Huomenta helteisestä Baijerista! Ihana viikonloppu luvassa ystävien kanssa. Tänään tulee ystäväperhe meille illalliselle ja aion tehdä jälkkäriksi suklaa-vadelma -pavlovaa. Siihen tein jo muutama päivä sitten isoja suklaamarenkeja. Inspiraation näihin sain uudesta lempiohjelmastani Leila Bakar. Mikä ihana leivontaohjelma! Valmistus on yllättän helppoa ja nämä on todella kauniin näköisiäkin :)
Suklaamarengit (10-12 kpl):
500g tomusokeria
5 kananmunan valkuaista
2 rkl sitruunan mehua
100 g tummaa suklaata
Vatkaa kaikki ainekset suklaata lukuunottamatta kulhossa sekaisin. Nosta kulho vesihauteen päälle ja vatkaa, kunnes seos on kuumaa. Varo, ettei seos kuitenkaan kiehu! Nosta lämmin seos pois vesihauteen päältä ja vatkaa vielä n. 6-8 minuuttia. Sulata suklaa mikrossa ja sekoita marenkiin. Seokseen voi jäädä suklaaraitoja, joten älä vatkaa liikaa.
Nostele pellille isoja nokareita ja paista uunissa ensin 150 asteessa 10 minuuttia ja lopuksi 100 asteessa tunnin verran.
Leila vatkasi ohjelmassa marengin vesihauteen päällä käsin, mutta minä laiskana käytin sähkövatkainta :)
Suklaa olisi voinut jäädä jo näin seokseen, mutta halusin vähän vaaleampia, kun nämä tulevat osaksi kakkua. Näistä saisi varmasti myös kivoja lasten synttäreille, jos valkosuklaaseen sekoittaa mieleistään väriä esim. punaista. Sillon saisi vaaleanpunaisia raitoja.
Valmis seos.
Aurinkoista lauantaita!
Oi mitä herkkuja ! Kiitti ohjeesta :)
VastaaPoistaTäytyy kokeilla joskus. Kivaa Viikonloppua !
Näitä pitää kokeilla!Kiitos ohjeesta!:)
VastaaPoistaNami nami :) kylläpä näyttää hyvältä! Kauniita kuvia olet ottanut, ilo katsella.
VastaaPoistaRentouttavaa viikonloppua sinne teille ystävien kanssa täältä sateisesta Suomesta :) Täällä rentoudutaan takkatulen, kynttilöiden kera, syksyisissä tunnelmissa.
Herkullisen näköisiä! Täytyy kokeilla näitä joku kerta.
VastaaPoistaMukavaa viikonloppua!
Tunnustus odottaa blogissani!
VastaaPoistaKiitos!
PoistaKiitos ohjeesta.Näitä täytyy kokeilla heti tänään.:)
VastaaPoistaNäitä on ihan pakko kokeilla Ellen synttäreille ja vielä vaaleanpunaisina :)
VastaaPoistaLaitahan Mia kuvia, jos kokeilet vaaleanpunaisena! Itsekin mietin, että ensi kuussa teen pinkkejä tytön synttäreille :)
PoistaKuvia tulossa jossain vaiheessa :)
PoistaIhanilta näyttää! Millasia noi on sisältä?
VastaaPoistaSisältä olivat ilmavia ja rapeita. Hyviä ja makeita :)
PoistaAi kun herkullisen näköisiä, kuinkas kauan nuo mahtavat säilyä?
VastaaPoistaLuulen, että ilmatiiviissä kulhossa tai kuvun suojissa säilyvät viikkoja. Marenki yleensä säilyy hyvin kuivassa, mutta jos saa kosteutta niin menee sitkeäksi.
PoistaOnpa kauniita marenkeja :) itse uskaltauduin leipomaan marenkia vasta viime viikonloppuna, mutta kyllä kannatti!
VastaaPoista