sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Skandinaavinen illallinen

Meillä oli eilen juhlat. Ja ihanat juhlat olikin. Juhlittiin miehen uutta työpaikkaa, jossa hän aloittaa huomenna. Lähimmät 6 ystävää lapsineen, yhteensä meitä oli 15. Me 8 aikuista illastimme omassa ruokapöydässä ja lapset sitten omassaan.

Menussa oli vaikutteita skandinaavisuudesta:

Alkuruoka:

Vuohenjuusto-katkarapu-kääretorttu (ohje oli Glorian ruoka ja viini -lehdestä)
Lohitahnalla täytetyt tuulihatut


Pääruoka:

Hirven ulkofile
perunamuusia
kermasienikastiketta
salaattia
tuoretta leipää

Jälkiruoka:

kahvi-rommi-suklaa-juustokakku

Menu oli juuri niin hyvä kuin se tuossa kirjoitettunakin näyttää :D Alla kuvia, joita ehti ja malttoi ottaa...




Vuohenjuusto-katkarapu-kääretorttu





Sovelsin vähän ohjetta omaan makuun sopivaksi ja hyvää oli!



Tuulihatut tein myös itse edellisenä päivänä.





Lohitahna oli aivan taivaallisen hyvää.




Hirven ulkofile onnistui täydellisesti. Vaikka itse sanonkin, niin tämä oli parasta hirvenlihaa, mitä olen ikinä syönyt. Marinoin kahden kilon fileen edellisenä päivänä ja paistoin sitä 5(!) tuntia meidolla lämmöllä uunissa. Liha suorastaan suli suussa, se oli niin mureaa.



Jälkkärijuustokakku oli vähän liian hyvää...




Kakun kanssa tarjottiin minttukaakaota (joka oli ihan hitti, kukaan vieraista ei ollut ennen maistanut minttukaakaota...) ja oli ihan loistava yhdistelmä.





Kattaus oli samantyyppinen kuin viime viikolla, ainoastaan puolet enemmän lautasia.




Samat havukoristeet olivat hyvät pöydällä, joten en jaksanut niitä alkaa vaihtamaan. Tänään sitten siivosin pöydän puhtaaksi ja seuraavaksi on sitten jotain muuta...



Toivottavasti onnistuimme valloittamaan palan ystävien sydämestä niin ruoalla kuin suomalaisuudellakin <3

Suloista sunnuntaita ja ihanaa isänpäivää kaikille isille! 

Erityisesti omalle Rakkaalle isilleni paljon haleja ja suukkoja!!


12 kommenttia:

  1. Aivan loistava menu ja kattaus! Onnittelut miehellesi uuden työpaikan johdosta! Siunausta viikkoonne!

    VastaaPoista
  2. Vesi nousi kielelle, kuvia katsellessa...☺

    VastaaPoista
  3. Varmasti olette onnistuneet valloittamaan noilla herkuilla, nams!! Kaunista kattausta myöten!

    VastaaPoista
  4. Voi kuinka kaunis kattaus ja mitkä herkut!! Tie vieraiden sydämiin vie vatsan kautta ;)

    VastaaPoista
  5. en oikeastaan edes voinut kattoa oita kuvia loppuun. noi katkaravut meinaan sytytti sellaisen "pikkunälän" ettei mitään rajaa.

    Mielettömät ruoat!

    VastaaPoista
  6. Aivan ihastuttava kattaus ja todella herkullisen näköinen menu, onnistuneen oloinen kokonaisuus!

    Ps.Kurkistapa blogiini, sieltä löytyy arpajaiset:)

    VastaaPoista
  7. Upea kattaus ja ruokakin oli erittäin herkullisen oloista, kyllä varmasti onnistuitte valloittamaan vieraanne :)

    VastaaPoista
  8. No ihan varmasti onnistuitte valloittamaan :)

    VastaaPoista
  9. Kiitos kaikista ihanista kommenteista!

    VastaaPoista
  10. Ihana kattaus ja menu!
    On ihan pakko kysyä, haluaisitko jakaa ohjeen marinadista, jota käytit hirveen? Meillä on nimittäin pari hirven paistia pakkasessa, ja jotain uutta olisi kiva kokeilla. :)
    Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
  11. Maria, minä teen hirvenlihan aina gulassina, mutta ohje on omani eli ei mitään isoja könttejä ja hirveästi paprikaa ja hillosipuleita ja punkkua menee pullo etc. Löydät sen jos haet Leenan gulassi. Stailaus ei siihen aikaan ollut vielä oikein...;-)

    VastaaPoista