perjantai 19. elokuuta 2011

Säilötään syksyn sato!

Tai no syksyn ja syksyn. Voiko sanoa elokuuta syksyksi, jos lämmintä on 31 astetta... No kumminkin, mun mielikuvissa omenat kuuluu syksyyn ja tämän syksyn satoa olen nyt tehnyt hilloksi. Tein hillosokerilla omenahilloa, jonka sekaan laitoin kanelia. Siispä siitä tuli kaneliomenahilloa. Ja hyvää tuliki. Ajattelin antaa ystäville pari purkkia, ja hakea tänään lisää hillosokeria kaupasta, jotta teen omaan "varastoon" vähän enemmälti.




Nämä mun purnukat on talven aikana kertyneitä hillo yms. purkkeja, jotka olen sitten pessyt ja jättänyt odottamaan omia hilloja.



Yhteen purkkiin laitoin kokeeksi nauhaa ja kivalta näyttää.









Eilen olin ystävien kanssa rannalla ja uimassa. Mukavan päivän jälkeen tein meille "välipalaksi" vohveleita ja herkuttelimme ne jäätelön ja omatekoisen omenahillon kanssa.



Kyytipoikana jääkahvia.




Sitten vain vohvelit rullalle ja nauttimaan! :)



Pakko laittaa vielä pari kuvaa sunnuntailta, kun kävimme Münchenin päärautatieasemalla, Hauptbahnhoffilla, siinä toivossa, että pääsemme tytön kanssa pariin ihanaan tyttöjen kauppaan. Mutta Baijeriin on tullutkin uudet lait ja nekään kaupat ei olleet enää auki sunnuntaisin :/ (yleensä kaikki kaupat on sunnuntaisin kiinni, mutta tuolla ovat olleet auki). Noh, menimme sitten kahville Starbucksiin ja se todellakin on juna-asemalla. Nimittäin tuossa läsiseinän takana on juna! Aikamoinen oli meteli tuossa kohtaa :)



 Näitä kahvilan ruutupöytiä kyllä rakastan. Oli sitten pakko muutama kuva lapsista ottaa :)



Hymyilyttää, kun tietää, että kohtaa saa mehua!


Antoisaa viikonloppua!



7 kommenttia:

  1. Olipa hyvänäköistä hilloa!!
    Miten sinä valmistat sen? Itselläni odottaa 2 pussia omenaa hilloksi tekemistä. Olen tavannut "paistaa" ne uunissa ja sitten sauvasekoittimella survoa, mutta kaipaan niihin tuollaisia sattumia eli omenanpaloja...

    Söpöt kuvat lapsista!!

    VastaaPoista
  2. Kauniita hymysuita sinun lapsesi ovat.
    Herkullista vohveleita hillon ja jäätälön kanssa. nami nami.

    VastaaPoista
  3. Maun voi vaan kuvitella...lurps!!

    VastaaPoista
  4. Mia: Kuorin ja paloittelin omenat pieniksi paloiksi kattilaan, jossa oli n.1-2 dl vettä. Omenoita oli sellaset 1.5 kg ja keitin ne pehmeiksi ja survoin ne sitten kohtuu sileäksi, jonka jälkeen lisäsin puoli kiloa hillosokeria. Sitten keittelin 10 min. ja laitoin kuumiin lasipurkkeihin jäähtymään. Pikkuset sattumat on kyllä hillossa kivoja :)

    Sylvi: ei kyllä oo mitään parempaa kuin vohvelit kera jätskin ja hillon!

    Ainosofia: hyvää oli! :)

    VastaaPoista
  5. Tosi herkun näköistä hilloa tosiaan!
    Me tehtiin tänään tytön kanssa kurpitsa-appelssiinimarmeladia. Huomenna maistellaan aamiaispöydässä, sitten päätän laitanko blogiini, hih ;)
    Sattumia olla pitää!
    Aurinkoista viikonvaihdetta!

    VastaaPoista
  6. Nam mitä hilloa... ja tosiaan tuolla Starbucksissa voi hyvin aistia lähdön tunnelmaa :D

    KIITOS siitä maalilätkästä! Se teidän maali näyttää kyllä todella ihanan väriseltä! Laitapas jo pian yleiskuvia maalatuista seinistä :)

    VastaaPoista
  7. Liisa: kyllä, sattumat tekee hillosta niin parasta :) Mielenkiintoiselta kuulostaa tuo teidän hillo. Empäs ole koskaan tainnut kurpitsahilloa syödä... Aurinkoa sinne!

    Marja: Ole hyvä :) Ens tiistaina tuleepi pojan pöytä, niin laittelen sitten kuvia siitä seinästä. Alakertaa en vielä ole maalannut. Ehkä ens viikolla, kun lapset menee takasi tarhaan, niin on itelläkin aikaa johonkin..! :)

    VastaaPoista