että se on lähes joka kodissa...

  Ihanaista tiistaita teille kaikille!

  VastaaPoista
 13. no on kyllä kaunotar ja sopii upeasti teidän kotiin! :)

  VastaaPoista
 14. Olipa teillä kauniita joulukuvia ja joulutunnelmia, nyt vasta kävin katsomassa, kun olen itsekin joulun jälkeen joulutunnelmiin vasta herännyt. :) Ihana joulukattaus!

  Sohva on kyllä tyylikäs. Sopii varmasti teidän kotiin todella hyvin, sekä sävyiltään että tyyliltään. Ja on vähän erilainen kuin tuo perinteinen Ektorp, joka tosiaan on miltei joka kodissa, vaikka kaunis sohva onkin.

  Ihanaa vuoden viimeistä viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 15. Kiitos Eena kauniista kommentista! Kiva kuulla, että joulutunnelma välittyi kuvien kautta :)

  Itsekin kyllä tykkään Ektorpista ja jos joskus on isompi koti, niin varmasti toiseksi sohvaksi sen sinne ostan.

  Mukavaa vuoden loppua sinnekin! <3

  VastaaPoista