maanantai 21. tammikuuta 2013

Vähän liikaa suklaata...

....on juuri sopivasti! Terveiset lumisesta Baijerista! Talvi on todellakin tullut tänne meillekin ja ei ole koneellekaan malttanut mäenlaskupuuhista :) Poika vietti eilisen päivän taas jalkapallohallissa ja kotiin tuli reippaana mitali kaulassa    Tänään poika aloittaa uuden harrastuksen ja siitä enemmän seuraavassa postauksessa. Tyttö aloitti viime viikolla baletin, koska tanssiryhmä, jossa hän aiemmin kävi, loppui. Ensin harmitti, koska hän tykkäsi kovasti ryhmästä ja siellä sai harjoitella kaikkia eri tanssilajeja, mutta näyttää balettikin olevan hänelle mieluista :)

Lauantaina käytiin koko perhe ostoksilla ja löydettiin aivan ihana askartelukauppa. Miehen piti mut kirjaimellisesti repiä ulos kaupasta, kun en olisi millään malttanut lähteä :D Boesner (http://www.boesner.com/), ei ole hirveän kaukana meistä ja varsinkin kehykset oli käytännössä ilmaisia. Yhden isotkin lähtivät matkaan, tietää siis miehelle poraamishommia ;)

Pojan kotiturnaukset tietää minulle aina leipomishommia. Suurin tuotto seuralle tulee kuitenkin myynnistä. Tällä kertaa tein ihanaa mehevää suklaakakkua, josta ei ainakaan kaloreita puutu!



Mehevä suklaakakku pellille:

300g voita
400g tummaa suklaata
8 kananmunaa
4 dl sokeria
5 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria

1. Sulata voi ja suklaa kattilassa ja sekoita, kunnes seos on tasaista ja kiiltävää.
2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
3. Kaada suklaaseos muna-sokeri- vaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää suklaaseokseen. Älä vatkaa tässä vaiheessa enää turhaan!
5. Paista uunissa 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Kuorruta joko sulatetulla suklaalla tai kaakao-kahvi-seoksella.










Kakku on tosi pehmeää ja mehevää, nami!






Poika oli tyylikkäänä lauantain shoppailureissulla. Veljeni vanha karvahattu on kuin tehty pojalle ja Burberryn paita on vihdoinkin sopiva :)






Talvikäyttöön piti pojalle ennen joulua ostaa Sorelin talvikengät, sillä Moon Bootsit ei loskaiseen Saksaan oikein sopineet. Soreleissa on vettä pitävät pohjat ja "sisäkenkä" on tosi lämmin. Suosittelen lämpimästi!


Talvista kevätpäivää!

12 kommenttia:

  1. Ihania kuvia, jälleen kerran!

    Meillä esikoisella myös Sorelin talvikengät. Toimivat sekä Hollannissa että joululomalla Suomessa. Jalat pysyvät kuivina ja lämpiminä säässä kuin säässä :-)

    VastaaPoista
  2. Olipa teillä tyylikäs pikkumies!!
    400 g tummaa suklaata!!! Tuo EI voi olla muutakun hyvää :)

    VastaaPoista
  3. Suklaata ei voi koskaa olla liikaa;-)

    Näyttää niiiin hyvältä!

    VastaaPoista
  4. Kakku näyttää niin syötävän hyvältä! Ja voi kuinka tyylikäs nuori mies!

    VastaaPoista
  5. No niin, nyt sitten himoitsen suklaata. Onneksi sitä löytyy paljon kaapista. Nuo kengät ovat muutes sellaiset, joita itsekin himoitsen. Tänään juuri menivät mokkakengät ihan pilalle...argh. Tosin omaa tyhmyyttäni pistin ne tuonne loskaan päälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvaa vain, monetko kengät itse olen loskassa pilannut :( Itsekin haaveilen Soreleista, mutta ovat vain niin armottoman kalliita, että ei raaski saman talven aikana kaikille ostaa... Tytöllä menee Moon Bootsitkin, kun hän lähinnä istuskelee pulkassa, kun minä vedän :D Ja sit kun nuo jää pojalle pieneksi, niin tyttö saa ne. Tällä viikolla oikeasti ymmärsin, miksi Saksassa myydään "lämpökumppareita"!

      Poista
  6. Nam, mitkä herkut ja ihana blogi, lukijaksi ilman muuta. Mukavaa tiistaita sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa lukemaan ja mukavaa viikkoa sinullekin!

      Poista
  7. Nami, juuri tuollaista herkkua olisin kaivannut kahvituokiolla tänään :) Nyt saa pelkkä kahvi kelvata. Seurailen blogiasi ja ihastelen kauniita kuviasi! Tervetuloa kurkistamaan minun blogiini www.sydanmaami.blogspot.com

    VastaaPoista
  8. Onpa suussasulavia herkkuja, jos en olisi aloittanut kevyttä linjaa niin heti leipoisin! Nam...

    VastaaPoista
  9. Meillä myös tuttua touhua tuo turnauksiin leipominen :) - usein täällä toivotaan mokkapaloja, mutta tuo sinun piirakkasi kuulostaa vielä paljon paremmalta! Pelaako poikasi muuten jalkapalloa? Meillä pelaa ja on tulossa sinne Saksaan Hannoverin turnaukseen :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, on oikeasti tosi hyvä ohje! Juu, jalkapalloahan tuo mun poika pelailee, on hänen "ykköslajinsa" :) Kivahan se on, että on harrastuksia, minusta vaan noita turnauksia on liian tiheään... Tsemppiä pojallesi turnaukseen!

      Poista