maanantai 7. helmikuuta 2011

Kurkistus astiakaappiin.

Huomenta aurinkoisesta Saksasta! Säät ovat todellakin suosineet, eilen päästiin jo 15 lämpöasteeseen ja päiväkahvit joimme miehen kanssa parvekkeelle lasten päiväunien aikaan. Niin se kevät vain on saapunut! Ihana mieheni toi minulle tulppaaneja lauantaina, ovathan kyllä kauniita! Suorastaan loistavat olohuoneen pöydällä!

Viikonloppuna siivoilin kaappeja ja päätin ottaa kuvia meidän astioista. Ylihuomenna lähtee kipsi ja tämä rouva suuntaa astiaostoksille :) Jospa sieltä löytyy jotain arvottavaakin näin kevään kunniaksi! 





Kauniita tulppaaneja...









Pip studion -kahviastoita meillä on puoli tusinaa. Tämän hetkisiä suosikkejani! Tarkoitus olisi täydentää sarjaa tällä viikolla ;)



Nämä on sellasia vierasastioita, ei tule arkena käytettyä, kun en uskalla laittaa näitä tiskikoneeseen vaan pesen käsin :)




Juhlaastiastona meillä on häälahjaksi saamamme Villeroy & Bochin Ivoire -astiasto. Tykkään, vaikka onkin aika romanttinen...




Kauniita yksityiskohtia...




Tämän kauniin teekannun löysin meidän lähikaupasta poistopisteestä. Muotoilu on aivan mahtava, hintaa tais olla jotain 7 euroa :)




Myöskin vähän parempi kahviastiasto on Villeroy & Bochin New Wave Ethno. Vähän modernimpi, ehkä paremmin päiväkahville sopiva.









Nämä lautaset olen ostanut lähikaupasta. Muistuttavat New Wave -sarjaa, mutta eivät ole :)




New Wave -sarjaa on syvät lautaset sekä pastalautaset. Näitä olen keräillyt poistopisteistä ympäri Saksaa. Kauniita ja käyvät kattaukseen kuin kattaukseen!





Jätskikulhoina meillä on Arabian koko -kulhoja :) Tai voihan näistä syödä mitä vain, mutta jätskiä mahtuu just sopivan iso annos! Ruskeita ja vihreitä, molemmat kauniita.





Arkiastioina meillä on tällaset perusvalkoiset astiat. Tätä on koko sarja, matalat ja syvät lautaset...



Isot lattekupit...












Pienet kahvikupit ja koko tusina aluslautasia. Olleet käytössä kuusi vuotta ja taitavat porskuttaa tästä eteenpäinkin vaikka osumia on tullut useampia! :D





Arkilaseina meillä on kauniit Iittalan kartiot. Sekä kirkkaana että mustikansinisenä. Minusta näissä on kaunis muoto!





Juhla juomalaseina on Iittalan Aarne lasit, joista tykkään ihan hirveästi. Kauneimmat lasit ikinä!










Jälkiruokakulhoina olen käyttänyt juhlissa Villeroy & Bochin sektilaseja, jotka joskus ostin Salzburgista. Minusta ajattomat ja herkät.

Tässäpä kurkistusta! Onhan noita astioita kertynyt vuosien varrella, mutta tiedättekö, kun pitää isot juhlat, ei meinaa astioita ikinä olla tarpeeksi. Ja kiva on kattauksiakin vaihdella. Kaunis kattaus on puoli ruokaa :) 

Valoisaa päivää kaikille!


13 kommenttia:

  1. KAuniita astioita ja ihanan valoisia kuvia! Toivat kevään hitusen lähemmäs:)
    Tulppaamien narina niitä maljakkoon asetellessa on kuin kevään soitto. Eilen ostin tulppaanien sijaan seurakunnasta kympillä juuri sidotun valkoisen ruusukimpun. Saa tuurata tulppaaneja tämän viikon:)
    Mukavia hetkiä viikkoosi!!

    Pst. löysin tieni tänne Taivaan matkassa-blogin kautta.

    VastaaPoista
  2. Ihania nuo koko astioiden värit:)

    Pitääpä itekin ostaa kesällä sitten
    uusia kulhoja:)

    Tosi kauniita astioita omistat.

