maanantai 7. tammikuuta 2013

Loppuvuoden tunnelmia

Hyvää ja onnellista uutta vuotta! Palasimme viikonloppuna reilun kahden viikon lomalta Suomesta. Kerrassaan ihana loma on takanapäin ja arkeen on palailtu haikein mielin. Joskus luulin, että lähteminen Suomesta helpottuu vuosien myötä, mutta miten väärässä olinkaan. Siitä tulee joka kerta vain raskaampaa. Näen myös lapsista, että heille on vaikeaa sanoa hyvästejä isovanhemmille. Koskaan kun ei tiedä, milloin seuraavan kerran näemme. Kaksi viikkoa on ihan liian lyhyt aika Suomessa, jälleen jäi paljon ystäviä ja sukulaisia tapaamatta, mutta jospa sitten ensi kerralla...

Parhaita hetkiä olivat ehdottomasti joulupäivän savusauna, kun ulkona oli -27 astetta sekä joulupukin luona vierailu napapiirillä. Suomi on näämmä hurahtanut täysin angry birdseihin, Santa parkistakin löytyi oma leikkiosionsa lapsille. 

Münchenissä automatkalla kotiin mietin, miten rikkaita hetkiä saimme viettää perheen kesken ja vesisateen ropistessa kattoon tirautin muutaman ikävöivän kyyneleen. Odottavaisin mielin olemme ottaneet uuden vuoden vastaan. Koskaan ei tiedä, mitä huominen tuo tullessaan!Loman aluksi paukkuivat pakkaset ja ulkona käyminen oli lähinnä auton ja rappusten välillä kävelemistä. Aattoillalla lapset halusivat auttaa kynttilöiden sytytyksessä.
Kun maas' on hanki ja järvet jäässä...


Kainuun iltamaisemia.
Täällä poika oppi lumilautailemaan.
Antakoon uusi vuosi teille jokaiselle sitä, mitä toivotte!13 kommenttia:

 1. Teilläpä olikin ihastuttava lumi- ja pakkasjoulu!
  Tiedän miltä se tuntuu, kun pääsee harvoin jouluksi Suomeen. Läheiseni ovat saaneet sitä herkkua todella harvoin.
  Kaikkea hyvää teille tälle vuodelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eeviregina! Viimeksi vietimme Suomessa joulua kolme vuotta sitten, joten oli tosi ihana päästä talven keskelle hetkeksi!

   Kiitos, samoin sinulle! ♥

   Poista
 2. Hei, te muutatte ttietysti Suomeen! Näin teitä valmistellaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsellaan ihanainen, mitä tulevaisuus tuo tullessan! :)

   Poista
 3. Voin kuvitella tunteen, itse olen asunut vain vuoden ulkomailla, mutta lopulta en olisi jaksanut odottaa kotiinpaluuta. Toivottavasti tulevaisuus tuo teidän takaisin, mikäli niin toivotte! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni! Saa nähdä, mihin meitä oikein viedään. Emme oikein itsekään tiedä vielä, mitä haluaisimme :) Baijerissa on mukava asustella, mutta niin varmasti olisi Suomessakin. Aika näyttää!

   Poista
 4. En tiedä, lohduttaako yhtään, mutta oma tilanteeni on päinvastainen kuin sinun. Eli asuin vuosia sitten Baijerissa ja vaikka olemme nyt asuneet Suomessa jo lähes 9v, kaipaan monia asioita Saksasta! Fiilistelen katselemalla Lemmen viemää ja näitä blogisi kuvia, joissa on monia tuttuja maisemia :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos lastensilmin! Niinhän se on, että aina kaipaa jotain toisesta maasta. Varmasti olisi hankala lähteä pois myös Baijerista, kun on tänne niin juurtunut. Koti-ikävä helpottaa onneksi nopeasti, kun arki rullaa. Jostain muistan joskus lukeneeni, että ulkosuomalainen ei ole onnellinen kuin lentokoneessa :D Niin kai se on, aina vertaa maita ja kätäntöjä toisiinsa. Ne läheiset on vain siellä Suomessa... ja sauna ;)

   Kiva kuulla, että kuvat tuovat muistoja mieleen. Pitäisikin kuvata enemmän Müncheniä, kun ehtii!

   Poista
 5. Tuttuja tunnelmia täälläkin. Hienoja kuvia, Suomessa olikin koko maassa upea, valkea joulu säidenkin puolesta. Siunausta alkaneeseen vuoteen! nm Petra

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Petra! Suomessa oli kyllä upeat säät, saimme kokea paukkupakkaset sekä lauhat laskettelukelit, ihanaa!

   Samoin sinulle: siunattua vuotta 2013!

   Poista
 6. Kauniit kuvat. Hyvää alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
 7. Ihanaa alkanutta vuotta!

  Niin tuttu tuo koti-ikävän tunne on minullekin kun parhaillaan ulkosuomalaisena elämme. Emme matkustaneet edes jouluksi Suomeen lyhyiden lomiemme takia vaan vietimme joulunkin ulkomailla. Ei kauheasti joululta tuntunut kun lämpöä oli lähes 20 astetta. Kateellisena katselen noita ihania lumisia talvikuviasi.

  Meillä alkaa ulkomailla oleskelun loppu häämöttämään tänä vuonna, joten voin jo kuvitella että tännekin sitä tullaan vielä ikävöimään ja loppujen lopuksi sitä ei tiedä, missä oikeastaan olisi paras olla. Tuo, että ulkosuomalainen on onnellinen vain lentokoneessa, saattaa hyvinkin pitää paikkansa ;).
  t.Kirsi Ranskasta

  VastaaPoista
 8. Näyttää niin jouluiselta, meilläkään päin Saksaa ei lunta ole. Meillä ei paluuta toivota vielä, mutta pystymme viettämään kiitettävän ajan joka vuosi myös Suomessa joten ikävä ei pääse tulemaan. Ostin juuri saman takin pojallemme Benettonin alesta, oletan että näin oikein. Oli tyttöjen puolella, joten piti kysyä myyjänkin mielipidettä että käyhän tämä pojallekin ;)
  t.pohjoisemmasta Saksaa

  VastaaPoista