keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Eka koulupäivä

Terveiset sateisesta Baijerista! Niin se aika rientää... Meidän perheen nuorin aloitti pari viikkoa sitten koulutien baijerilaisessa koulussa. Askartelimme yhdessä Schultüten, jonne laitoimme pieniä lahjoja. Tytär halusi tüten ballerina-teemalla, hän kun harrastaa balettia. Reppu oli tyttärelle helppo löytää, hän ihastui siihen ensi silmäyksellä! Tämä kuosi on myös äidille mieleinen ja menee toivottavasti seuraavat neljä vuotta, eli koko ala-aste ajan. :)

Ensimmäinen koulupäivä on täällä Baijerissa juhlapäivä. Isovanhemmat ja kummit voivat olla mukana suuressa päivässä. Meillekin lensi isovanhemmat Suomesta tytärtä koulutielle saattelemaan. Ensimmäinen päivä alkoi koulun isosta liikuntasalista, jossa oli viisi luokkaa koulun aloittajia opettajineen sekä vanhemmat, isovanhemmat ja kummit. Täysi tupa siis! Reksi piti puheen ja pari isompaa luokkaa esitti lauluesityksiä. Ekaluokkalaiset lähtivät opettajan johdolla tutustumaan omiin luokkiinsa ja me vanhemmat saimme odotella ala-aulassa kahvia tai sektiä(!) juoden. 

Tutustumisen jälkeen menimme takaisin liikuntasaliin, jossa oli sekä evankeelisten että katolilaisten lasten siunaaminen. Erittäin kaunis ja herkkä tapahtuma! Lauloimme myös muutaman hengellisen laulun saksaksi. 

Illalla menimme koko porukka ravintolaan syömään ja juhlistamaan tyttären koulun alkua. Illalla tytär sai myös kurkistaa Schultüteen ja avata lahjat. Päivä oli pitkä, mutta varmasti ikimuostoinen! Koulua on käyty nyt kaksi viikkoa ahkerasti ja kivasti on lähtenyt kaikki sujumaan. Harrastuksiinkin on löytynyt aikaa ja energiaa vaikka äitinä sitä alkuun vähän epäilinkin.Tytär ensimmäisenä koulupäivänä.    Päällä saksalainen perinnemekko (vartavasten ekaa koulupäivää hankittu), kädessä Schultüte ja selässä Schulranzen.Lahjuksia pienelle koululaiselle. :)Ekaluokkalaisten siunaaminen.   Pidä hauskaa koulussa!   


Paljon enkeleitä koulutielle!   4 kommenttia:

 1. Voi miten ihanalla tavalla siellä aloitetaan koulu! Aivan ihana tuo perinnemekko :) Mukavaa kouluarkea sinne lapsille ja vanhemmille!

  VastaaPoista
 2. Aika mieletön koulunaloitus teillä! Jää varmasti lasten mieleen, tosi suloinen ekaluokkalainen. Minkä ikäisenä koulu teillä aloitetaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä koulu alkaa sinä vuonna, kun täyttää kuusi vuotta. Poikkeuksena lapset, jotka ovat syntyneet loppuvuodesta. He ovat niin kutsuttuja kann-lapsia, jotka voivat mennä kouluun joko sinä vuonna, kun täyttävät kuusi vuotta tai sitä seuraavana. Riippuu todella paljon lapsesta, onko hän valmis kouluun kuusi vuotiaana vai ei. Mutta pieniä ovat joka tapauksessa... :)

   Poista