    Jamssi

    VastaaPoista
  3. tinttarus: Kiva, että löysi blogiini! Kiitos kommentista ja mukavia hetkiä sinnekin :) Tervetuloa uudemmankin kerran vierailulle!

    Jamelia: Kiitos kovasti kommentistasi! Ihania päiviä sinne Hollantiin! :)

    VastaaPoista
  4. Ihana ilma teillä!

    Nuo Pip astiat ovat niin kauniita! Voi kun meillekin mahtuisi uusia astioita lisää...

    VastaaPoista
  5. Kauniita astioita :) Siis teilläkö siellä on jo +15..vähänkö oon kade nyt, sillä aamulla kun heräsin niin mittari näytti semmoset -27..että kiva!

    VastaaPoista
  6. Siis en kestä...onko teillä tosiaan noin lämmintä. Maria , arvaa missä sataa lunta huomen aamulla ihan sillen n.10-15 cm...ja aamuruuhkan aikaan tietty..;) et taida arvata.
    Mut ei vainenkaan, olen iloinen puolestasi, lähetä meille tänne ne leppoisat tuulet, jotka vievät meiltäkin talven pois.
    Mukavaa viikon jatkoa sinulle.

    VastaaPoista
  7. Vekarus: kiitos! Itsekin olen ihan hulluna pippiin :D kaunis on ilma, ei voi muuta sanoa!

    Voi Heli, teidän pitää hakea aurinkoa täältä, kyllähän se kevät äkkiä tulee, kun alkaa lämmetä! Lähetän täältä aurinkoa :)

    kyllä Tuija, tälläkin hetkellä istun parvekkeella ja odotan miestä ja lapsia tarhareissulta! Just söin ruankin auringon helliessä ja nyt odotan kahvin tippumista, senkin ajattelin parvekkeella nauttia. Muksa viikkoa siinekin! :)

    VastaaPoista
  8. Kauniita astioita teillä. Nuo pip astiat ovat jotenkin suloset, pitää ehkä harkita niitä muutama itsellekin :)

    VastaaPoista
  9. Kiitos Johanna! Pipit on nyt kyllä mun suosikkeja, odotan kovasti, että pääsen niitä perjantaina taas hypistelemään :)

    VastaaPoista
  10. Tulppaaneita kaipailen minäkin maljakkooni, mutta eipä ollut lähikaupassa kuin nuutuneita kimppuja tarjolla, sinne saivat jäädä.

    Pidän kovasti Villeroy&Bochin New Wave astiastosta. Niin ihanan mallisia nuo mukit sekä lautaset. On vain omat astiakaapit sen verran täynnänsä, että saavat jäädä haaveeksi.

    Meillä arkipäivän käytössä on tuota Koko-sarjaa valkoisena, ruskeana ja vaaleansinisenä. Lisänä Arabian 24 sarjaa sinisenä. Molemmat mainioita perusastiastoja.

    Pip studion tuotteet on kuin karamelleja =) Itse olen katsellut GreenGaten mukeja, kippoja sekä kuppeja, josko kuitenkin hankkisin muutaman tulevaa kevättä jo silmällä pitäen. Ovat niin herttaisia, kukkineen sekä palloineen kaikkineen.

    Lämmintä siellä teillä piisaa. Täällä pikku pakkasta ja loppuviikosta vain kiristyy. Kevättä kuitenkin odotellessa.

    Hyvää viikkoa sinulle!

    -Kirsikka-

    VastaaPoista
  11. kiva päästä kurkkaamaan sun astiavarastoihin! kauniita astioita!! :)
    tulppaanit aivan ihanat!

    VastaaPoista
  12. Kiitos ihanasta kommentista Kirsikka! Itsekin pidän GreenGaten tuotteista, mutta jotenkin vielä enemmän Pip studiosta... Onneksi aurinko jaksaa tänäänkin paistaa, kuulemma loppuviikosta on luvassa vesisadetta. Pitänee siis nauttia näistä keleistä vielä, kun voi! Kiitos, samoin sinne ihanaa viikkoa!

    S: kiitos!

    VastaaPoista
  13. Kauniit astiat ja tyylikkäät! tosi kovja kuvia. nuo ivoire ja pippit yhdessä on jotain niin hienoa :D

    VastaaPoista