keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Pupuja siellä ja täällä

Meillä luetaan nykyään iltasadut saksaksi. Poika on saksalaisessa koulussa ja kotiläksy jokaiselle päivälle on vähintään 10 minuuttia lukemista saksaksi. Lohikäärme Kokosnuss -sarja alkaa olla aikalailla luettu ja toinen kierros on jo menossa. Meidän kylällä on ihana pieni kirjakauppa, josta tarttui matkaan Beatrix Potterin ihana Peter Hase -kokoelma. Kuvat ovat todella kauniita ja tarinat opettavaisia. Poika itse lukee mieluiten Aku ankkoja, tyttö taas selailee prinsessa -lehtiä ja ilmoittaa tomerasti, jos siellä on jokin hyvä leipomisohje :) Ehkä ne omenat ei kuitenkaan niin kauas puusta putoile ;)Ja sarjassamme turhia ostoksia: en vain voinut vastustaa tätä ihanaa mukia. Katsoin sitä kaupassa, hipaisin vähän. Otin mukaani, vein takaisin hyllyyn. Olin jo lähdössä ja pois ja palasin hyllylle, on minun tämä vain ihan pakko ostaa! Ajattelin antaa mukin ystävälleni ystävänpäivänä. Tästä tulee vain niin hyvälle tuulelle :)Tytär sai joululahjaksi kauniin Kukka ja nallekarhu -kirjan, jota meillä on luettu ahkerasti. Sunnuntaina heräsimme, kun poika luki kirjaa tytölle ääneen :) Ihana mekko on myös joulupukin tuomisia. Niin kevyt ja mukava, tytön lemppari! 


Mukavaa päivää!

9 kommenttia:

 1. Teit ihan oikein, kun palasit noutamaan mukin.
  Se on niin upea. Tuosta ilahtuisivat kaikki:)

  Terveiset täältä tuiskun keskeltä!

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia! Tuli mieleen tuosta kun kerroit että teillä luetaan iltasadut nykyään saksaksi, että meillä oli sama tilanne silloin kun asuin perheeni kanssa Saksassa 95-98. Eivät tytöt kovin hyvin saksaa oppineet, mutta en voinut vastustaa Saksassa myytäviä ihania lastenkirjoja! Se oli ihan hauskaa aikaa :)

  VastaaPoista
 3. Beatrix Potterit on aivan mahtavia! menee kaikenikäisenä joten tosi hyvä hankinta :) ja pupumuki kans!
  kivoja päiviä sinne!

  VastaaPoista
 4. KAunis pitsimekko ja aivan ihanan värinen...:)

  VastaaPoista
 5. tuo Beatrix Potter on ihana! meillä se suomeksi...

  VastaaPoista
 6. Hei tuo Kokonuss on tullut töissä viime päivinä eteen! Kuuntelimme sitä äänikirjana. Yksi poika osasi jokaisen lauseen ulkoa :D

  VastaaPoista
 7. Huimaa, Beatrix Potter -mukeja...Saako niitä Münchenistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Münchenistä ostin tuon mukin, mutta ei se taida olla Beatrix Potterin, vaikka hyvin paljon samannäköinen onkin. Kovaa huutoa juuri nyt kaikki nuo pupu-jutut. Taulujakin olen nähnyt monessa blogissa. Itse olen metsästänyt isoa julistetta, jossa olisi aakkoset ja Peter Hase, mutta kaikki on loppuunmyyty. Aivan ihana olisi pojalle sellainen :)

   Poista