lauantai 8. syyskuuta 2012

Suklaamarengit

Huomenta helteisestä Baijerista! Ihana viikonloppu luvassa ystävien kanssa. Tänään tulee ystäväperhe meille illalliselle ja aion tehdä jälkkäriksi suklaa-vadelma -pavlovaa. Siihen tein jo muutama päivä sitten isoja suklaamarenkeja. Inspiraation näihin sain uudesta lempiohjelmastani Leila Bakar. Mikä ihana leivontaohjelma! Valmistus on yllättän helppoa ja nämä on todella kauniin näköisiäkin :)



Suklaamarengit (10-12 kpl):

500g tomusokeria
5 kananmunan valkuaista
2 rkl sitruunan mehua
100 g tummaa suklaata

Vatkaa kaikki ainekset suklaata lukuunottamatta kulhossa sekaisin. Nosta kulho vesihauteen päälle ja vatkaa, kunnes seos on kuumaa. Varo, ettei seos kuitenkaan kiehu! Nosta lämmin seos pois vesihauteen päältä ja vatkaa vielä n. 6-8 minuuttia. Sulata suklaa mikrossa ja sekoita marenkiin. Seokseen voi jäädä suklaaraitoja, joten älä vatkaa liikaa.

Nostele pellille isoja nokareita ja paista uunissa ensin 150 asteessa 10 minuuttia ja lopuksi 100 asteessa tunnin verran. 




Leila vatkasi ohjelmassa marengin vesihauteen päällä käsin, mutta minä laiskana käytin sähkövatkainta :)




Suklaa olisi voinut jäädä jo näin seokseen, mutta halusin vähän vaaleampia, kun nämä tulevat osaksi kakkua. Näistä saisi varmasti myös kivoja lasten synttäreille, jos valkosuklaaseen sekoittaa mieleistään väriä esim. punaista. Sillon saisi vaaleanpunaisia raitoja.




Valmis seos.


















Aurinkoista lauantaita!

15 kommenttia:

  1. Oi mitä herkkuja ! Kiitti ohjeesta :)
    Täytyy kokeilla joskus. Kivaa Viikonloppua !

    VastaaPoista
  2. Näitä pitää kokeilla!Kiitos ohjeesta!:)

    VastaaPoista
  3. Nami nami :) kylläpä näyttää hyvältä! Kauniita kuvia olet ottanut, ilo katsella.
    Rentouttavaa viikonloppua sinne teille ystävien kanssa täältä sateisesta Suomesta :) Täällä rentoudutaan takkatulen, kynttilöiden kera, syksyisissä tunnelmissa.

    VastaaPoista
  4. Herkullisen näköisiä! Täytyy kokeilla näitä joku kerta.

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  5. Kiitos ohjeesta.Näitä täytyy kokeilla heti tänään.:)

    VastaaPoista
  6. Näitä on ihan pakko kokeilla Ellen synttäreille ja vielä vaaleanpunaisina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitahan Mia kuvia, jos kokeilet vaaleanpunaisena! Itsekin mietin, että ensi kuussa teen pinkkejä tytön synttäreille :)

      Poista
  7. Ihanilta näyttää! Millasia noi on sisältä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisältä olivat ilmavia ja rapeita. Hyviä ja makeita :)

      Poista
  8. Ai kun herkullisen näköisiä, kuinkas kauan nuo mahtavat säilyä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen, että ilmatiiviissä kulhossa tai kuvun suojissa säilyvät viikkoja. Marenki yleensä säilyy hyvin kuivassa, mutta jos saa kosteutta niin menee sitkeäksi.

      Poista
  9. Onpa kauniita marenkeja :) itse uskaltauduin leipomaan marenkia vasta viime viikonloppuna, mutta kyllä kannatti!

    VastaaPoista