Ihanaista päivää kaikille! Tänään aurinko paistaa ja linnut laulavat. Pojan koulunaloituspäivänä teimme isän ja pojan lempikakkua, Cheesecake Factoryn juustokakkua. Tätä kakkua kun tekee kerran, ei tee muita juustokakkuja enää mieli maistella :) Ohjeen olen saanut ystävältämme Markukselta, hän on mainio jauhopeukalo!
Cheesecake Factory Cheesecake
Pohja:
4dl digestive-keksejä muruina, itse murensin tehosekoittimella
1/4 tl kanelia
2dl leivontamargariinia
Täyte:
800 gr tuorejuustoa
3dl valkoista sokeria
1 pieni purkki smetanaa
2 tl vaniljatiivistettä
5 munaa
Kuorrutus:
1 pieni purkki smetanaa
6 tl tomusokeria
1rkl limemehua
Esilämmitä uuni 250 asteeseen. Laita keskelle korkeareunainen uunipelti jossa reilu sentti vettä. Tämä on kakun vesikylpy.
Sekoita keksinmurut, kaneli ja margariini hyvin ja painele mössö n. 22cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan. Muista laittaa vuoka kiinni siten että väliin jää leivinpaperi pohjaksi. Leivinpaperi kannattaa olla reilun kokoinen, eli liian suuri jotta reunat tursuvat hyvin ulos. Nosta reunuksia myöten noin 5cm korkeudelle pohjataikina. Painele tiiviiksi vaikkapa lasinpohjalla. Nosta leivinpaperin reunat vuoan ulkoreunoja ylös ja vuoraa pohja vielä ulkoapäin foliolla, jottei vesi pääse sisään kun laitat sen uuniin.
Laita vuoka taikinoineen pakastimeen siksi aikaa kun teet täytteen.
Sekoita sähkövatkaimella tuorejuusto, sokeri, smetana ja vanilja. Sekoita pari minuuttia tasaiseksi. Vatkaa munat rikki toisessa astiassa ja sekoita nopeasti muun täytteen sekaan. Älä sekoita turhaan tämän jälkeen, vain siten että munat sekoittuvat täytteeseen.
Ota pohja pakkasesta ja kaada täyte päälle. Ei haittaa vaikka täyte ei aivan mahdukaan keksireunojen sisään.
Laita kakku varovasti veden sekaan pellille uuniin. Paista 250 asteessa 12 minuuttia jonka jälkeen käännä uunin lämpö 175 asteeseen. Paista noin 50-60 minuuttia, jos tuntuu että kakku tummuu liikaa, peitä loppuvaiheessa kakku foliolla.
Anna kakun jäähtyä seuraavaan aamuun jääkaapissa.
Sekoita kuorrutetta varten purkki smetanaa ja tomusokeri ja mausta lopuksi limen mehulla. Levitä täyte tasaisesti kakun päälle ja laita jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi.
Aurinkoa päiväänne!
Tätä on pakko kokeilla, nam! Ja niin kaunis kuva myös. :)
VastaaPoistaOi mikä resepti! Pakko kokeilla.
VastaaPoista